Ensam hemma đŸ˜«

TĂ€nk att jag Ă€r 43 Ă„r och fortfarande mörkrĂ€dd
 Har varit mörkrĂ€dd och lĂ€ttskrĂ€md hela livet och det hĂ„ller liksom i sig. Det var för mig en av de stora utmaningarna med att flytta till hus, att ibland tvingas sova ensam hemma. Har alltid kĂ€nt mig tryggare i lĂ€genhet dĂ€r man kan höra grannen pĂ„ andra sidan vĂ€ggen och dĂ€r man bara kan öppna dörren sĂ„ finns det mĂ€nniskor i nĂ€rheten. Alltid nĂ„gon som hör en om man skriker om ni fattar vad jag menar.

De gÄnger jag har varit tvungen att sova sjÀlv hÀr i huset har jag INTE sovit bra. Trots att vi har larm och kameror and you name it sÄ ligger jag som stelfrusen av skrÀck och lyssnar pÄ varenda litet ljud. Vaknar ocksÄ av minsta lilla knÀpp om jag mot förmodan lyckats somna. Sen sÄ fort det börjar ljusna sÄ kan jag Àntligen slappna av och somna, men det Àr ju ungefÀr dÄ Sam brukar vakna. DÄ Àr man INTE pigg efter nÄgon timmes orolig sömn.

I helgen var Patrik borta pÄ trÀningslÀger med Hammarby och det var en mardröm. Det blev inte mycket sömn pÄ mig.. Tvingade dessutom Dylan att sova i min sÀng haha. Gick bÀttre pÄ lördag kvÀll iofs för dÄ hade jag varit pÄ krÀftskiva hos nÄgra kompisar hÀr i Bromma och druckit nÄgra glas vin och dÄ somnar man ju lite lÀttare haha. Supertrevlig familjekrÀftis var det. Vi har skaffat oss ett litet gÀng hÀr i Bromma som Àr himla trevliga, Àven barnen Àr kompisar. 

2
18

Tysklandshelg

Åh vad skönt vi har haft det nu nĂ„gra veckor. Har varit hemma och fixat massor med huset, kĂ€nns jĂ€ttebra att börja fĂ„ lite ordning. Det Ă€r ju pĂ„ tiden, vi har bott dĂ€r 1,5 Ă„r nu.. Jag har berĂ€ttat tidigare i bloggen att jag verkligen mĂ„ste rensa. Och inte bara pĂ„ en plats utan precis överallt. Nu har jag iaf satt igĂ„ng och det kĂ€nns jĂ€ttebra.

I helgen som gick avrundade vi min semester (Patrik har ju redan jobbat i nĂ„gra veckor) med en barnfri helg i Tyskland. Patrik var med och spelade Tobias Karlssons avskedsmatch i Flensburg. Det Ă€r nĂ„got man fĂ„r i Tyskland nĂ€r man har spelat i samma klubb i 10 Ă„r eller mer och det Ă€r ganska stort. Tror det bara Ă€r en eller tvĂ„ svenskar genom tiderna som har fĂ„tt en sĂ„n match tidigare. Tobbe hade valt ut ett allstar-team med spelare frĂ„n hela sin karriĂ€r och det laget mötte Flensburg i en match som var slutsĂ„ld. Över 6000 personer i Flens Arena. Det var ett stort spann pĂ„ Ă„lder i allstarlaget. NĂ„gra fĂ„ Ă€r fortfarande aktiva, men sen var till exempel Staffan Olsson och Ljubomir Vranjes med.

Vi kom ner till Flensburg pĂ„ fredagen och dĂ„ Ă„t vi middag pĂ„ hotellet hela gĂ€nget. Spelare och respektive. Det var verkligen supertrevligt sĂ„ det blev sĂ„ att vi satt uppe till 03.30.. 🙈 LĂ„t mig sĂ€ga sĂ„hĂ€r, jag var inte pigg pĂ„ lördag morgon.. Jag har aldrig varit en nattuggla pĂ„ det sĂ€ttet och speciellt inte nu sen Sam kom.

