Skitförkylning

Varför är det så att en förkylning hänger kvar forever and ever and ever? Blir galen. Jag började ju hosta som en galning och blev lite småförkyld redan i Singapore och nu har jag varit hemma i två veckor och det har inte blivit bättre, snarare tvärtom. Sen har jag inte direkt gjort mitt bästa för att bli frisk eftersom jag har jobbat som en dåre och dessutom spelat basket..

Skulle jag inte ha gjort med facit i hand. Inte bara för att förkylningen har blivit värre för varje träning/match, utan också för att jag inte har orkat nånting och har varit typ sämst. Hatar att vara kass, fy. Men om man bortser från att jag var kass så spelade vi en väldigt spännande match igår. Det blev förlängning mot Alvik Solvik och vi tog till slut hem segern med 5 poäng. Malin i mitt lag var helt otrolig, hon gjorde 35 poäng! Har aldrig sett på maken. Det var tur det, det var tack vare henne vi vann. Vi har faktiskt fått en tränare/coach sen några veckor tillbaka och det är såååå kul! Älskar att ha någon som talar om för oss vad vi ska göra och träningarna är så mycket roligare nu. Nu är det lite juluppehåll, men våren kommer att bli riktigt rolig. 

13A0BB55-F38E-4883-93E2-0057A50D7C82
894EB6AE-3F04-4321-9D13-9D7F960712FA

Var i Jämtland och jobbade några dagar förra veckan och det var helt underbart. Soligt, snö, kallt och krispigt. Frisk luft. Tyst. Herregud vad jag drabbades av akut Norrlands-längt. Hade givetvis fått lappsjuka direkt om jag hade bott sådär, men jag älskar idén om det. Trillade också direkt in i norrrländskan, vilket ni kommer att höra när det vi spelade in sänds om några månader. Haha. En sak var dock otroligt läskig. Teamet bodde i stugor i en stugby på en fjällort. Jag hade fått ett rum på fjällhotellet eftersom jag blir så trött i huvudet av att jobba och behöver kunna stänga dörren om mig och vara ensam och ha tyst runt mig. Men då högsäsongen inte dragit igång ännu och det var mitt i veckan så var jag den ENDA som bodde på hotellet. Det har man väl sett i skräckfilmer hur det går för folk som bor ensamma på ödsliga fjällhotell… Tänk Svartsjön.. Eller The Shining.. Ingen personal fanns där heller eftersom jag var den enda som bodde på hotellet. Första kvällen blåste det också upp till storm och jag var så rädd att jag inte vågade sova i något av sovrummen (var ett familjerum) utan bäddade i soffan där man såg dörren (som jag givetvis hade barrikaderat på ett uppfinningsrikt sätt). Sen sov jag kanske två timmar totalt med både ljuset och tv:n på hela natten. Haha, är en sån fegis. 

7AAD57C9-144D-49D3-8B86-7411466D4D67
04F0C9DE-132D-4520-AF93-32C3EAED5770
BE459063-E54A-4904-8D38-DEF11A83E04B
9CEA3DD9-F723-4C92-8F48-D38CBD66496F
3F6BBEEF-1985-4062-A191-536490481973
C8B886E0-2AD2-40C6-9EC0-97BCE7409E31

Hostan då. Blir aldrig av med den. Har till och med funderat på om jag har lunginflammation. Måste nog gå till läkare om det inte blir bättre den här veckan.

 1. Förstår dilemmat att veta man behöver vila men inte vilja

  Har haft problem med foten hela hösten och så fort jag tror jag vilat bort smärtan kommer den tillbak

  Så frustrerande

  Tur en förkylning går över

  Kram

 2. Fina du! Var rädd om dig själv! Det enda som hjälper är vila men det tror jag du vet. 😊 Fattar dock att det är sjukt svårt när man har det jobb som du har. Men ta hand om dig!

  Får jag fråga var din fina jacka kommer ifrån? Sjukt fin! Kram på dig

 3. Inga pekpinnar, bara omtanke. Tror du behöver börja bygga från grunden. Dvs minska stress, låta kroppen återhämta sig, börja träna lugnt utan prestationskrav. Kroppen ska hålla länge och behöver rätt bränsle också för att orka. Jag vet att det är svårt men det finns inga genvägar…
  Detta hjälpte både min sambo och min kollega när de drogs med långvarig envis hosta. Kanske kan det hjälpa även dig. Stor kram!
  //Camilla

  BIKARBONAT

  Det som är intressant är att bikarbonat (HCO3-) innehåller stora mängder koldioxid (CO2). Vi har mängder av bikarbonat i kroppen (kallas bikarbonat-buffert eller pH-buffert) och en stor buffert är avgörande för att vi ska kunna upprätthålla korrekt pH i olika delar av kroppen så att matsmältningsenzymer, immunförsvarets antikroppar m.m. ska kunna jobba effektivt. Merparten av kroppens koldioxid lagras som bikarbonat. Störst påverkan på bikarbonat-bufferten och därmed kroppens pH har andningen.

  Överandning/hyperventilering ger ett stort utflöde av koldioxid, vilket i sin tur sänker bikarbonat-bufferten. Om man får positiv effekt av bikarbonat tyder det på att man har en andning med förbättringspotential.

  Hälsokur – 2 krm bikarbonat i 2 dl vatten. Inte i samband med mat. Kan tas exempelvis efter ansträngning, vid hosta, vid influensa, förkylning, täppt näsa. Gör enligt följande:

  o Dag 1 – Inte oftare än varannan timme. Max 6 gånger.

  o Dag 2 – Inte oftare än varannan timme. Max 4 gånger.

  o Dag 3 – Inte oftare än varannan timme. Max 2 gånger.

  o Dag 4 och tills besvären är borta – En gång om dan, exempelvis på morgonen eller kvällen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..