Stackars Sam..

Vilken dag för svensk damidrott det var igår hörni! Först slog basketdamerna Ryssland vilket innebar en femteplats i EM och en OS-kvalplats. Tror det finns goda chanser att vi får med oss basketdamerna till Tokyo och det vore riktigt stort för svensk basket. Samt ytterligare ett svenskt lag att följa under OS. Jag håller tummarna! 

Sen såg fotbollsdamerna till att VM-bronset landade i Sverige. Härligt jobbat brudar! Även om det fortfarande känns snöpligt att det inte blev VM-final… Har varit otroligt kul att följa laget den här VM-turneringen. Tycker de har bjudit på stor underhållning.Vi är just nu på besök i Göteborg och bor hemma hos Patriks föräldrar (de är i sin sommarstuga). Igår skulle vi på middag hos en av Patriks kompisar och när vi skulle göra oss i ordning i fotbollspausen lyckades Sam få tag på min locktång när den låg och skulle svalna av. Han ville visst också locka håret.. Det var en dålig idé. Tången var fortfarande varm och han brände sig på kinden. Han grät förstås och vi försökte lägga på nåt kallt men det var inte så lätt för han ville absolut inte ha det där.

Brännmärket blev allt större så vi bestämde oss för att åka in till sjukhuset och titta på det. Det var jag som nojade så klart. Man har ju själv bränt sig på locktången ex antal gånger och det svider ju och så, men brukar gå över rätt snabbt. Fast nu var det ju ett litet barn det handlade om så det kändes bäst att en läkare fick titta på det.

Vi hade tur och fick komma in med en gång, det var lugnt på barnakuten. Sam fick alvedon och nån slags gel, antiburn eller nåt, som satt på en timme och skulle både vara smärtstillande och förhindra att skadan blev djupare. Sen kom läkaren och tittade på det och det var bara en ytlig skada så det var skönt. Sam fick ett stort plåster men eftersom det var på kinden satt ju inte det kvar i mer än någon timme..

Han var iaf pigg och verkade inte särskilt påverkad så vi åkte och åt tacos hos Patriks kompis Bosse och hans tjej Sara. Där fick vi också träffa Robin och Karin och Patriks nya gudbarn Freja. Man har ju glömt att bebisar kan va så små! Mys!!

Nu smörjer vi Sams stackars kind med vaselin några dagar och hoppas att det inte blir någon blåsa och att det läker fint. Men fy vad otäckt det är när barn bränner sig. Jag fick absolut panik. Har iofs dåliga minnen när det gäller att bränna sig. Min farmor råkade tappa en kanna hett kaffe över min rygg när jag var kanske 10 år. Minns hur jäkla ont det gjorde. Vi hade picnic på en brygga och jag hoppade i den kalla sjön med kläderna på för att få svalka. Sen fick jag ligga på mage på en madrass och titta på tv hemma hos min farmor några dagar. Fick säkert äta massa glass som kompensation, hehe. Men tror det är därför jag får panik när barn bränner sig.

10
30

Gotland!

Det är flera år sen jag var på Gotland senast och då var det i samband med Almedalsveckan och det är ju inte direkt riktiga Gotland… Nu har vi varit här några dagar och det är så lugnt och skönt att det är inte klokt. Fattar inte att man inte åker hit istället för Mallis eller Kanarieöarna, det är ju lika härligt ju! Har tyvärr inte varit supervarmt, men om det är som det var första dagen vi kom hit (sol, 25 C och vindstilla) så finns ju inget mer att önska. Hade varit härligt att ha semester helt och hållet och bara koppla av, men har varit tvungen att jobba en del också. Är ju dock en mycket härligare miljö att jobba i än hemma. Har mycket mer inspiration. 

Vi har bott på Novi Resort Visby som ligger bara 5 minuter från flygplatsen. Önskar vi hade hunnit se mer av ön, men vi har mest hängt här på Novi och gjort små promenadutflykter in till Visby. Visby är så otroligt mysigt med alla blommor och alla gulliga små hus. Som om Hans och Greta bor överallt, haha. 

I förrgår firade vi Patriks födelsedag, han fyllde 34 år. Hotellet hjälpte mig att fixa frukost på rummet, mysigt att kunna överraska med det. Sen fick han gå iväg på en timmes massage och det passade bra för jag var tvungen att jobba 🙈 På eftermiddagen jobbade vi lite tillsammans, sen tränade vi tillsammans jag och Patrik och Jack medans Sam lekte i lekparken och sen kopplade vi av en timme i jacuzzi.

Underbart. Avrunda med födelsedagsmiddag och champagne på Novi Beach Club precis nere vid vattnet. Jag älskar att sitta och äta precis vid vattnet, det är så obeskrivligt mysigt. Sen satt Patrik och jag och pratade på balkongen till långt in på natten. Mysig födelsedag!

1
31

Midsommar

Vi valde att vara hemma och ta det lugnt på midsommar i år, helt rätt beslut. Det var faktiskt superskönt. Det var jag, Patrik, Sam och våra vänner Caroline och Johannes. Vi har just nu ingen bil (hur klarar man sig ens utan bil när man inte bor mitt i stan??) och det är lite knöligt. Så tack och lov för hemkörningstjänster som Mathem och Vinoteket (ej samarbete, endast tjänster vi faktiskt använder konstant). Dagen innan midsommar kom både maten och vinet. Öl hade vi som tur var hemma redan. Patrik skötte det mesta av matlagningen som vanligt, det är liksom hans område hemma hos oss…

Först gjorde vi en somrig fördrink med rabarber/jordgubbs-must och cava. Sen åt vi sillunch. Älskar sill! Mmm, brinner för jul och midsommar och påsk bara för att man får äta sill. Sen spelade vi kubb, tjejerna mot killarna. Tyvärr gick det inget vidare för mig och Caroline.. Sam var hejaklacksledare.

Senare på kvällen blev det grillmat (Patriks specialité) med klyftpotatis och sallad. Min favorit är grillad halloumi. Caroline och Johannes hade med sig dessert, vanlig hederlig marängswiss, fast med jordgubbar också. Det var så gott att jag smällde av nästan. Sen satt vi och pratade och drack skumpa och vin till ettsnåret. Försökte tvinga Johannes till att gilla Håkan Hellström. Han var inte övertygad. Carro och jag har sett många Håkan-konserter ihop. Carro är också Dylans gudmor så vi har känt varandra länge och är väldigt nära vänner. Både Dylan och Jack var tyvärr med sina pappor. Dylan ska vara i Norge en hel månad! Kommer att sakna honom massor.

Dagen efter midsommar var jag inte superpigg.. Ska erkänna det. Så jag unnade mig att ta en riktig slappardag där jag såg 2 avsnitt av The Handmaids Tale, solade i trädgården och läste Ulf Lundells Vardagar. Snart är jag igenom tegelstenen! Lekte också med Sam i vattenspridaren. Eller, HAN lekte där och jag tittade på 😁

0
29