ANNONS

Att springa eller inte springa…det är frågan

/

Vaknade imorse, på loppdagen, efter att ha hostat lungorna ur kroppen hela natten och med samma irriterande halsont som stört mig de senaste dagarna. Det var nog sista spiken i kistan. Jag vill verkligen inte komma hem och vara både trasig och sjuk. Skadade ju foten när jag började spela basket för två år sen och kunde inte konditionsträna på fyra månader och då mådde jag inte bra. Fy fabian, mardröm. Så, allt sammantaget: hälen, nacken, förkylningen, dåliga förberedelser och en allmän trötthets/olust-känsla i kroppen har gjort att jag har tagit beslutet att inte springa loppet. Det vuxna beslutet. Jag kommer inte ens att ställa mig på startlinjen för jag vet att om jag börjar springa så finns det inte på kartan att jag bryter. Oavsett smärtnivå.

Det här suger faktiskt så jävla mycket. Ursäkta språket men jag är både ledsen, besviken och lite bitter. Känns så trist att ha åkt till andra sidan jordklotet och inte kunna göra det jag kom hit för. Men framförallt så är det knäckande för min självbild. Jag är ju inte en sån som ger upp. Jag är en kämpe. Jag har ett pannben utöver det vanliga. Tänk bara att jag kämpade för Patrik i 8 månader innan han också fattade att det var vi som skulle leva ihop, haha. Det krävde kämpaglöd ska jag säga er. Och när jag sprang mitt första marathon i Honolulu och stukade foten några dagar innan så illa att jag inte ens kunde gå två dagar innan loppet. Jag tejpade den stenhårt, åt allt smärtstillande jag kunde hitta och sen genomförde jag loppet. Fast jag typ fick släpa det skadade benet i mål. Det var inget snack om saken. Och nu sitter jag här i Singapore som en quitter.

Landar säkert i att det här var ett bra och vettigt beslut. Kanske redan imorgon. Men just nu känns det riktigt surt. Men jag får tänka som Ulf Lundell – en inställd konsert är också en konsert. Något kommer jag lära mig även av detta.

Till sist: den enda finisherbilden som kommer finnas av mig. Den här gången. 

B23EAEEB-56B1-42B3-9957-9DE6755DA73A

11

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00