BETALT ANNONSSAMARBETE MED Reima

Aktiva barn – då och nu

Tänk vad mycket intressantare allt som har en historia blir! Som ni då kanske förstår så är jag inget fan av beslutet att minska ner på historieundervisningen i skolan och till exempel helt sluta lära ut om antiken. Det måste vara ena riktiga pappskallar som har hittat på det för de allra flesta tänkande människor vet att historien är nyckeln till att förstå nuet. Allt hänger nämligen ihop. Nåja, det var inte det det här inlägget skulle handla om. Jag skulle vilja uppmärksamma en 75-åring på födelsedagen!


Klädmärket Reima har i 75 år gjort slittåliga och snygga kläder till aktiva barn. Reima föddes i Finland 1944 och utvecklades under efterkrigstiden i det fattiga Finland som varit med om en hel del. Som ni kan tänka er så innebar det många utmaningar och krävde uppfinningsrikedom. Precis som det snorkalla finska vintervädret gjorde. Temperaturen sjönk ofta ner till runt -30 och kläderna skulle klara av att hålla barnen varma även i såna förhållanden. Varma, men också med möjlighet att röra sig och fortfarande vara aktiva. Precis som att det finska vädret också krävde att kläderna året runt skulle tåla vind och vatten.  


Jag tycker så mycket om Reimas filosofi om att barn ska kunna leka och vara aktiva och att deras kläder ska tåla det. Och det gör de också! Man kan tvätta kläderna (och skorna!) hur många gånger som helst och ofta behöver man inte ens göra det för att få dem rena. En snabb avspolning i trädgårdsslangen (haha) eller att torka av ytterplaggen med en våt trasa funkar också. Det ni kanske inte vet är att

Reima

inte bara gör ytterkläder i toppkvalité som håller hur länge som helst, de gör också skor och ”vanliga” kläder. Tror de kallar det sin citykollektion. Kolla bara hur den kollektionen såg ut förr i tiden. Alltså! Älskar den jeanslooken 😍

Här ska ni få ett lite smakprov av

Reima

idag, modellat av Dylan. Finns så mycket fint inför hösten och vintern! 


Dylan är här ovan klädd i Reima från topp till tå, hans superfina lätta dunjacka (som Jack har i mörkblått) Falk hittar ni

HÄR

. Apropå Jack så passade jag på att låna hans dunväst som matchar Dylans jacka perfekt. Så himla fiffigt att han och jag kan dela en del kläder nu, hehe. Dunvästen heter Fauna och hittas

HÄR

Den här korta varma jackan med päls på luvan (givetvis inte äkta päls, sånt är Reima noga med) tycker jag är så snygg. Han har också ett par tunna överdragsbyxor, mössa och skor från Reima. Jackan heter Ore och hittas HÄR. Vinterskorna som Dylan älskade från första stund heter Laplander och hittas HÄR.

Reima och jag vill gärna ge er en liten present för att fira 75-årsdagen. Många av er har frågat om jag kan fixa en rabattkod till mina följare och här är den! Just nu får ni 20 % på hela Reimas sortiment (undantaget overallerna Gotland och Stavanger samt reaprodukter) med koden JESSICA20. Klicka HÄR för att komma till Reimas hemsida. Koden gäller också i Reimas fysiska butik i Mall of Scandinavia. Säg bara JESSICA20 så får ni samma rabatt där! 

Och passa på vettja, det är sällan man hittar Reima-kläder till nedsatt pris och det är verkligen en investering. Inte minst om man har fler barn som kan ärva kläderna. Eftersom Reimas födelsevecka är slut på söndag så gäller koden endast i helgen, fram till MIDNATT PÅ SÖNDAG (29/9). Skynda, skynda!! 

I samarbete med Reima. #reimakid

1
12

Stressig höst 🍂

Jag är väl inte den enda som har FULLT UPP just nu. Hur kommer det sig att det alltid hopar upp sig på hösten? Tur att man (läs jag) får lite ny energi i kroppen när luften blir högre och svalare. Tänker bättre på nåt sätt. Sover bättre. Mår också super bra av min och Patriks 5-2 (vi fastar två dagar i veckan, på de dagarna äter man max 500 kcal). Hela systemet tycks må bra av det. Min IBS är nästan helt borta (peppar peppar..), jag sover bättre och är piggare på dagarna. I början var jag trött och gnällig och frusen när jag fastade, men nu känner jag mig helt som vanligt. Med undantag för att jag inte riktigt orkar träna på fastedagarna.

Lite mys med Sam hinns alltid med. Han är så goooooo! 


En look från häromdagen. Har så spretig stil just nu. Mycket jeans och collegetröja blir det.. Men vill också gärna ha en snygg enkel basstil som på bilden ovan. Byxor och kappa från Stylein, tröja från Dagmar, örhängen från Sophie by Sophie och diadem från By Malina.

