Gotland!

Det är flera år sen jag var på Gotland senast och då var det i samband med Almedalsveckan och det är ju inte direkt riktiga Gotland… Nu har vi varit här några dagar och det är så lugnt och skönt att det är inte klokt. Fattar inte att man inte åker hit istället för Mallis eller Kanarieöarna, det är ju lika härligt ju! Har tyvärr inte varit supervarmt, men om det är som det var första dagen vi kom hit (sol, 25 C och vindstilla) så finns ju inget mer att önska. Hade varit härligt att ha semester helt och hållet och bara koppla av, men har varit tvungen att jobba en del också. Är ju dock en mycket härligare miljö att jobba i än hemma. Har mycket mer inspiration. 

Vi har bott på Novi Resort Visby som ligger bara 5 minuter från flygplatsen. Önskar vi hade hunnit se mer av ön, men vi har mest hängt här på Novi och gjort små promenadutflykter in till Visby. Visby är så otroligt mysigt med alla blommor och alla gulliga små hus. Som om Hans och Greta bor överallt, haha. 

I förrgår firade vi Patriks födelsedag, han fyllde 34 år. Hotellet hjälpte mig att fixa frukost på rummet, mysigt att kunna överraska med det. Sen fick han gå iväg på en timmes massage och det passade bra för jag var tvungen att jobba 🙈 På eftermiddagen jobbade vi lite tillsammans, sen tränade vi tillsammans jag och Patrik och Jack medans Sam lekte i lekparken och sen kopplade vi av en timme i jacuzzi.

Underbart. Avrunda med födelsedagsmiddag och champagne på Novi Beach Club precis nere vid vattnet. Jag älskar att sitta och äta precis vid vattnet, det är så obeskrivligt mysigt. Sen satt Patrik och jag och pratade på balkongen till långt in på natten. Mysig födelsedag!

1
31

Midsommar

Vi valde att vara hemma och ta det lugnt på midsommar i år, helt rätt beslut. Det var faktiskt superskönt. Det var jag, Patrik, Sam och våra vänner Caroline och Johannes. Vi har just nu ingen bil (hur klarar man sig ens utan bil när man inte bor mitt i stan??) och det är lite knöligt. Så tack och lov för hemkörningstjänster som Mathem och Vinoteket (ej samarbete, endast tjänster vi faktiskt använder konstant). Dagen innan midsommar kom både maten och vinet. Öl hade vi som tur var hemma redan. Patrik skötte det mesta av matlagningen som vanligt, det är liksom hans område hemma hos oss…

Först gjorde vi en somrig fördrink med rabarber/jordgubbs-must och cava. Sen åt vi sillunch. Älskar sill! Mmm, brinner för jul och midsommar och påsk bara för att man får äta sill. Sen spelade vi kubb, tjejerna mot killarna. Tyvärr gick det inget vidare för mig och Caroline.. Sam var hejaklacksledare.

Senare på kvällen blev det grillmat (Patriks specialité) med klyftpotatis och sallad. Min favorit är grillad halloumi. Caroline och Johannes hade med sig dessert, vanlig hederlig marängswiss, fast med jordgubbar också. Det var så gott att jag smällde av nästan. Sen satt vi och pratade och drack skumpa och vin till ettsnåret. Försökte tvinga Johannes till att gilla Håkan Hellström. Han var inte övertygad. Carro och jag har sett många Håkan-konserter ihop. Carro är också Dylans gudmor så vi har känt varandra länge och är väldigt nära vänner. Både Dylan och Jack var tyvärr med sina pappor. Dylan ska vara i Norge en hel månad! Kommer att sakna honom massor.

Dagen efter midsommar var jag inte superpigg.. Ska erkänna det. Så jag unnade mig att ta en riktig slappardag där jag såg 2 avsnitt av The Handmaids Tale, solade i trädgården och läste Ulf Lundells Vardagar. Snart är jag igenom tegelstenen! Lekte också med Sam i vattenspridaren. Eller, HAN lekte där och jag tittade på 😁

0
29

Snart…!

Snart snart snart är det semester för min del. Har längtat otroligt mycket efter semestern iår, har känt mig ganska stressad den senaste tiden faktiskt. Det finns många fördelar med att inte gå till ett jobb på bestämda tider varje dag, men det finns också vissa nackdelar. Man hamnar lätt i att man jobbar jämt istället. Dvs även på kvällarna. Har haft svårt att få tiden att räcka till på sistone och tyvärr har även bloggen blivit lidande. Har helt enkelt inte hunnit/orkat uppdatera så ofta. Vad längtar ni mest efter på semestern? Jag ser fram emot:

1. En helt ren kalender. Inga måsten och inte öppna mailen ens på flera veckor (känns som det kommer att gå sådär..)

2. Läsa böcker i en solstol. Riktiga pappersböcker. Vältummade av solkräm. Man ska ju helst inte vara så mycket i solen, men jag älskar solen och älskar att sola. Behöver verkligen få mkt sol den här tiden på året för att palla vintern.

3. Rensa förråd. Eller, ser fram emot är väl kanske inte rätt uttryck här.. Men, ska bli skönt att få det gjort.

4. Kunna träna som en naturlig del av dagen. Inte bara trycka in det nånstans där det egentligen inte ryms. Spela utebasket med laget, styrketräna med Patrik (japp, det är nytt), yoga, springa (om hälen blir bättre nån gång), spela basket och handboll i trädgården med ungarna.

5. Bada och äta mjukglass och massa jordgubbar.Vi har inga jättestora planer för sommaren. Vi ska till Visby några dagar nästa vecka, till Göteborg på Partille Cup, bröllop i Ystad, Åhus Beachhandboll och sen vet vi inte riktigt. Om det blir dåligt väder hemma kanske man vill iväg i slutet av sommaren. Dylan och jag ska också försöka få till hans tioårsresa som ska gå till Singapore. Men det kanske blir till hösten.

Sen så fyller både Jack och Sam år i juli och det ska firas så klart. Ser fram emot riktigt lata dagar. Hoppas hoppas hoppas jag klarar av att INTE jobba.

0
25