Ett livstecken

Har inte varit här på ett tag, ledsen för det. Har inte orkat riktigt, har jobbat så himla mycket samt varit sjuk och även barnen har varit sjuka. Det har faktiskt varit en riktigt tuff vinter. Från Singapore i november till nu. Och på bara några veckor känns det som att världen har krympt nåt oerhört. Från att längta efter resor och äventyr är man nu inställd på att eventuellt sitta i karantän eller åtminstone hålla sig hemma i Stockholm ett bra tag framöver.  Var från början inte alls orolig för Corona men nu har jag dragits med i masshysterin och är faktiskt ganska skraj.  Patrik tar det som vanligt med ro och säger att vi får ställa oss in på att vi alla får Corona förr eller senare, ingen idé att stressa upp sig. Tänker att jag från och med nu tittar in här lite oftare och skriver lite kortare än att lägga timmar på långa inlägg med massa bilder.

0
46

Bryter ihop

Tror inte det är sant! Upptäckte precis att hela mitt långa inlägg från Ishotellet är BORTA. Tydligen råkade jag lägga upp det precis när alla bloggarna hos Tailsweep skulle uppdateras och då försvann det. Det var ett LÅNGT inlägg. Höll på med det i flera timmar. Vill just nu slita mitt hår. Aja, får bara ta och skriva om det helt enkelt. 

Mitt schema nu i februari är galet. Håller på med en inspelning där jag är borta två-tre dar i veckan. Alltså på resande fot och sover borta. Det tar på mer än man kan tro. Det ska packas och packas upp och fixas nya grejer inför varje inspelning (pga att ganska specifik utrustning behövs). Så ska der ju förberedas och läsas på. Dessutom lösa logistiken med hem och barn när jag är borta 3 dagar. Patrik jobbar ju alltid när barn ska hämtas och ska till och från aktiviteter så det är småknepigt. Har ju också andra grejer som ska tryckas in de få dagar jag är hemma, tex Träningspodden varje vecka, möten, influencerrelaterat arbete osv.

Börjar därför nästan grina när mitt schema spricker som det gjorde den här veckan. Var tvungen att fixa ett sent påkommet visum inför en jobbresa till Sydafrika, och vi åker på torsdag så det var minst sagt bråttom. Det var inte få grejer som skulle med in den ansökningen kan jag säga. Tog mig en halv dag att greja med allt och gå till ambassaden. En halv dag som jag inte hade. Självklart passar också barnen på att bli sjuka när det passar som sämst så har också vabbat hela veckan.

Antingen så har jag blivit smittad av dem eller så har jag fått nån slags reaktion på att det har varit lite väl stressigt på sistone för jag har varit otroligt trött de senaste dagarna. Trött och huvudvärk och ont i bihålorna men inga sjukdomskänslor i övrigt. Har lagt mig vid 20 på kvällarna och sovit typ 12 timmar och sen ändå sovit 5-6 timmar på dagen. Så tungt att jag nästan inte kunnat vakna. Märkliga grejer. 

Är ni rädda för Corona-viruset? Jag var inte det först, vilket var konstigt då jag är hypokondriker, men nu börjar jag bli riktigt nervös. Känns som WHO vet något som inte vi vet. Och tycker spridningen går oroväckande fort. Märkligt att ett så farligt virus bara plötsligt kan uppstå som från ingenstans och sedan spridas som en lavin.. Vi som ibland ägnar oss åt konspirationsteoretiserande anar ugglor i mossen 😬 Hehe. Men med tanke på de utmaningar vi i Sverige (och kanske särskilt i Stockholm) har inom sjukvården just nu så får vi hoppas att Corona-viruset inte får fäste här. Undrar hur en redan megaansträngd sjukvård skulle klara en sån påfrestning.

4
41

Elle-galan 2020

Så, då har man klätt upp sig klart för 2020 då haha. Enda gången man gör sig riktigt riktigt fin i Sverige är väl på Elle-galan ändå? Jag älskar det. Tycker det är fantastiskt att få bära dessa vackra designerklänningar. Det är en del som har undrat på min instagram hur det ”går till” på en Elle-gala, hur dagen ser ut, och här ska ni få höra hur min dag var.

Jag har tack och lov en underbar stylist som heter Sara Biderman och hon styrde upp precis allt för mig. Jag fick bara veta var jag skulle vara och när, sen var det bara att åka med. Sara hade också tillsammans med Ida Lanto skapat min fina klänning. 

