Bryter ihop

Tror inte det är sant! Upptäckte precis att hela mitt långa inlägg från Ishotellet är BORTA. Tydligen råkade jag lägga upp det precis när alla bloggarna hos Tailsweep skulle uppdateras och då försvann det. Det var ett LÅNGT inlägg. Höll på med det i flera timmar. Vill just nu slita mitt hår. Aja, får bara ta och skriva om det helt enkelt. 

Mitt schema nu i februari är galet. Håller på med en inspelning där jag är borta två-tre dar i veckan. Alltså på resande fot och sover borta. Det tar på mer än man kan tro. Det ska packas och packas upp och fixas nya grejer inför varje inspelning (pga att ganska specifik utrustning behövs). Så ska der ju förberedas och läsas på. Dessutom lösa logistiken med hem och barn när jag är borta 3 dagar. Patrik jobbar ju alltid när barn ska hämtas och ska till och från aktiviteter så det är småknepigt. Har ju också andra grejer som ska tryckas in de få dagar jag är hemma, tex Träningspodden varje vecka, möten, influencerrelaterat arbete osv.

Börjar därför nästan grina när mitt schema spricker som det gjorde den här veckan. Var tvungen att fixa ett sent påkommet visum inför en jobbresa till Sydafrika, och vi åker på torsdag så det var minst sagt bråttom. Det var inte få grejer som skulle med in den ansökningen kan jag säga. Tog mig en halv dag att greja med allt och gå till ambassaden. En halv dag som jag inte hade. Självklart passar också barnen på att bli sjuka när det passar som sämst så har också vabbat hela veckan.

Antingen så har jag blivit smittad av dem eller så har jag fått nån slags reaktion på att det har varit lite väl stressigt på sistone för jag har varit otroligt trött de senaste dagarna. Trött och huvudvärk och ont i bihålorna men inga sjukdomskänslor i övrigt. Har lagt mig vid 20 på kvällarna och sovit typ 12 timmar och sen ändå sovit 5-6 timmar på dagen. Så tungt att jag nästan inte kunnat vakna. Märkliga grejer. 

Är ni rädda för Corona-viruset? Jag var inte det först, vilket var konstigt då jag är hypokondriker, men nu börjar jag bli riktigt nervös. Känns som WHO vet något som inte vi vet. Och tycker spridningen går oroväckande fort. Märkligt att ett så farligt virus bara plötsligt kan uppstå som från ingenstans och sedan spridas som en lavin.. Vi som ibland ägnar oss åt konspirationsteoretiserande anar ugglor i mossen 😬 Hehe. Men med tanke på de utmaningar vi i Sverige (och kanske särskilt i Stockholm) har inom sjukvården just nu så får vi hoppas att Corona-viruset inte får fäste här. Undrar hur en redan megaansträngd sjukvård skulle klara en sån påfrestning.

4
41

Elle-galan 2020

Så, då har man klätt upp sig klart för 2020 då haha. Enda gången man gör sig riktigt riktigt fin i Sverige är väl på Elle-galan ändå? Jag älskar det. Tycker det är fantastiskt att få bära dessa vackra designerklänningar. Det är en del som har undrat på min instagram hur det ”går till” på en Elle-gala, hur dagen ser ut, och här ska ni få höra hur min dag var.

Jag har tack och lov en underbar stylist som heter Sara Biderman och hon styrde upp precis allt för mig. Jag fick bara veta var jag skulle vara och när, sen var det bara att åka med. Sara hade också tillsammans med Ida Lanto skapat min fina klänning. 

13.00 – Smink på Grand Hotel där Lumene hade bjudit in till ett lite för-event. Fanny Lagerwall sminkade mig och den här gången tog vi verkligen ut svängarna. Jag brukar hålla mig till brunt och guld, men eftersom jag skulle ha en ganska skir, pastellig klänning så sminkade Fanny mig i blågrått (!). Kändes väldigt ovanligt, men det blev verkligen superfint till klänningen. Det bjöds också på champagne och jag fick med mig en jättefin goodiebag från Lumene.