Men jag tog mÄnga powernaps under dagen innan det var dags att Äka till arenan för matchen. Jag hÀngde med de andra fruarna och drack radler (hur gott som helst, blandning mellan öl och sockerdricka typ).

Matchen var ganska rolig att kolla pĂ„, men det var efter matchen det stora hyllandet började. Har aldrig sett maken till avtackning! Det var tal och presenter och lĂ„Ă„Ă„Ă„Ă„nga applĂ„dhyllningar och Tobbe fick en egen lĂ„t osv. NĂ€r han sjĂ€lv skulle hĂ„lla tal sĂ„ brast det för honom flera gĂ„nger. Även vi som stod vid sidan om hade tĂ„rar i ögonen, det var riktigt fint. SvĂ„rt att förklara, men det var stort.

Efter avtackningen Ă„kte vi buss tillbaka till hotellet och bytte om snabbt som ögat. Enligt Patrik har jag aldrig bytt om sĂ„ snabbt i hela mitt liv. NĂ€stan direkt drog vi vidare till en abonnerad restaurang dĂ€r det var middag och fest hela natten lĂ„ng. Det var alla frĂ„n allstarlaget och frĂ„n Flensburg plus respektive. En sak Ă€r sĂ€ker och det Ă€r att nĂ€r idrottsmĂ€n vĂ€l festar, ja dĂ„ festar de rejĂ€lt.. MĂ„nga shotsbrickor blev det.. Jag dricker ju sjĂ€lv inte shots, men om man gör det blev man nog rĂ€tt sĂ„ rund under fötterna, haha. Vi gick hem vid halv fyra och dĂ„ fick jag tvinga med mig Patrik för han skulle minsann gĂ„ pĂ„ nattklubb. Tror inte han tyckte det var sĂ„ trĂ„kigt att han hade gĂ„tt hem dock nĂ€r vi vaknade dagen efter. Men kul var det! JĂ€klar vilka roliga och hĂ€rliga mĂ€nniskor! PĂ„fylld av massa positiv energi nu. Fast pĂ„ söndagen var jag INTE pigg. Är i Ă€rlighetens namn fortfarande smĂ„sliten och dĂ„ Ă€r det Ă€ndĂ„ onsdag idag, haha.

3
32

SommartrÀning

SommartrĂ€ning ja.. Detta sorgliga kapitel. Äh, det kanske var en överdrift för jag hĂ„ller ju igĂ„ng pĂ„ sommaren men har alltid ambitionen att trĂ€na mer Ă€n vad som blir av och dĂ€rför kĂ€nns det alltid som en besvikelse. Samt, har en tendens att alltid lĂ€gga pĂ„ mig nĂ„gra kilon pĂ„ sommaren. Vilket adderar till kĂ€nslan av besvikelse jag oftast har nĂ€r hösten nĂ€rmar sig. HĂ€nger ju sĂ„ klart ihop med att man reser mycket och dĂ„ Ă€ter mindre hemlagat och mer onyttigt samt dricker mer alkohol Ă€n vanligt pĂ„ sommaren. Ljuva sommarkvĂ€llar bjuder liksom in till ett glas kallt rosĂ© eller bubbel.

SÄ hÀr har jag iallafall trÀnat i sommar:-I juni kunde jag inte springa alls pga en ond hÀl. Har inte ont under hÀlen utan bak pÄ hÀlen och upp mot hÀlsenan. Det gör framförallt ont nÀr skor trycker mot hÀlen (har fÄtt en knöl dÀr ocksÄ) sÄ i början av sommaren kunde jag bara gÄ i Converse och flipflop. GÄr fortfarande helst inte i vanliga skor. Jag kunde ju trÀna men var tvungen att göra det barfota sÄ det blev en del HIIT hemma pÄ gÄrden med Patrik och Jack.

