En lång och märklig vecka

Förra veckan blev inte så lugn som lovveckor kan vara ibland. Normalt sett så har man ju mindre att göra när barnen inte har aktiviteter och man själv inte heller har några. Och många passar ju på att ta semester när ungarna har lov och då blir det lite lugnare på jobbfronten också.

Min lovvecka började med att vi åkte till Örebro en natt. Dylan och jag sprang zombieloppet Run for your lives och det var sjukt läskigt!!! Vi besökte också Prison Island som var himla kul. Lite svårt att göra med Sam bara, han pajade ganska många celler för oss. På söndagen red Dylan en tävling på Äppelvikens ridskola och hans pappa och farmor kom på besök.

Veckan fortsatte med att jag stressade som en dåre för att bli klar med Q3 för mitt AB eftersom momsen ska in snart. Finns inget jag avskyr så mycket som ekonomiarbete. Fy fan. Gör allt för att slippa, i sann ADHD-stil. På tisdagen åkte jag och mina systrar och min mamma upp till Piteå för min mormors begravning. Tyvärr hann vi knappt ta in att det var en begravning vi skulle på eftersom det var så oerhört mycket fix för att ens få med mamma. Jag ska skriva ett eget inlägg om detta för det gör mig fruktansvärt arg att det ska få gå till så här. Vi (framförallt min syster som tog hand om mamma mkt för några år sen innan hon blev så dålig att hon behöver professionell hjälp flera ggr om dagen) vet precis vad hon har för rättigheter, men oj oj vad vi har fått kämpa för att hon ska få den hjälpen hon har rätt till. Det är skamligt helt enkelt. En som inte har anhöriga som orkar strida eller har råd att betala för allting själv hade aldrig kommit iväg på begravningen. Hur ovärdigt är det? Att inte ens få vara med och begrava sin förälder. Men, nu kom vi till sist iväg iallafall. 

Det var en fin begravning i Hortlax kyrka. En solig dag, gnistrande snö utanför. Mormor får nu vila bredvid min morfar. Saknar henne så. Begravningsfikat var också fint och det var riktigt trevligt att träffa släkten, trots att det var under sorgliga omständigheter. Syrrorna och jag hann också besöka vårt happy place Burvik i några timmar.

Väl hemma blev det jobb hela torsdagen och hela fredagen. På fredagen spelade jag in i Märsta hela dagen. Vi gjorde ett testprogram inför en programserie som snart börjar spelas in. Hängde med Fred hela dagen och det var spännande. Han ”spådde” mig bland annat med Tarot-kort. 

Helgen den har bara gått i ett nafs som helgen ofta gör och imorse vaknade jag med en svinond blåsa på tungan. Trodde först det var halsont, men får väl vara ”tacksam” för att det bara var en fet blåsa.

1
22

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Jabushe

Höstmys

Bli inte arga på mig nu, men när man har varit iväg och jobbat i sol och +30 grader är faktiskt inte höstmys så tokigt! Älskar att skräpa runt i myskläder (helst gosiga set i cashmere), raggsockor och otvättat hår i tofs. Det är okej när det är regn och rusk och nästan storm utanför fönstret. 

Här ska ni få ett tips på det perfekta höstmyset:

1. En mysig fåtölj att krypa upp i och en skön filt att svepa runt sig. Just den här har min mormor gjort till mig. Den är faktiskt från 1986 (!). 

2. En kopp te och en bra bok.Just nu läser jag Pascal Engmans Eldslandet. Föredrar fortfarande att läsa riktiga böcker mer än ljudböcker. 

3. Tända ljus eller elda i öppna spisen. Eller helst båda samtidigt, haha. Längtar redan efter julmyset! 

4. Göra en riktigt bra ansiktsmask och då blir det förstås

Jabushes 3 in 1 Peelingmask

. Den innehåller en mild PHA-syra som minskar hudens ålderstecken och jämnar ut hudtonen. Dessutom innehåller den peelingkorn som försiktigt peelar bort döda hudceller, överflödigt talg och orenheter och äppelextrakt med återfuktande effekt. Den får sitta i en kvart ungefär och sen sköljer jag av den. Efteråt är det skönt att smörja in huden med

Jabushe Intensive Moisture Protection

för maximal fukt och en känsla mjuk som sammet. 

Att ta hand om sig själv både på in- och utsidan är så tillfredställande. Det känns dessutom lyxigt eftersom det är ganska sällan man får en lugn stund i ett hus med 3 barn. Ser också fram emot att kolla ikapp x antal serier i rusket och höstmörkret. Och om ni blir sugna på någon av Jabushes produkter så kan ni både läsa mer om dem och klicka hem dem HÄR. Tillverkade och utvecklade i Sverige samt veganska! Bra va?

//Ambassadör för Jabushe//

1
13

Hemma igen

Hemma igen efter 3 veckors jobb och jag är så trött, så trött. Har hållit både energin och humöret på en bra nivå under veckorna på Cypern, mycket tack vare att jag har tränat nästan varje dag, ätit och sovit bra, fått lite d-vitamin och allt med jobbet har varit oerhört bra strukturerat, planerat och förberett i år. Det var först när jag kom hem som jag kände hur enormt trött och sliten jag är. Klassikern: när man slappnar av. Känns lite som jag går runt i en konstant baksmälla. Man tänker att man ska vila när man kommer hem men så blir det ju inte för då ska barn och vardagssysslor ha sitt. Speciellt helgerna är ju intensiva, minst sagt. 

Märker också att jag har tömt mina energidepåer eftersom jag har väldigt kort stubin och är noll stresstålig. Humöret är inte på topp kan man väl säga. Har också fått små slängar av paranoian jag led av när jag var i min utmattning, dvs att man tror att folk inte tycker om en och att alla vill en illa.

Det är en riktigt obehaglig känsla för den är så verklig i huvudet även om den egentligen är helt grundlös. Patrik har gett mig det kloka rådet att inte handla i affekt när jag känner mig så här. Det ångrar man oftast.

Önskar att jag hade tid att vila, men nu är det bara på’t igen med nästa projekt för att inte tala om hur mycket som har släpat efter när jag varit borta.. En kär familjemedlem har också nyligen gått bort och även sorgen kräver ju sitt och tar mycket energi. Personen i fråga var mycket gammal och det är ju livets gång, men det är inte mindre sorgligt för det. Kanske skriver något mer om det sen men just nu vill jag ha min sorg ifred.

Även kroppen talar om för mig att den behöver lite paus, har småont här och var. Handleden, armbågarna, hälen, magen, förkyld osv. Är inte ens särskilt pepp på basketen just nu och då är det illa ställt. Men även smärta tar ju energi, även om det inte är några större grejer det handlar om.

Ledsen för absolut opeppigt inlägg, men det är ju så livet är. Upp och ner.

7
55