Kristallen

Första september idag, Sams namnsdag minsann 😀 Har inte direkt kĂ€nts som höst idag, förutom att kvĂ€llarna numera Ă€r lite kallare och mörkare. I fredags var det Kristallen, tv-branschens Ă„rliga firmafest. Det var ganska kul, men jag hade ruskig huvudvĂ€rk hela dagen sĂ„ jag var inte riktigt pĂ„ g. Blev fint fixad av Evelina som fixar mig till Superstars och Breaking News. Brukar alltid ha utslĂ€ppt, men den hĂ€r gĂ„ngen fick det bli uppsatt i en hĂ€stsvans. Ångrade mig lite sen. KĂ€nner mig alltid finast i utslĂ€ppt sĂ„ jag borde ha satsat pĂ„ det.. NĂ„ja. KlĂ€nningen Ă€r frĂ„n ett brittiskt mĂ€rke som heter Nadine Merabi och smyckena lĂ„nade jag av LWL Jewelry. Inte vilka smycken som helst, riktiga diamanter faktiskt. Skorna var ett par gamla frĂ„n Aldo och vĂ€skan ocksĂ„ en gammal frĂ„n Michael Kors. 

Tog nÀstan inte en enda bild frÄn sjÀlva galan tyvÀrr.. Inte heller frÄn efterfesten. Det slutade iallafall med att jag vid midnatt var svinhungrig och hade ont i fötterna sÄ jag tog av mig skorna och gick barfota till en taxi och Äkte raka vÀgen hem och mumsade i mig massa potatisgratÀng.

Inga priser iÄr tyvÀrr (var nominerad med Superstars), men Kanal 5 tog hem flera priser sÄ vi var riktigt nöjda ÀndÄ!

Annars har jag inte gjort mycket i helgen. Patrik har varit pÄ cup i Tyresö, Dylan hos sin pappa i Norge, Jack pÄ cup i Stenungsund sÄ jag och Sam har mest hÀngt hemma. Vi har invigt vÄr nya badtunna. Riktigt mysigt att sitta dÀr och bubbla!! Det Àr faktiskt min förskottsfödelsedagspresent frÄn Patrik. Helt i paritet med en robotgrÀsklippare ÀndÄ! Idag har vi ocksÄ varit pÄ Plantagen och köpt lite buskar och vÀxter sÄ snart kommer fÄr nya veranda att vara en oas av mys. 

2
28

MÄste fÄ sova..zzzz
.

La upp en story pĂ„ insta om detta hĂ€romdagen. Min sömn. Eller min obefintliga sömn snarare.. Har problem att sova sen jag var utmattad, eller det började nog nĂ„gra Ă„r innan det till och med. NĂ€r jag var sjuk tog jag insomningstabletter, men tyckte att jag blev lite pĂ„verkad av dem Ă€ven dagen efter sĂ„ nu tar jag bara melatonin. Men min sömn Ă€r fortafarande vĂ€ldigt ”skör”, om jag vaknar sĂ„ har jag jĂ€ttesvĂ„rt att somna om och det blir ju inte lĂ€ttare av att man VET att det Ă€r sĂ„ och fĂ„r panikkĂ€nslor direkt. HjĂ€rna börjar mala ”mĂ„ste sova, mĂ„ste sova” och dĂ„ gĂ„r det ju inte sĂ„ klart.

Det Ă€r delvis pĂ„ grund av detta som Jag och Patrik har den uppdelningen vi har med Sam. Patrik gĂ„r upp nĂ€r han vaknar pĂ„ nĂ€tterna och jag gĂ„r sen upp med honom nĂ€rhelst han vaknar efter klockan 6. Sam har varit en urusel sovare sen födseln. Första 1,5 Ă„ren var det hopplöst, vi var helt knĂ€ckta. Han vaknade 100 ggr per natt och var ofta arg och skrek. Ibland var han uppe en timme Ă„t gĂ„ngen. Tack hjĂ€rnan för att man glömmer det jĂ€vliga med smĂ„barn sĂ„ fort, kan inte riktigt sĂ€tta mig in i eller minnas HUR hemskt det var, men jag vet ju hur vi kĂ€nde. Uppgivna, trötta, alltid irriterade.Senaste halvĂ„ret har han sovit lite bĂ€ttre. En period till och med hela nĂ€tter dĂ„ och dĂ„, men i dagslĂ€get vaknar han kanske tvĂ„ gĂ„nger per natt och gĂ„r upp vid 6. Jag Ă€r som en zombie nĂ€r jag mĂ„ste gĂ„ upp med honom. Klarar knappt av att öppna ögonen. Det följer mig hela dagen. Är svampig och mosig i huvudet. Alltid lite huvudvĂ€rk. Absolut noll stubin och tĂ„lamod. Sur och grinig. DĂ„lig ork nĂ€r jag försöker trĂ€na.