13.00 – Smink på Grand Hotel där Lumene hade bjudit in till ett lite för-event. Fanny Lagerwall sminkade mig och den här gången tog vi verkligen ut svängarna. Jag brukar hålla mig till brunt och guld, men eftersom jag skulle ha en ganska skir, pastellig klänning så sminkade Fanny mig i blågrått (!). Kändes väldigt ovanligt, men det blev verkligen superfint till klänningen. Det bjöds också på champagne och jag fick med mig en jättefin goodiebag från Lumene.

15.00 – Dags för hår på Nobis där Mira Fröling bjöd in till ett för-event. Antonio Axu fixade mitt hår och vi hade bestämt att jag skulle ha en ganska tight uppsättning. Jag hade nog helst velat ha utsläppt vavavoom-hår (känner mig finast i det) men håller med Sara om att det kändes modernt att ha en enkel frisyr till klänningen så det inte blev för gulligt. Antonio är fantastisk, han är otroligt snabb och det ser alltid så elegant och lyxigt ut. Flera av de som Sara klädde var där (Ebba Busch Thor och Clara Hallencreutz tex) och vi klädde på oss där i sviten.

Min klänning hade alltså Ida Lanto sytt och jag älskar den verkligen! Underbara pasteller och massa tyll, men ändå lite hud i form av axlar och ben. Hade använt Ida Wargs BUS inför galan och jag blev jättenöjd med resultatet. Man känner sig ändå lite fräschare när man har lite färg. Jag var påklädd och klar vid 17 och då tog jag bilder med proffsiga Lisa Höök som var där för att göra just det. Det blev väldigt fint. Se några smakprov här.

Dock har jag blivit lite brunare än jag faktiskt var när Lisa efterbearbetade bilderna, men inte mig emot, haha. Sen hade jag gott om tid att bara sitta och ta det lugnt och dricka skumpa och vänta in att de andra skulle bli klara. LWL Jewelry och Clarins ordnade eventet så det var gott om vackra diamanter att spana in och sminkprodukter att testa. Förra året bar jag LWL på Elle-galan, men i år hade jag lånat smycken av Rare Jewelry, bland annat det fantastiska halsbandet Heart of the ocean. Satt också och tittade på de andra när de stressade runt och blev plåtade. Hur vacker var Ebba Busch Thor? Hon är också en verkligt trevlig person. Och kul! 

18.30 – Sara och jag tog en taxi till Grand Hotel (en sträcka på kanske 400 meter, haha)efter att Sara hade snabbammat sin gulliga bebis Bonnie. Väl på plats fick man ett armband som visade var man skulle sitta på själva galan, sen gick vi upp och haffade en liten piccoloflaska Moet, kindpussades lite och ställde oss i kön till röda mattan. Det är en ganska lång kö..  

Henrik Montgomery/TT

Efter det minglade vi lite mer innan det var dags att gå in och sätta sig i vinterträdgården. Jag hamnade bredvid USAs nya ambassadör Ken Howery och eftersom han inte pratar svenska så översatte jag lite åt honom under kvällen. Sjukt vad dålig man bli på engelska dock när man inte har pratat det på ett tag. Reste mkt mer förr och då var jag riktigt vass om jag får säga det själv. Nu: riktigt stakig. Han var iallafall himla trevlig. Galan innehöll prisutdelningar och modevisningar. Största jublet fick Frida Jonsvens och hennes stjärnor från filmen Catwalk. Har ju burit Fridas klänningar många gånger och hon är verkligen fantastisk. 

Efter galan smet Sara iväg för att amma igen och jag och Ken gick vidare till efterfesten i spegelsalen. Otroligt generöst med supergod buffé och både goda drinkar och fri champagne HELA KVÄLLEN. Hur härligt?!? Träffade ganska snart Malin Baryard och hennes kompis Jennie och sen hängde vi resten av kvällen och hade sååååå kul!! Älskar att dricka skumpa med Malin. Hon är bra mysig alltså. Det slutade med att vi tog av oss skorna (hade sinnessjukt ont i fötterna) och la de i en hög på dansgolvet och sen dansade vi i en och en halv timme. Jag som hade basketmatch dagen efter och skulle gå hem tidigt, men jag hade helt enkelt FÖR kul. En riktigt bra Elle-gala! 

1
47