Snart…!

Snart snart snart är det semester för min del. Har längtat otroligt mycket efter semestern iår, har känt mig ganska stressad den senaste tiden faktiskt. Det finns många fördelar med att inte gå till ett jobb på bestämda tider varje dag, men det finns också vissa nackdelar. Man hamnar lätt i att man jobbar jämt istället. Dvs även på kvällarna. Har haft svårt att få tiden att räcka till på sistone och tyvärr har även bloggen blivit lidande. Har helt enkelt inte hunnit/orkat uppdatera så ofta. Vad längtar ni mest efter på semestern? Jag ser fram emot:

1. En helt ren kalender. Inga måsten och inte öppna mailen ens på flera veckor (känns som det kommer att gå sådär..)

2. Läsa böcker i en solstol. Riktiga pappersböcker. Vältummade av solkräm. Man ska ju helst inte vara så mycket i solen, men jag älskar solen och älskar att sola. Behöver verkligen få mkt sol den här tiden på året för att palla vintern.

3. Rensa förråd. Eller, ser fram emot är väl kanske inte rätt uttryck här.. Men, ska bli skönt att få det gjort.

4. Kunna träna som en naturlig del av dagen. Inte bara trycka in det nånstans där det egentligen inte ryms. Spela utebasket med laget, styrketräna med Patrik (japp, det är nytt), yoga, springa (om hälen blir bättre nån gång), spela basket och handboll i trädgården med ungarna.

5. Bada och äta mjukglass och massa jordgubbar.Vi har inga jättestora planer för sommaren. Vi ska till Visby några dagar nästa vecka, till Göteborg på Partille Cup, bröllop i Ystad, Åhus Beachhandboll och sen vet vi inte riktigt. Om det blir dåligt väder hemma kanske man vill iväg i slutet av sommaren. Dylan och jag ska också försöka få till hans tioårsresa som ska gå till Singapore. Men det kanske blir till hösten.

Sen så fyller både Jack och Sam år i juli och det ska firas så klart. Ser fram emot riktigt lata dagar. Hoppas hoppas hoppas jag klarar av att INTE jobba.

0
25

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Findus

Hälsosamt och gott för stressade OCH lata

Ni vet säkert vid det här laget att matlagning inte riktigt är min grej.. Jag är en riktigt dålig kock faktiskt, och framförallt så har jag ingen fantasi alls när det kommer till matlagning. När Patrik ska resa bort brukar han alltid se till att det finns lättlagade rätter (eller rester att värma) som jag kan göra till mig och barnen. Jag försöker också att äta mer grönt och vegetariskt, åtminstone är jag för det mesta ”Stockholms-vegetarian” – dvs äter kyckling och fisk men försöker undvika rött kött. Nu har Findus kommit med ett nyhet som kan revolutionera min matlagning och göra mina rätter bra mycket mer spännande, men inte ett dugg krångligare – tvärtom!

Findus nya frysrätt

Veggie Sides

kommer i två smaker: bulgur, zucchini och kikärter samt quinoa, broccoli och pumpa. Massa protein och fibrer och ett bra alternativ till vilken kolhydratskälla som helst. Vad man äter till sina Veggie Sides beror på tycke och smak. Jag, Dylan och Patrik testade tre olika proteinkällor. Med kyckling…

…med laxburgare…

…och med vegetarisk falafel.

Man tillsätter lite olika såser och kryddar lite olika och VIPS så har man tre olika maträtter som inte tar mer än 10 minuter att tillaga. Vi gjorde guacemole till alla tre, det funkade toppen. Dylan valde den helvegetariska rätten och han slevade i sig maten. Den fick betyget 9/10, vilket INTE är vanligt för ett barn som är rätt så kräsen…

Patrik åt kycklingrätten och gav den betyg 4/5 samt ”det här ska vi börja köpa hem”. Jag åt laxen och båda Veggie Sides:en. Det var mums. 

