Träning – the Cypern edition

Ni kanske undrar hur det går med min träning här nere på Cypern? Som jag sa i Träningspodden så var min plan att ha löparfokus under de här veckorna, det har dessvärre gått sådär.. Hade inte räknat med att vi skulle jobba riktigt så långa dagar. Vi börjar vid 6 varje dag och är tillbaka på hotellet vid 18-18.30. Vissa dagar har jag ett kvällspass också. Att få in träning när man har så långa arbetsdagar är en utmaning. Har ändå tvingat mig ut efter jobbet några kvällar. Det finns en strandpromenad som fram och tillbaka är totalt 4,5 km och det är så långa som mina löprundor har blivit. Det blir mörkt vid 18.30 och då promenaden ibland går genom mörka ensliga skogsområden så vill jag inte springa där när det är för mörkt. Dessutom är man så sjukt seg och trött i kroppen efter att ha stått ut i värmen och jobbat hela dagen. Löprundorna har varit sega de första 2 km men sen har det känts så himla skönt! Bästa rundan hade jag när jag sprang både på morgonen och på kvällen. När jag gav mig ut på kvällen var benen både snabba och lätta så det verkar som det gäller att traggla på helt enkelt. Hade önskat jag hade fått till några längre pass, men tiden finns inte riktigt. Och på dagtid är det hur som helst omöjligt att springa för det är sjuuuukt varmt. Otroligt solsäkert ställe det här.

Förresten, stukade ju foten också och var tvungen att vila från löpningen två dagar. Den känns okej nu, men däremot så har jag lite ont i hälen igen. Jobbar med mjuk hälkappa och Voltaren.,

Gymmet på hotellet har grava problem med sin air condition, det är oerhört varmt och svettigt där. Jag har faktiskt fått till 4 ordentliga styrkepass på 9 dagar (och 5 löppass) och det känns toppen. Hade varit så trist att inte kunna hålla i styrketräningen nu när jag kommit igång så bra. Tycker själv jag har fått värsta med musklerna, haha. Yogamattan har tyvärr legat ganska orörd, jag som skulle yoga varenda dag.. Känner kanske att det är en liten tröskel, för jag är stelare än på länge just nu. Som det kommer att vara jobbigt i början. 

Har varit tvungen att pausa min 5-2, känner att det är viktigt att jag är pigg och alert på jobbet. Inte minst när det är så varmt och man blir trött och hängig även när man äter. Längtar efter att komma tillbaka till rutinerna när jag kommer hem igen.

3
20

Hårt arbete

Jobbar just nu extremt hårt och kommer inte ha tid att skriva några längre inlägg. Dock ska jag försöka lägga upp lite bilder och korta uppdateringar. Åkte iväg i tisdags (uppstigning 03.00..) började jobba direkt efter landning, jobbade hela onsdagen och nu har torsdag och fredag varit 12-timmars dagar. Jobb från 06-18. Har ändå lyckats klämma in några träningspass. Ett styrketräningspass och två löppass. Heja mig! 

0
29

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Reima

Aktiva barn – då och nu

Tänk vad mycket intressantare allt som har en historia blir! Som ni då kanske förstår så är jag inget fan av beslutet att minska ner på historieundervisningen i skolan och till exempel helt sluta lära ut om antiken. Det måste vara ena riktiga pappskallar som har hittat på det för de allra flesta tänkande människor vet att historien är nyckeln till att förstå nuet. Allt hänger nämligen ihop. Nåja, det var inte det det här inlägget skulle handla om. Jag skulle vilja uppmärksamma en 75-åring på födelsedagen!


Klädmärket Reima har i 75 år gjort slittåliga och snygga kläder till aktiva barn. Reima föddes i Finland 1944 och utvecklades under efterkrigstiden i det fattiga Finland som varit med om en hel del. Som ni kan tänka er så innebar det många utmaningar och krävde uppfinningsrikedom. Precis som det snorkalla finska vintervädret gjorde. Temperaturen sjönk ofta ner till runt -30 och kläderna skulle klara av att hålla barnen varma även i såna förhållanden. Varma, men också med möjlighet att röra sig och fortfarande vara aktiva. Precis som att det finska vädret också krävde att kläderna året runt skulle tåla vind och vatten.  


Jag tycker så mycket om Reimas filosofi om att barn ska kunna leka och vara aktiva och att deras kläder ska tåla det. Och det gör de också! Man kan tvätta kläderna (och skorna!) hur många gånger som helst och ofta behöver man inte ens göra det för att få dem rena. En snabb avspolning i trädgårdsslangen (haha) eller att torka av ytterplaggen med en våt trasa funkar också. Det ni kanske inte vet är att

Reima

inte bara gör ytterkläder i toppkvalité som håller hur länge som helst, de gör också skor och ”vanliga” kläder. Tror de kallar det sin citykollektion. Kolla bara hur den kollektionen såg ut förr i tiden. Alltså! Älskar den jeanslooken 😍

Här ska ni få ett lite smakprov av

Reima

idag, modellat av Dylan. Finns så mycket fint inför hösten och vintern! 


Dylan är här ovan klädd i Reima från topp till tå, hans superfina lätta dunjacka (som Jack har i mörkblått) Falk hittar ni

HÄR

. Apropå Jack så passade jag på att låna hans dunväst som matchar Dylans jacka perfekt. Så himla fiffigt att han och jag kan dela en del kläder nu, hehe. Dunvästen heter Fauna och hittas

HÄR

Den här korta varma jackan med päls på luvan (givetvis inte äkta päls, sånt är Reima noga med) tycker jag är så snygg. Han har också ett par tunna överdragsbyxor, mössa och skor från Reima. Jackan heter Ore och hittas HÄR. Vinterskorna som Dylan älskade från första stund heter Laplander och hittas HÄR.

Reima och jag vill gärna ge er en liten present för att fira 75-årsdagen. Många av er har frågat om jag kan fixa en rabattkod till mina följare och här är den! Just nu får ni 20 % på hela Reimas sortiment (undantaget overallerna Gotland och Stavanger samt reaprodukter) med koden JESSICA20. Klicka HÄR för att komma till Reimas hemsida. Koden gäller också i Reimas fysiska butik i Mall of Scandinavia. Säg bara JESSICA20 så får ni samma rabatt där! 

Och passa på vettja, det är sällan man hittar Reima-kläder till nedsatt pris och det är verkligen en investering. Inte minst om man har fler barn som kan ärva kläderna. Eftersom Reimas födelsevecka är slut på söndag så gäller koden endast i helgen, fram till MIDNATT PÅ SÖNDAG (29/9). Skynda, skynda!! 

I samarbete med Reima. #reimakid

1
12