ANNONS
Integritet på Tailsweep

Jag testar allt!

/

Veckan som gick har jag nog testat allt man kan för min muskelbristning. Medicinsk laser, dry needling, massage, fascia-massage och till sist, tidigare idag, stötvågsbehandling. Jag gör också min rehab varje dag. Det går ganska snabbt eftersom jag bara har tre övningar att göra, plus en som jag har lagt till själv. Det är:
1) Enbenshöftlyft
2) Dykaren
3) Nordic hamstrings
4) Glidaren
Har fortfarande rätt ont på en specifik punkt, precis vid sittbenet. Så det gör ont att sitta, köra bil osv. Allra ondast gör det när jag råkar halka till minsta lilla på en isfläck eller råkar kliva på en leksak hemma. Då hugger det till så jag nästan skriker högt. Så det jag har kunnat göra i träningsväg den här veckan är ett pass på gymmet med styrketräning och 30 minuter på crosstrainern, ett ridpass (gick konstigt nog bra att rida) och så har jag varit på basketträningen och skjutit två gånger. Så ingen vidare träningsvecka med andra ord. Hoppas den här blir bättre, för på fredag är det dags att gå in i OS-bubblan och då kommer jag inte hinna träna mycket.

Måste berätta lite om fascia-massagen förresten. Det var min kompis Jessica från tv-programmet ”She´s got the look” som hörde av sig till mig och frågade om jag ville testa. Hon håller till på Fotiakliniken i Alvik så det var nära och bra. Det var absolut lite halvflummigt, men gav en överraskande skön känsla i kroppen. Hon använder nån slags massagepistol på olika ställen och triggerpunkter på kroppen, dessutom känner och trycker hon lite. Som hon själv uttrycker det så kommunicerar hon med min kropp och tydligen pratade den massa med henne. Det verkar som om mitt bäcken är framåtlutat på vänster sida och det gör att allt sträcks ut extra mycket på den sidan, vilket kan vara en av anledningarna till mina problem på just vänster sida.

Jag ska nog ge henne en chans att jobba lite med det, så jag ska tillbaka dit på torsdag.

Stötvågen gör jag hos min sjukgymnast Anne som också är sjukgymnast för Hammarby Handboll och damlandslaget i handboll. Hon är grym. Henne ska jag tillbaka till på fredag för stötvåg kan man tydligen göra två gånger i veckan. Om någon av er som läser har haft problem med muskelbristning i fästet i sätet så får ni gärna skriva i kommentarerna hur det gick för er och vad ni gjorde åt det.

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00