Veggie Sides blir godast om man steker den i stekpanna i lite olja. Tar ca 6 min. Men är man en riktig latmask (erkänner, ibland är jag det) så kan man också stoppa den i mikron i 4-5 minuter. De tre rätterna jag lagade är så enkla att ett barn klara av att göra dem. Vill ni hitta fler förslag på recept så finns de på

findus.se.

  Man kan ju också tex använda Veggie Sides som bas i en ljummen sallad. Möjligheterna är oändliga. Varje påse räcker till ca två portioner och finns att köpa på Coop. Leta i frysdisken!


Jag gillar också att det är ett kalorisnålt alternativ till tex pasta. Bulgur-varianten innehåller 55 kcal/100 g och quinoan 90 kcal/100 g. Nu kan Patrik åka bort när han vill, jag kommer att greja matlagningen ändå, hehe.

//I samarbete med Findus Veggie Sides//

1
9

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Jabushe

Vad Christer Lindarw sa..

Har som ni vet jobbat extremt mycket i maj. Inspelningarna av ”Vem kan slå Anja och Foppa?” är långa och krävande. Vi håller på i många timmar och är oftast inte klara förrän sent på natten. När man väl kommer hem är man ju svintrött och vill inget hellre än att bara hoppa rätt i säng. Men då tänker jag alltid på var Christer Lindarw sa till mig när han gästade Breaking News i vintras. Jag frågade honom vad hans hemlighet är, eftersom han ser oerhört fräsch ut och har jättefin hy. Och då har ju han ändå jobbat med oerhörda mängder smink när han till exempel har gjort After Dark.

Hans svar var verkligen inget hokus pokus. ”Rengöringen är det absolut viktigaste. Strunta aldrig i att tvätta bort sminket och skaffa en bra återfuktande rengöring. Samt, när du tror att du är ren – då tvättar du dig en gång till.” Nu råkar jag ju ha tidernas bästa rengöring, tack vare att jag har börjat jobba med Jabushe (

Jabushe Cleansing Lotion

). Hade kanske aldrig upptäckt den annars och tänk vad jag hade gått miste om då!! Ibland använder jag den på torr hud och ibland fuktar jag ansiktet först. Den är så jäkla skön att tvätta sig med, det känns som man smörjer in sig med en gosig ansiktskräm. Och efteråt (när man som Christer sa har tvättat sig TVÅ gånger för att få bort allt smink, man har ju ganska mycket på en tv-inspelning) så är man så mjuk och len att det känns som man redan är insmord. Rekommenderas varmt!

Jabushe har precis kommit med en ny produkt som är kanon när man har stressat mycket (det märks ju ofta på huden) eller haft mycket smink eller kanske sovit för lite. Har testat deras ansiktsmask

Jabushe Peeling Mask

några gånger nu och den känns väldigt lyxig faktisk. Extra allt. Det är både en mask och en scrub och precis som ansiktskrämerna innehåller den aktiva ämnen så att huden inte bara KÄNNS skön efter att man tvättat bort masken, den gör nytta också. Ibland kan jag tycka att såna här små stunder är höjden av lyx – ni vet när man tar hand om sig själv, sin hud, sina naglar, sitt hår, plockar ögonbrynen osv. Kanske är det för att jag stressar runt så mycket och har femtielva barn och aldrig hinner med sånt.

Nu när sommaren kommer och man går osminkad ganska mycket, kom ihåg att det är lika viktigt med rengöring ändå. Vi utsätts för föroreningar hela tiden (särskilt i stan) och svettas mycket på sommaren. Dessutom är solskyddskrämen sällan det bästa för hud och porer. Jag blir lätt fet i huden av den. Mycket orenheter som ska tas om hand på kvällen oavsett om man har haft smink eller inte. Och ska du investera i en riktigt bra rengöring eller mask/scrub så tycker jag helt klart du ska satsa på Jabushe!

//Ambassadör för Jabushe, betalt samarbete//

1
14