Stressig höst 🍂

Jag Àr vÀl inte den enda som har FULLT UPP just nu. Hur kommer det sig att det alltid hopar upp sig pÄ hösten? Tur att man (lÀs jag) fÄr lite ny energi i kroppen nÀr luften blir högre och svalare. TÀnker bÀttre pÄ nÄt sÀtt. Sover bÀttre. MÄr ocksÄ super bra av min och Patriks 5-2 (vi fastar tvÄ dagar i veckan, pÄ de dagarna Àter man max 500 kcal). Hela systemet tycks mÄ bra av det. Min IBS Àr nÀstan helt borta (peppar peppar..), jag sover bÀttre och Àr piggare pÄ dagarna. I början var jag trött och gnÀllig och frusen nÀr jag fastade, men nu kÀnner jag mig helt som vanligt. Med undantag för att jag inte riktigt orkar trÀna pÄ fastedagarna.

Lite mys med Sam hinns alltid med. Han Àr sÄ goooooo! 


En look frÄn hÀromdagen. Har sÄ spretig stil just nu. Mycket jeans och collegetröja blir det.. Men vill ocksÄ gÀrna ha en snygg enkel basstil som pÄ bilden ovan. Byxor och kappa frÄn Stylein, tröja frÄn Dagmar, örhÀngen frÄn Sophie by Sophie och diadem frÄn By Malina.

Åker till Cypern i tre veckor (och spelar in Superstars) pĂ„ tisdag och har mycket att fixa innan dess. Lofsan och jag ska tex podda 4 (!) ggr innan jag Ă„ker för att jag ska slippa göra det dĂ€r. Vi poddade hĂ€romdagen, men det var visst nĂ„t fel pĂ„ Lovisas fil sĂ„ vi mĂ„ste göra om hela avsnittet
 Suck!! SĂ„ opepp pĂ„ det.  Tycker det Ă€r jobbigt att ha annat jobb hĂ€ngande över en nĂ€r man redan jobbar 10-12 timmar om dagen. Sen ska alla samarbeten som ska publiceras nĂ€r jag Ă€r borta göras klart. Jag ska spela in en grej för Kanal 5 och pĂ„ fredag ska jag plĂ„ta en stor spĂ€nnande kampanj som kommer att synas i november. Dessutom ska ju allt pĂ„ hemmaplan förberedas. Göra ett schema för barnen och deras aktiviteter sĂ„ Patrik har koll, boka upp barnvakter frĂ„n myNanny till alla dagar som behövs, tvĂ€tta och organisera, packa osv. Dessutom göra sĂ„na dĂ€r ganska trĂ„kiga fixgrejer som Ă€ndĂ„ mĂ„ste göras innan man drar ivĂ€g dvs gĂ„ till frisören samt fixa fransarna och ögonbrynen.


Dessutom vill jag ju hinna trÀna som vanligt. I söndags spelade vi första basketmatchen för sÀsongen. Vi har ju gÄtt upp till division 3 i Är och det kÀnns att det Àr lite annan nivÄ. Vi mötte Central och spelade ganska bra de tre första perioderna, men tyvÀrr inte den sista och dÀrför blev det torsk med 16 poÀng. KÀnde pÄ kroppen dagen efter att det var tufft dÀr ute pÄ plan, sjuk trÀningsvÀrk. Helt mörbultad faktiskt. Körde baskettrÀning igÄr och orkade knappt lyfta benen. Ajaj.

StyrketrÀningen har jag tyvÀrr tvingats pausa lite pga att min handled inte riktigt har tÄlt belastningen. Den har blivit överbelastad och jag har fÄtt en inflammation och har helt enkelt jÀtteont. Gör egentligen ont att spela basket, men dÀr har jag köpt ett handledsskydd och tar en vÀrktablett och lever i total förnekelse. SÄ irriterande ÀndÄ för jag Àr sÄ jÀkla pepp pÄ styrketrÀningen. Vill trÀna typ varenda dag.