15.00 – Dags för hår på Nobis där Mira Fröling bjöd in till ett för-event. Antonio Axu fixade mitt hår och vi hade bestämt att jag skulle ha en ganska tight uppsättning. Jag hade nog helst velat ha utsläppt vavavoom-hår (känner mig finast i det) men håller med Sara om att det kändes modernt att ha en enkel frisyr till klänningen så det inte blev för gulligt. Antonio är fantastisk, han är otroligt snabb och det ser alltid så elegant och lyxigt ut. Flera av de som Sara klädde var där (Ebba Busch Thor och Clara Hallencreutz tex) och vi klädde på oss där i sviten.

Min klänning hade alltså Ida Lanto sytt och jag älskar den verkligen! Underbara pasteller och massa tyll, men ändå lite hud i form av axlar och ben. Hade använt Ida Wargs BUS inför galan och jag blev jättenöjd med resultatet. Man känner sig ändå lite fräschare när man har lite färg. Jag var påklädd och klar vid 17 och då tog jag bilder med proffsiga Lisa Höök som var där för att göra just det. Det blev väldigt fint. Se några smakprov här.

Dock har jag blivit lite brunare än jag faktiskt var när Lisa efterbearbetade bilderna, men inte mig emot, haha. Sen hade jag gott om tid att bara sitta och ta det lugnt och dricka skumpa och vänta in att de andra skulle bli klara. LWL Jewelry och Clarins ordnade eventet så det var gott om vackra diamanter att spana in och sminkprodukter att testa. Förra året bar jag LWL på Elle-galan, men i år hade jag lånat smycken av Rare Jewelry, bland annat det fantastiska halsbandet Heart of the ocean. Satt också och tittade på de andra när de stressade runt och blev plåtade. Hur vacker var Ebba Busch Thor? Hon är också en verkligt trevlig person. Och kul! 

18.30 – Sara och jag tog en taxi till Grand Hotel (en sträcka på kanske 400 meter, haha)efter att Sara hade snabbammat sin gulliga bebis Bonnie. Väl på plats fick man ett armband som visade var man skulle sitta på själva galan, sen gick vi upp och haffade en liten piccoloflaska Moet, kindpussades lite och ställde oss i kön till röda mattan. Det är en ganska lång kö..  

Henrik Montgomery/TT

Efter det minglade vi lite mer innan det var dags att gå in och sätta sig i vinterträdgården. Jag hamnade bredvid USAs nya ambassadör Ken Howery och eftersom han inte pratar svenska så översatte jag lite åt honom under kvällen. Sjukt vad dålig man bli på engelska dock när man inte har pratat det på ett tag. Reste mkt mer förr och då var jag riktigt vass om jag får säga det själv. Nu: riktigt stakig. Han var iallafall himla trevlig. Galan innehöll prisutdelningar och modevisningar. Största jublet fick Frida Jonsvens och hennes stjärnor från filmen Catwalk. Har ju burit Fridas klänningar många gånger och hon är verkligen fantastisk. 

Efter galan smet Sara iväg för att amma igen och jag och Ken gick vidare till efterfesten i spegelsalen. Otroligt generöst med supergod buffé och både goda drinkar och fri champagne HELA KVÄLLEN. Hur härligt?!? Träffade ganska snart Malin Baryard och hennes kompis Jennie och sen hängde vi resten av kvällen och hade sååååå kul!! Älskar att dricka skumpa med Malin. Hon är bra mysig alltså. Det slutade med att vi tog av oss skorna (hade sinnessjukt ont i fötterna) och la de i en hög på dansgolvet och sen dansade vi i en och en halv timme. Jag som hade basketmatch dagen efter och skulle gå hem tidigt, men jag hade helt enkelt FÖR kul. En riktigt bra Elle-gala! 

