Karantän-tips

Gissar att många precis som jag har en del tid över these days. Själv försöker jag hinna ikapp en del grejer jag ligger efter med här hemma, som att rensa barnens och mina egna garderober. Sen fortsätter jag och Lovisa givetvis med Träningspodden där vi hoppas kunna inspirera, tipsa och motivera även så här i Corona-tider. Här är några andra tips på vad man kan ägna sig åt, från mig till dig.

PODDAR:

•En varg söker sin podd. Lyssnar inte särskilt mycket på poddar om jag ska vara ärlig, men det här är min absoluta favorit. Smart prat om kultur med Liv Strömqvist och Caroline Ringskog Ferrada Noli.
•Träningspodden (så klart!). Det bästa du kan lyssna på när du tränar.
•Dystopia. Genomarbetat och bra med en rejäl dos undergångskänsla. Vill man ju av nån anledning frossa i just nu.

SERIER

•Kalifat. Bästa jag sett i år. Spännande varenda sekund.
•Succession. Maktkamp och släktfejd i mediabranschen. Ruskigt bra. Får alla andra familjer att kännas högst normala.
•Black Mirror. Inte ny, men oerhört vass och mörk framtidsspaning. Fristående avsnitt.
•The Morning Show. Snygg, välspelat och aktuellt ämne. Säkert extra intressant om man faktiskt har jobbat på en morgon-tv-redaktion. Sista avsnittet var så starkt att jag fick rysningar.

BÖCKER

•En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson. Vad händer med en familj när dottern åtalas för mord? Berättas ur alla familjemedlemmars synvinkel. Otroligt bra. En av de bästa böcker jag läst de senaste åren.
•Patrioterna, Eldslandet och Råttkungen av Pascal Engman. Spännande och välskrivet om ämnen som är helt rätt i tiden och som berör.
•Skuggjägaren av Camilla Grebe. Spännande jakt på en mördare vävs ihop med berättelsen om tre kvinnors livsöden.
•Som pesten av Hanne-Vibeke Holst. Den ska jag själv läsa nu. 800 sidor tegelsten om en pandemi som lamslår världen..

TRÄNING

•Yogobe. Bästa sidan/appen för yoga hemma. Finns hur många pass som helst i videobiblioteket och vad man än är sugen på för stunden så finns det där.
•Mized. Lofsans app som har massa bra hemmaträningsprogram. Själv gör jag just nu ett av programmen för utegym. Har rejält med träningsvärk!
•SATS online. Alla som har kort på SATS får nu ta del av online-träningen gratis. Kul om man fortfarande vill köra gruppträningspass.
•Stora Löparboken för kvinnor och Stora Träningsboken för kvinnor av mig och Lovisa. Lite reklam för mina egna böcker, men där finns massa olika program att följa. Passa på att lägg den extra dötiden på att komma i superform.

  1. Tänkte bara kommentera för att tacka för allt som du och Lofsan gör. Jag är en såndär person som behöver er men som ni inte tror att ni når. Rökte och drack mängder med cola när jag började lyssna på er. Åkte gärna bussen tre hållplatser än att behöva gå. Började lyssna på er för att jag någonstans ville vara en träningstjej. Hade en jobbig graviditet med min äldsta dotter som är född en månad innan Sam och kom mig inte riktig för att göra någonting åt min situation. Men efter att hon föddes har ni fått följa med på otaliga barnvagnspromenader, hemma träningspass och nu senast under min andra graviditet där jag hade stor glädje av eran bok.
    Vill väl egentligen bara säga tack för att ni har hjälpt mig till en hurtigare mamma och tack för peppen i dessa tider där gym inte är att tänka på.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..