Hemma igen

Hemma igen efter 3 veckors jobb och jag är så trött, så trött. Har hållit både energin och humöret på en bra nivå under veckorna på Cypern, mycket tack vare att jag har tränat nästan varje dag, ätit och sovit bra, fått lite d-vitamin och allt med jobbet har varit oerhört bra strukturerat, planerat och förberett i år. Det var först när jag kom hem som jag kände hur enormt trött och sliten jag är. Klassikern: när man slappnar av. Känns lite som jag går runt i en konstant baksmälla. Man tänker att man ska vila när man kommer hem men så blir det ju inte för då ska barn och vardagssysslor ha sitt. Speciellt helgerna är ju intensiva, minst sagt. 

Märker också att jag har tömt mina energidepåer eftersom jag har väldigt kort stubin och är noll stresstålig. Humöret är inte på topp kan man väl säga. Har också fått små slängar av paranoian jag led av när jag var i min utmattning, dvs att man tror att folk inte tycker om en och att alla vill en illa.

Det är en riktigt obehaglig känsla för den är så verklig i huvudet även om den egentligen är helt grundlös. Patrik har gett mig det kloka rådet att inte handla i affekt när jag känner mig så här. Det ångrar man oftast.

Önskar att jag hade tid att vila, men nu är det bara på’t igen med nästa projekt för att inte tala om hur mycket som har släpat efter när jag varit borta.. En kär familjemedlem har också nyligen gått bort och även sorgen kräver ju sitt och tar mycket energi. Personen i fråga var mycket gammal och det är ju livets gång, men det är inte mindre sorgligt för det. Kanske skriver något mer om det sen men just nu vill jag ha min sorg ifred.

Även kroppen talar om för mig att den behöver lite paus, har småont här och var. Handleden, armbågarna, hälen, magen, förkyld osv. Är inte ens särskilt pepp på basketen just nu och då är det illa ställt. Men även smärta tar ju energi, även om det inte är några större grejer det handlar om.

Ledsen för absolut opeppigt inlägg, men det är ju så livet är. Upp och ner.

7
55

Träning – the Cypern edition

Ni kanske undrar hur det går med min träning här nere på Cypern? Som jag sa i Träningspodden så var min plan att ha löparfokus under de här veckorna, det har dessvärre gått sådär.. Hade inte räknat med att vi skulle jobba riktigt så långa dagar. Vi börjar vid 6 varje dag och är tillbaka på hotellet vid 18-18.30. Vissa dagar har jag ett kvällspass också. Att få in träning när man har så långa arbetsdagar är en utmaning. Har ändå tvingat mig ut efter jobbet några kvällar. Det finns en strandpromenad som fram och tillbaka är totalt 4,5 km och det är så långa som mina löprundor har blivit. Det blir mörkt vid 18.30 och då promenaden ibland går genom mörka ensliga skogsområden så vill jag inte springa där när det är för mörkt. Dessutom är man så sjukt seg och trött i kroppen efter att ha stått ut i värmen och jobbat hela dagen. Löprundorna har varit sega de första 2 km men sen har det känts så himla skönt! Bästa rundan hade jag när jag sprang både på morgonen och på kvällen. När jag gav mig ut på kvällen var benen både snabba och lätta så det verkar som det gäller att traggla på helt enkelt. Hade önskat jag hade fått till några längre pass, men tiden finns inte riktigt. Och på dagtid är det hur som helst omöjligt att springa för det är sjuuuukt varmt. Otroligt solsäkert ställe det här.

Förresten, stukade ju foten också och var tvungen att vila från löpningen två dagar. Den känns okej nu, men däremot så har jag lite ont i hälen igen. Jobbar med mjuk hälkappa och Voltaren.,

Gymmet på hotellet har grava problem med sin air condition, det är oerhört varmt och svettigt där. Jag har faktiskt fått till 4 ordentliga styrkepass på 9 dagar (och 5 löppass) och det känns toppen. Hade varit så trist att inte kunna hålla i styrketräningen nu när jag kommit igång så bra. Tycker själv jag har fått värsta med musklerna, haha. Yogamattan har tyvärr legat ganska orörd, jag som skulle yoga varenda dag.. Känner kanske att det är en liten tröskel, för jag är stelare än på länge just nu. Som det kommer att vara jobbigt i början. 

Har varit tvungen att pausa min 5-2, känner att det är viktigt att jag är pigg och alert på jobbet. Inte minst när det är så varmt och man blir trött och hängig även när man äter. Längtar efter att komma tillbaka till rutinerna när jag kommer hem igen.

3
20

Hårt arbete

Jobbar just nu extremt hårt och kommer inte ha tid att skriva några längre inlägg. Dock ska jag försöka lägga upp lite bilder och korta uppdateringar. Åkte iväg i tisdags (uppstigning 03.00..) började jobba direkt efter landning, jobbade hela onsdagen och nu har torsdag och fredag varit 12-timmars dagar. Jobb från 06-18. Har ändå lyckats klämma in några träningspass. Ett styrketräningspass och två löppass. Heja mig! 

0
29