1
47

Back to work

Jag kan ju inte vara den enda som gärna hade haft jullov liiiite till? Dels har jag ju varit sjuk hela julen, men jag har också väldigt mycket behövt vila. Har inte gjort många knop. Först blev jag sjukare och sjukare precis runt jul, så pass att jag var tvungen att åka till husläkarjouren på juldagen. Låg helt utslagen då. Sen blev jag långsamt bättre och nu har jag iallafall slutat hosta, men kroppen känns fortfarande trött och inte riktigt 100. Har alltså inte börjat träna ännu, har inte tränat på 6 veckor nu.. Känns förjävligt faktiskt. Och väldigt segt att komma igång. Idag är det iallafall dags att börja jobba igen. Jag ska göra voiceover till Superstars som har premiär snart. Sen har jag möte med min stylist Sara Biderman inför Elle-galan nästa fredag. Nästa vecka sätter inspelningarna till mitt nya program igång igen. Då ska jag till Norrköping och spela in i två dagar.

Några tankar inför 2020 då.

Karriär: har ganska mycket i loopen det här året så det blir en hel del jobbfokus. Superstars börjar sändas snart, håller på med inspelningen av mitt nya program till mitten av mars, sen väntar ytterligare en inspelning i maj och så är det ju OS sen i sommar så det blir inte mycket semester för min del. Känns ändå skönt att ha hyfsad koll på vad som händer i år. I min bransch vet man ju inte alltid det. Kommer att hålla influencer-jobbet på ungefär samma nivå som tidigare, dvs vara väldigt selektiv både med tanke på tid och trovärdighet.Träning: Har bestämt mig för att försöka få ordning på kroppen och alla småskavanker så därför kommer det att bli ganska täta kiropraktorbesök i början av året. Planen är sedan att spela basket som vanligt 2-3 ggr i veckan, styrketräna med Patrik 1-2 ggr i veckan, rida 1 gång i veckan.

Utöver det ska jag verkligen verkligen ta tag i min yoga, har som mål att köra 30 minuter 3 ggr i veckan. Och om min fot blir lite bättre så kommer det ju också att bli en hel del löppass (mest sugen på intervaller just nu faktiskt), men jag har inte satt upp något löpmål det här året.

Personlig utveckling: Det här är ett område jag planerar att jobba en hel del med under 2020. Framförallt så handlar det om att försöka stänga av tankarna som ständigt surrar i huvudet och för att göra det tänkte jag försöka ge mig på meditation. Det kommer inte att komma enkelt för mig, tvärtom. Blir en stor utmaning att få till. Jag har otroligt svårt att hitta fokus och koncentration för att meditera. Tips på hur man kommer igång mottages tacksamt. Sömnen är också ett område som det ska jobbas med. Förhoppningsvis blir det fler timmar med mer kvalité. Har som ett första steg skaffat ett tyngdtäcke, får se om det hjälper. Siktar också på att få tid till en kort powernap varje dag eftersom jag mår så mkt bättre av det. Kommer också att jobba mycket med positiv affirmation då jag har en tendens att tänka alldeles för mkt dåliga tankar om mig själv och oroar mig alldeles för mycket för allt. Katastroftänket är alltid nära till hands och det ska jag ta itu med i år.

Familjen: Planen för 2020 är helt enkelt att få ihop det på hemmaplan, haha. Det är alltid fullt upp med tre barn och där ska jag väl försöka bli bättre på framförhållning och planering för att slippa stressa så mycket. Här hemma har vi några projekt som pockar på. Målet för 2020 är att bli klara med övervåningen och hallen. Samt att äntligen ta tag i odlingslådorna..

Sociala medier: Har bestämt mig för ett lite nytt förhållningssätt till sociala medier. Gillar inte riktigt klimatet som råder där nu och för en högkänslig person är det vidrigt att ta emot hat, hot, personpåhopp och elaka kommentarer. Så, kommer inte att ge mig in i några diskussioner alls det här året. Kommer också att spara de flesta åsikter och tyckanden till real life och min privata instagram där jag känner alla som följer. Det här känns lite tråkigt, men är dessvärre nödvändigt.

I övrigt: rensa mina förråd, hälsa på min mamma oftare, läsa fler böcker, lära mig något nytt, åka på semester med bara Patrik,  och så har jag ett gäng hemliga mål och drömmar som jag håller för mig själv.

Vad har ni satt upp för mål för 2020? Eller har ni rent av nyårslöften?

8
56