6
21

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Jabushe

BĂ€sta lunchen i mannaminne

Det Àr sÄ roligt att vara ambassadör för

Jabushe

, vi hittar pÄ sÄ mycket kul tillsammans! I tisdag fick jag möjligheten att bjuda in 10 tjejer (vÀnner&kollegor) som jag gillar lite extra till en mysig tjejlunch pÄ terrassen pÄ Miss Clara. Vi Ät trerÀtters och drack vin (hur lyxigt pÄ en tisdag?!) och hade all tid i vÀrlden att sitta och prata om ditten och datten. Det Àr sÄ sÀllan det finns tid för det sÄ det uppskattade jag jÀttemycket.

Först fick alla en ”fördrink” bestĂ„ende av vatten och Jabushes kollagen-pulver. Jag dricker kollagen varje dag och inbillar mig att det faktiskt gör skillnad. Huden över hela kroppen kĂ€nns mer Ă„terfuktad och mjukare. Sen berĂ€ttade jag och Jabushes egen hudterapeut Marie lite mer om Jabushe för gĂ€nget. Att det Ă€r en aktiv hudvĂ„rd, att alla produkter utvecklas och produceras i Sverige (Habo utanför Jönköping), de fina forskningsresultaten som visar att det Ă€r hudvĂ„rd som faktiskt funkar osv. Samt att jag fick berĂ€tta lite om mina favoritprodukter (rengöringen!!) och mina erfarenheter av dem. Har ju faktiskt anvĂ€nt Jabushe i ett halvĂ„r nu.

Alla pĂ„ lunchen kĂ€nde inte varann sen tidigare. De som var dĂ€r var Lofsan (som jag poddar med), Åsa Elmroth (som jag jobbat med pĂ„ travet sen stenĂ„ldern), Margret Atladottir (producent pĂ„ Breaking News), Sara Biderman (min stylist), Therese Albrechtsson (entreprenör och förelĂ€sare som jag trĂ€ffat genom Patrik), Ida Lanto (designer), Kristin Kaspersen (gammal TV4-kollega), Anna Brolin (gammal TV4-kollega) och Nikki Amini (ocksĂ„ fd TV4-kollega men henne har jag lĂ€rt kĂ€nna genom Sara). Med var ocksĂ„ Kristins hund Minoo samt Saras och Nikkis nĂ€stan nyfödda bebisar. Det var faktiskt en perfekt mix.

Alla fick ocksĂ„ möjligheten att göra en hudscanning med Marie. Det Ă€r faktiskt intressant att se hur ens hud ser ut pĂ„ ”insidan”. Nöjdast var nog Anna Brolin som tydligen har hud som en 25-Ă„ring.. Lyllos!

Alla tjejerna fick ocksÄ med sig en rejÀl goodiebag med nÄgra av Jabushes produkter. Hoppad de testar och blir lika fast som jag har blivit. Och hoppas det kommer fler tillfÀllen dÀr man kan umgÄs pÄ det hÀr avslappnade sÀttet. VÀldigt mysigt förresten pÄ Miss Claras terrass. Det var första gÄngen jag var dÀr. Perfekt om man Àr ett litet sÀllskap som vill vara för sig sjÀlva. Vi hade ocksÄ med oss fotograf Emelie frÄn Jönköping hela dagen. Det Àr hon som har tagit de superfina bilderna i det hÀr inlÀgget.

Stort tack till Jabushe för att jag fick möjlighet att vara vÀrdinna för den hÀr otroligt hÀrliga lunchen!

2
25

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Reima

Barnens höstgarderob

Skolan och dagis Àr i full gÄng efter sommaren och det betyder att nya klÀder mÄste inhandlas. Skoja inte att barnen vÀxer pÄ sommaren! Sam kunde ha 86-92 i vÄras, nu Àr han uppe pÄ 98. Dylan har ocksÄ vÀxt ur alla sina 140-klÀder.. Jack Àr tack och lov ungefÀr samma som i vÄras, men höstgarderoben Àr ganska tom Àven dÀr. 

