Karantän-tips

Gissar att många precis som jag har en del tid över these days. Själv försöker jag hinna ikapp en del grejer jag ligger efter med här hemma, som att rensa barnens och mina egna garderober. Sen fortsätter jag och Lovisa givetvis med Träningspodden där vi hoppas kunna inspirera, tipsa och motivera även så här i Corona-tider. Här är några andra tips på vad man kan ägna sig åt, från mig till dig.

PODDAR:

•En varg söker sin podd. Lyssnar inte särskilt mycket på poddar om jag ska vara ärlig, men det här är min absoluta favorit. Smart prat om kultur med Liv Strömqvist och Caroline Ringskog Ferrada Noli.
•Träningspodden (så klart!). Det bästa du kan lyssna på när du tränar.
•Dystopia. Genomarbetat och bra med en rejäl dos undergångskänsla. Vill man ju av nån anledning frossa i just nu.

SERIER

•Kalifat. Bästa jag sett i år. Spännande varenda sekund.
•Succession. Maktkamp och släktfejd i mediabranschen. Ruskigt bra. Får alla andra familjer att kännas högst normala.
•Black Mirror. Inte ny, men oerhört vass och mörk framtidsspaning. Fristående avsnitt.
•The Morning Show. Snygg, välspelat och aktuellt ämne. Säkert extra intressant om man faktiskt har jobbat på en morgon-tv-redaktion. Sista avsnittet var så starkt att jag fick rysningar.

BÖCKER

•En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson. Vad händer med en familj när dottern åtalas för mord? Berättas ur alla familjemedlemmars synvinkel. Otroligt bra. En av de bästa böcker jag läst de senaste åren.
•Patrioterna, Eldslandet och Råttkungen av Pascal Engman. Spännande och välskrivet om ämnen som är helt rätt i tiden och som berör.
•Skuggjägaren av Camilla Grebe. Spännande jakt på en mördare vävs ihop med berättelsen om tre kvinnors livsöden.
•Som pesten av Hanne-Vibeke Holst. Den ska jag själv läsa nu. 800 sidor tegelsten om en pandemi som lamslår världen..

TRÄNING•Yogobe. Bästa sidan/appen för yoga hemma. Finns hur många pass som helst i videobiblioteket och vad man än är sugen på för stunden så finns det där.


•Mized. Lofsans app som har massa bra hemmaträningsprogram. Själv gör jag just nu ett av programmen för utegym. Har rejält med träningsvärk!


•SATS online. Alla som har kort på SATS får nu ta del av online-träningen gratis. Kul om man fortfarande vill köra gruppträningspass.


•Stora Löparboken för kvinnor och Stora Träningsboken för kvinnor av mig och Lovisa. Lite reklam för mina egna böcker, men där finns massa olika program att följa. Passa på att lägg den extra dötiden på att komma i superform.

3
45

Corona Corona

Jag kan ju inte vara den enda som har låten Corrina, Corrina på repeat i hjärna just nu? 🙈

Men ärligt talat hörni, vad fan hände?? För två veckor sen var livet fortfarande relativt normalt. Jag var på jobbresa i Sydafrika. Oroade mig mer för magsjukan jag åkte på där än Corona. Vi spelade basketmatcher och ungarna handbollsmatcher och vi tjafsade om huruvida de la tillräckligt med tid på läxor eller spelade för mycket PS4. Stressade runt på events och möten.

Och nu sitter vi här, två veckor senare, i nån slags karantän.  Nej, vi i familjen är inte sjuka men vi tar så klart vårt ansvar för att sakta ner spridningen av viruset. Det hoppas jag alla gör! Även om man blir fundersam när vissa tror att 500-personersgränsen för evenemang och sammankomster betyder att det är okej att släppa in 499 personer.. Då har man inte riktigt fattat grejen väl?  Jo jag förstår att det här är oerhört tufft för alla. Folk blir av med sin inkomst och sina jobb. Många många företag kommer att gå i konkurs. Börsens nedgång innebär enorma förluster för väldigt många. Kanske ett helt livs sparkapital för vissa. Det kommer att bli en jäkla röra att reda upp när det här är över. Det är en sak som är säker. Men alla måste ju förstå att det viktigaste just nu är att spridningen av viruset går så långsamt som möjligt! För det absolut värsta som kan hända är att viktiga samhällsfunktioner kraschar. Om vården inte pallar trycket så kommer det att kosta liv. Och inte bara på grund av Corona. Så vi måste alla ta vårt ansvar nu.I den här situationen som man aldrig hade kunnat föreställa sig för två månader sen inser man också hur mycket sport och kultur betyder för människans välbefinnande.

I princip all sport är avblåst, säsonger avslutas i förtid. No more basket för mig, varken som deltagare på planen eller som åskådare på tv. Ingen mer handboll för Jack. Varken träning eller match. Hur det blir med Patriks och Hammarbys kval till ligan vet vi inte ännu. Och inser plötsligt hur mycket jag i normala fall tittar på sport på tv för oj vad tomt det känns plötsligt 😳 Har aldrig längtat så mycket efter ”tråkig” vardag som nu.

Tänk sunt förnuft nu kära ni. Handhygien och stanna hemma när ni är det minsta sjuka. Lyssna på experterna och inte alla hobbyexperter där ute på nätet. This too shall pass. Det är så vi måste tänka.

3
81

Ett livstecken

Har inte varit här på ett tag, ledsen för det. Har inte orkat riktigt, har jobbat så himla mycket samt varit sjuk och även barnen har varit sjuka. Det har faktiskt varit en riktigt tuff vinter. Från Singapore i november till nu. Och på bara några veckor känns det som att världen har krympt nåt oerhört. Från att längta efter resor och äventyr är man nu inställd på att eventuellt sitta i karantän eller åtminstone hålla sig hemma i Stockholm ett bra tag framöver.  Var från början inte alls orolig för Corona men nu har jag dragits med i masshysterin och är faktiskt ganska skraj.  Patrik tar det som vanligt med ro och säger att vi får ställa oss in på att vi alla får Corona förr eller senare, ingen idé att stressa upp sig. Tänker att jag från och med nu tittar in här lite oftare och skriver lite kortare än att lägga timmar på långa inlägg med massa bilder.

0
46