Kort förklarat ett gĂ€ng olika stationer med olika övningar. 1 minut pĂ„ varje station, vila 30 sek emellan varje intervall. Efter hela varvet var avklarat vilade vi 4 min och sen var det pÄ’t igen. Tre varv brukade vi köra. Har tyvĂ€rr inte blivit av sen i juni, det Ă€r lite synd för det var effektiv och snabb trĂ€ning, precis som jag gillar det. Vi körde ocksĂ„ AlmenĂ€s-pokalen nĂ„gra gĂ„nger. Dessutom blev det en del yoga med Yogobe. UtmĂ€rkt barfotatrĂ€ning ju. Körde mest SOMA move och barre (ny favorit!). Gillar flowet och nĂ€r man blir lite anfĂ„dd av yogan.

-I juli har vi varit mycket pĂ„ resande fot och dĂ„ har jag tack och lov kunnat börja springa sĂ„ smĂ„tt igen. Kom pĂ„ att det funkade med skor med mjuk hĂ€lkappa och hade som tur var ett par gamla frĂ„n Under Armour hemma. Nu har jag ocksĂ„ bestĂ€llt ett par nya frĂ„n Mizuno som Ă€r rejĂ€lt vadderade runt hĂ€len och det gĂ„r ocksĂ„ bra. Har dock inte vĂ„gat ge mig ut pĂ„ nĂ„gra lĂ€ngre strĂ€ckor. 7-8 km som lĂ€ngst. Brukar vara helt smĂ€rtfritt första 4 km och sen kĂ€nnas lite i hĂ€len den sista biten. Har fĂ„tt samma problem som jag hade förra sommaren, har sĂ„ svĂ„rt att andas nĂ€r jag springer. Blir super-andfĂ„dd, orkar ingenting. Trodde först att det var vĂ€rmen, men det var det inte bara för nu nĂ€r det Ă€r lite kallare funkar inte löpningen heller. Har massa slem och en klump i halsen. NĂ€r jag gjorde gastroskopi i vĂ„ras sĂ„ fick jag beskedet att jag hade svamp i matstrupen (sĂ„ JÄVLA Ă€ckligt) och trodde kanske mina halsproblem berodde pĂ„ det, men jag har ju behandlat det och halsen krĂ„nglar fortfarande. Irri.-Nu har jag kommit igĂ„ng med lite styrketrĂ€ning ocksĂ„. Patrik och jag ska ju börja köra tillsammans (som jag berĂ€ttade i TrĂ€ningspodden) nĂ€r Sams dagis öppnar igen, men tills dess kör jag pĂ„ utegymmet med Dylan.

Han tycker det Ă€r sĂ„ kul! Han vill köra nĂ„gra gĂ„nger i veckan sĂ€ger han och det passar mig perfekt. Gick in nĂ„n slags illusion om att jag fortfarande var ganska stark trots att jag inte styrketrĂ€nat regelbundet pĂ„ ett Ă„r och det var ju sĂ„ klart inget annat Ă€n just en illusion.. Är svagare Ă€n en ekorre typ. Oj oj oj, hĂ€r finns mycket jobb att göra innan basketsĂ€songen drar igĂ„ng.. 

-Basketen ja, i början av sommaren hade vi utetrĂ€ning varje mĂ„ndag och det var sĂ„Ă„Ă„ kul! Älskar basket sĂ„ mycket. Nu lĂ€ngtar jag tills det drar igĂ„ng igen. Kom hem frĂ„n semestern nu gĂ€nget sĂ„ vi kan börja köra!!

Har inte satt upp nĂ„gra nya mĂ„l för trĂ€ningen och har heller inte anmĂ€lt mig till nĂ„got nytt lopp sĂ„ just nu trĂ€nar jag rĂ€tt planlöst vilket egentligen passar mig dĂ„ligt. Hur har ni sommartrĂ€nat? Är det fler som alltid hamnar i en sommarsvacka?Och innan jag glömmer det, nu kan man rösta pĂ„ Kanal 5:s kandidater till Kristallen. Skulle bli sĂ„ lycklig för en röst ❀❀❀ Ni hittar omröstningen HÄR. 

Man kan ocksĂ„ rösta pĂ„ hela TRE av mina program som Ă„rets program – Breaking News med Jessica AlmenĂ€s, Superstars och Vem kan slĂ„ Anja och Foppa. Röstningen pĂ„gĂ„r till 11/8 och man kan rösta hur mĂ„nga gĂ„nger som helst!

8
30