Ibland har jag möjlighet att ta en liten powernap pÄ dagen, men har ofta inte ro att somna fast jag Àr dödstrött. Stackars familjen, för jag blir inte lite grinig nÀr jag sover dÄligt.. LÀgg PMS pÄ det och de vill förmodligen skicka mig pÄ permanent strafflÀger i Sibirien.

Med Äldern har jag mÀrkt att jag har blivit allt mer kÀnslig för sömnbrist. BÄde pÄ utsidan och pÄ insidan. Det syns direkt i ansiktet nÀr jag sover dÄligt. Blir torr, rynkig och mörk under ögonen. Svullen, bÄde i ansiktet och pÄ kroppen. GÄr upp i vikt. Har svÄrt att bygga muskler. Orkar inte trÀna, fÄr inga trÀningsresultat. Och sÄ blir jag alltsÄ pÄ dÄligt humör och fÄr sÀmre tÄlamod (och dÄ har jag nÀstan inget tÄlamod frÄn början). HuvudvÀrken Àr ocksÄ irriterande. Att alltid kÀnna sig lite trög. Har dock mÀrkt att jag inte behöver (eller kan) sova lika mÄnga timmar som jag kunde förr. Vaknar nÀstan alltid mellan 7-8 om jag fÄr sova tills jag vaknar, oavsett nÀr jag lÀgger mig. Men jag gÄr absolut runt utan problem om jag fÄr sova frÄn 23.30 till 7. Men 6 Àr för tidigt!! SnÀlla Sam, du mÄste fatta detta nu.

12
35

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Jabushe

SOS! Huden!

Jag Ă€lskar sommaren. Älskar solen. Älskar att gĂ„ utan smink och bli brun och frĂ€knig. SĂ„ hĂ€r ungefĂ€r: 

Men det Àr ju Àrligt talat inte bara positivt. Nu nÀr det var dags att börja jobba gjorde jag en liten inventering av fejset och insÄg att jag hade fÄtt nÄgra nya smÄ rynkor, var bÄde torr och lite oren/fet i hyn. Har fÄtt en del finnar och orenheter, förmodligen av solkrÀmen. Eller kanske för att jag har slarvat lite med rengöringen under sommaren. Man tÀnker ju lite som sÄ att om man inte har smink behöver man inte göra rent, men svett och föroreningar och klor och salt osv ska ju egentligen ocksÄ tvÀttas bort. Men hösten Àr ÀndÄ hÀrlig, en nystart pÄ mÄnga sÀtt. SÄ nu nÀr det Àr dags att börja jobba Àr det ocksÄ dags att gÄ tillbaka till rutinerna Àven pÄ skönhetsfronten.

Men innan vi kommer till mina rutiner sÄ mÄste jag bara fÄ tipsa om

Jabushe Sun

, ett kosttillskott med betakaroten. Man tar en tablett om dagen och de gör att man lÀttare fÄr fÀrg. Egentligen Àr det vÀl frÀmst meningen att man ska Àta dem under sommarmÄnaderna eller nÀr man ska vara i solen, men jag Àter dem Äret runt och har fÄtt en finare grundfÀrg. Blir aldrig sÄdÀr spöklikt vit som jag annars blir pÄ vintern. 

Tillbaka dÄ till mina rutiner. Jag Àr sen ungefÀr ett halvÄr tillbaka ambassadör för svenska hudvÄrdsmÀrket

Jabushe

och det Àr sÄklart deras produkter som Àr basen i min hudvÄrdsrutin. Jag har ju tidigare tipsat om deras rengöring, det inlÀgget hittar du

HÄR

, som Àr helt överlÀgsen. Förutom det sÄ behövs bara tvÄ produkter till:

Jabushe Original

och

Jabushe Eye Cream

. 

Det Àr otroligt skönt att slippa slÀpa runt pÄ dagkrÀm, nattkrÀm, ögonkrÀm, toner, serum, rengöring osv nÀr man reser mycket. NÀr jag Àr ute pÄ resa har jag bara med mig tre produkter: Jabushe

Cleansing Lotion

, Jabushe Original (funkar som bÄde dag- och nattkrÀm) och Jabushe Eye Cream.

OriginalkrĂ€men Ă€r en aktiv hudvĂ„rd som innehĂ„ller formulan QAL 100 (Q10, liponsyra och acetylkarnitin) som bygger upp hudcellerna pĂ„ djupet och Ă€r vĂ€ldigt effektiv pĂ„ rynkor och andra tecken pĂ„ Ă„ldrande eller solskador. Även Eye Cream innehĂ„ller QAL-100, dock i mindre dos eftersom formulan Ă€r extremt verksam och huden runt ögonen Ă€r kĂ€nslig. Studierna som visar att Jabushes produkter faktiskt funkar pĂ„ riktigt och har effekt pĂ„ Ă„ldrande och solskadad hud har granskats och godkĂ€nts av Karolinska sjukhuset sĂ„ trovĂ€rdigheten Ă€r hög. 

Att inte alla i min Älder har de hÀr tvÄ krÀmerna som sin bas i badrumsskÄpet Àr för mig ett mysterium!

//Ambassadör för Jabushe//

0
18