Jag har tur som har fÄtt Àran att vara Reimas ambassadör i Sverige. Vet inte om ni kÀnner till Reima? De kommer frÄn Finland, har funnits i 75 Är och gör barnklÀder (och skor) med toppenkvalité. Deras filosofi Àr att klÀderna ska kunna anvÀndas av minst tre barn. Jag gillar ocksÄ att deras klÀder Àr för aktiva barn som rör mycket pÄ sig och blir smutsiga och blöta, samt att de kÀnns innovativa och medvetna. De har tex antimosquito-klÀder, reflekterande vinterklÀder, xylitol cool-klÀder som hÄller barnen svala nÀr de trÀnat eller det Àr varmt, klÀder med sunscreen osv. De har ocksÄ ett genomgÄende hÄllbarhetstÀnk.

Jag har fÄtt vÀlja ut nÄgra favoriter bland Reimas höstplagg, klÀder till alla tre grabbarna. KlÀder som Sam sÄ smÄningom kommer att fÄ Àrva av sina storebrorsor.

Den hÀr tunna lÀttviktsdunjackan kommer Jack att anvÀnda mycket. Det Àr inte omöjligt att Àven hans mamma kommer att lÄna den.. Den kommer med en liten pÄse ocksÄ sÄ den Àr perfekt att packa ner i resvÀskan nÀr man ska ut och resa. Jackan heter

Falk

och finns i massa olika fÀrger. Du hittar den

HÄR

.

Dylan har en hel look frÄn Reima. Jackan Àr en softshelljacka som ocksÄ finns i mÄnga fÀrger. Dylan valde den mörkblÄ för det var sÄ fina bruna skinndetaljer pÄ den. Jackan heter Vantti och finns

HÄR

. Skorna Àr ett par perfekta höstkÀngor som inte Àr för varma, gÄr bra att springa och leka i och tÄl vÀta. De heter Wetter och finns ocksÄ i flera olika fÀrger. Du hittar dem 

HÄR

. Även jeansen och tröjan Ă€r frĂ„n

Reima

. Snygg och funktionell skolstil för en tioÄring!

De flesta klÀder finns i alla storlekar, sÄ Sam har faktiskt fÄtt en nÀstan identisk look som Dylan haha. Vet inte varför det blev sÄ, det var mest en slump. Dylans skor skiljer sig Ät lite, de har kardborreband istÀllet för snörning. Enklare för smÄ smÄttingar. Hans skor heter

Patter

och han har dem i bÄde blÄtt och rosa. De Àr sÄ himla bra att ha pÄ dagis, de tÄl verkligen utelek och hÄller de smÄ fötterna torra. Har fÄtt jÀttemycket beröm för Sams jeans (likadana som Dylans). Jeanstyget Àr vÀldigt tunt och de ser bÄde trendiga och dyra ut.

HÄR

finns skorna Patter och jackan Vantti finns

HÄR

.

Har Àven passat pÄ att införskaffa första paret vantar och första

höstmössan

. Det sÀger bara pang sÄ Àr det kallt, man blir ju lika tagen pÄ sÀngen varje gÄng. Sam har ocksÄ fÄtt en fleeceoverall (

Myrtti

) i samma fina mönster, han kommer att vara gulligast i stan i det settet. Lovar att lĂ€gga upp en bild nĂ€r jag lyckas fĂ„nga honom. Det Ă€r inte det lĂ€ttaste nuförtiden tyvĂ€rr
 Det blir mest ett bakhuvud eller en suddig slingrande stor bebis.

Till sist mÄste jag bara passa pÄ att rekommendera settet

Birger

och Birgi (jacka och byxa) som Dylan fullkomligen lever i. Snyggt, men ocksĂ„ slitstarkt och Ă€ven hĂ€r ”rĂ„kade” jag matcha Sam och Dylan haha. Fina höstdagar behöver man ingen mer jacka.

HÄR

finns detta snygga set.

VÀntar pÄ ett till lass med klÀder frÄn Finland och dÄ kommer jag givetvis att uppdatera er. Ni hittar Reimas klÀder pÄ nÀtet förstÄs men har ni vÀgarna förbi sÄ borde ni verkligen titta in i deras butik i Mall of Scandinavia. En hÀrlig fÀrgglad butik med vÀldigt kunnig och hjÀlpsam personal.

0
14