Åker till Cypern i tre veckor (och spelar in Superstars) på tisdag och har mycket att fixa innan dess. Lofsan och jag ska tex podda 4 (!) ggr innan jag åker för att jag ska slippa göra det där. Vi poddade häromdagen, men det var visst nåt fel på Lovisas fil så vi måste göra om hela avsnittet… Suck!! Så opepp på det.  Tycker det är jobbigt att ha annat jobb hängande över en när man redan jobbar 10-12 timmar om dagen. Sen ska alla samarbeten som ska publiceras när jag är borta göras klart. Jag ska spela in en grej för Kanal 5 och på fredag ska jag plåta en stor spännande kampanj som kommer att synas i november. Dessutom ska ju allt på hemmaplan förberedas. Göra ett schema för barnen och deras aktiviteter så Patrik har koll, boka upp barnvakter från myNanny till alla dagar som behövs, tvätta och organisera, packa osv. Dessutom göra såna där ganska tråkiga fixgrejer som ändå måste göras innan man drar iväg dvs gå till frisören samt fixa fransarna och ögonbrynen.


Dessutom vill jag ju hinna träna som vanligt. I söndags spelade vi första basketmatchen för säsongen. Vi har ju gått upp till division 3 i år och det känns att det är lite annan nivå. Vi mötte Central och spelade ganska bra de tre första perioderna, men tyvärr inte den sista och därför blev det torsk med 16 poäng. Kände på kroppen dagen efter att det var tufft där ute på plan, sjuk träningsvärk. Helt mörbultad faktiskt. Körde basketträning igår och orkade knappt lyfta benen. Ajaj.

Styrketräningen har jag tyvärr tvingats pausa lite pga att min handled inte riktigt har tålt belastningen. Den har blivit överbelastad och jag har fått en inflammation och har helt enkelt jätteont. Gör egentligen ont att spela basket, men där har jag köpt ett handledsskydd och tar en värktablett och lever i total förnekelse. Så irriterande ändå för jag är så jäkla pepp på styrketräningen. Vill träna typ varenda dag.

6
21

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Jabushe

Bästa lunchen i mannaminne

Det är så roligt att vara ambassadör för

Jabushe

, vi hittar på så mycket kul tillsammans! I tisdag fick jag möjligheten att bjuda in 10 tjejer (vänner&kollegor) som jag gillar lite extra till en mysig tjejlunch på terrassen på Miss Clara. Vi åt trerätters och drack vin (hur lyxigt på en tisdag?!) och hade all tid i världen att sitta och prata om ditten och datten. Det är så sällan det finns tid för det så det uppskattade jag jättemycket.

Först fick alla en ”fördrink” bestående av vatten och Jabushes kollagen-pulver. Jag dricker kollagen varje dag och inbillar mig att det faktiskt gör skillnad. Huden över hela kroppen känns mer återfuktad och mjukare. Sen berättade jag och Jabushes egen hudterapeut Marie lite mer om Jabushe för gänget. Att det är en aktiv hudvård, att alla produkter utvecklas och produceras i Sverige (Habo utanför Jönköping), de fina forskningsresultaten som visar att det är hudvård som faktiskt funkar osv. Samt att jag fick berätta lite om mina favoritprodukter (rengöringen!!) och mina erfarenheter av dem. Har ju faktiskt använt Jabushe i ett halvår nu.

Alla på lunchen kände inte varann sen tidigare. De som var där var Lofsan (som jag poddar med), Åsa Elmroth (som jag jobbat med på travet sen stenåldern), Margret Atladottir (producent på Breaking News), Sara Biderman (min stylist), Therese Albrechtsson (entreprenör och föreläsare som jag träffat genom Patrik), Ida Lanto (designer), Kristin Kaspersen (gammal TV4-kollega), Anna Brolin (gammal TV4-kollega) och Nikki Amini (också fd TV4-kollega men henne har jag lärt känna genom Sara). Med var också Kristins hund Minoo samt Saras och Nikkis nästan nyfödda bebisar. Det var faktiskt en perfekt mix.

Alla fick också möjligheten att göra en hudscanning med Marie. Det är faktiskt intressant att se hur ens hud ser ut på ”insidan”. Nöjdast var nog Anna Brolin som tydligen har hud som en 25-åring.. Lyllos!

Alla tjejerna fick också med sig en rejäl goodiebag med några av Jabushes produkter. Hoppad de testar och blir lika fast som jag har blivit. Och hoppas det kommer fler tillfällen där man kan umgås på det här avslappnade sättet. Väldigt mysigt förresten på Miss Claras terrass. Det var första gången jag var där. Perfekt om man är ett litet sällskap som vill vara för sig själva. Vi hade också med oss fotograf Emelie från Jönköping hela dagen. Det är hon som har tagit de superfina bilderna i det här inlägget.

Stort tack till Jabushe för att jag fick möjlighet att vara värdinna för den här otroligt härliga lunchen!

2
25