BETALT ANNONSSAMARBETE MED Önskefoto

Sams första tid i bilder

Nu har vi återigen skapat minnen med hjälp av Önskefoto. Den här gången bestämde vi oss för att göra en fotobok om Sams första tid i livet. Det är så tråkigt att alla bilder numera endast finns i telefoner och datorer. Det bästa jag visste när jag var yngre (och fortfarande faktiskt!) var att bläddra i våra fotoalbum. Faktum är att de flesta minnen jag har från min barndom är på något sätt sammankopplade med foton jag sett. Jag har nog kollat flera hundra gånger i ”Boken om mig” som min mamma och pappa satte ihop när jag var liten. Så vi tänkte att det skulle vara kul för Sam (och oss) att faktiskt ha något att bläddra i när han blir lite större.

Den här gången utgick vi från ett klassiskt babybokstema (man kan välja massa olika teman) och satt sen en hel kväll och valde bilder. Det är så enkelt och roligt och kreativt att sätta ihop de här böckerna antingen i Önskefotos app eller på deras hemsida som ni hittar HÄR.

Det är också kul att man kan lägga till lite text, man glömmer ju så fort hur barnen var när de var små.

Här under ser ni fler bilder från boken. Vi köpte också till en liten minivariant som passar perfekt för små barnhänder. Sam älskar redan att sitta och bläddra i den och peka på mamma och pappa och brorsorna.

Samla ihop dina minnen du också! Gör det nu vettja. Här ska ni få en liten present av mig. Använd rabattkoden 50JESSICA så får du 50% rabatt på alla fotoböcker med 24 sidor. Rabatten gäller till 28/5 2019. Klicka HÄR så är du igång på ett kick.

//I samarbete med Önskefoto//

1
17

På plats i Cali!

Nu är jag här! Och på söndag är det dags för lopp. Är jättenervös, har tvångstankar om att jag inte kommer klara maxtiden osv… Detta kan ni höra mer om i det rykande färska avsnittet av Träningspodden där vi pratar massor om loppförberedelser, generellt och specifikt.

Jag och Åsa uppgraderade till business på vägen dit, det var ett bra beslut eftersom Åsa är flygrädd. Nu hade hon något att sysselsätta sig med hela tiden och the champagne kept coming om man säger så. Haha. Lite som att resa med ett barn var det ändå, jag fick öppna alla hennes burkar och lock samt stå utanför och vakta när hon var på toa för hon vågar inte låsa dörren. Men allt gick bra! Såg två filmer på vägen dit, Absolutely Fabulous och A star is born. Grinade lite till den sistnämnda och Bradley Cooper är ju inte ful, det är han inte.

Lite stressade var vi också över att vi hyrt bil och ingen av oss ville köra.. Det var jag som drog nitlotten till slut. Men då använde jag också mitt veto och bestämde att vi skulle åka Highway 1 istället för inlandsmotorvägen, trots att det tog lite längre tid. Åsa protesterade mot detta eftersom mannen i passkontrollen sagt att det var JÄTTEfarligt att åka där när det var mörkt och det skulle det ju snart bli (klockan var 15.30

då..). Låt oss säga att han överdrev ganska kraftigt. Det blev inte mörkt och det var heller inte en särskilt farlig väg att åka på. Men kvinnor kan väl inte köra bil eller nåt.. Haha.

Väl framme på Quail Lodge&Golf utanför Carmel möttes vi av Åsas kusin Karly som tagit med man och bebis och åkt hit från san Diego för att träffa oss. Det blev några glas skumpa och sen däckade vi efter att ha varit på resande fot i mer än ett dygn.

Igår började jag dagen med en löprunda. Sprang i 45 min som Patrik har gett order om (även detta kan ni höra om i Träningspodden) och stretchade lite. Rullade mina lår. Kände mig seg i både ben och andning. Hoppas det är resan i kroppen. Känner mig också lite sjuk. Åsa har en jävla hosta så hoppas hon inte har smittat mig..

Har 10 kg slem i halsen. Usch. Efter löprundan åkte vi till Carmel och käkade brunch/lunch. Kär i Carmel, så himla gulligt ställe. Och brunchen var kanon! Fransk löksoppa och en halv cobb-sallad. Och lite vin på det 🙈

Är man på resande fot så är man. Sen hämtade vi Karlys pappa på flygplatsen (släktträff a la Elmroth!) och åkte till Pebble Beach (golfbanan). Kul att kolla runt där lite. Vi åt också middag där och helvete vad stora portioner det är i USA.. Herregud, behöver inte äta igen på en vecka.

Väldigt trevligt var det iallafall. Avrundade sen på vårt eget hotell med ett glas vin vid elden. Tidig läggdags, vi gick i säng vid 22.00. Sov som en påse skräp inatt. Vaknade 100 ggr och kunde inte somna om efter 4-snåret. Aja. Ny dag. Idag flyttar vi till Monterey. Ska gå till mässan och hämta nummerlapp. Börjar kännas pirrigt nu! 

0
32

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Mabs

Kompression is da shit

Det här kanske ni inte vet men jag lever för kompression! Vet det låter sjukt, men har man börjat så kan man inte sluta. Har alltid använt kompressionsstrumpor när jag flyger långt, så skönt när man landar och vaderna INTE är svullna som tunnor och man inte får på sig skorna ens. När jag jobbade som servitris back in the days gick och stod man mycket och det var långa dagar så redan då var jag ett stort fan av kompressionsstrumpor.

Använde det också nästan varje dag när jag var gravid för att lätta på trycket i underbenen. Tyckte det var så obehagligt när det kändes som om vaderna skulle sprängas. För att inte tala om hur svullna fötterna blev! Tipsade häromdagen gravida Nikki Amini om att börja använda Mabs, hon hade fortfarande inte fattat grejen med kompressionsstrumpor.. Vänta några kilon säger jag bara Nikki, haha. Sen vet du vad jag snackar om.  Sen har jag tagit det med in i min träning där jag ofta har både kompressiontights och -strumpor. Känns som folk överlag inte fattar hur bra det är?

Mabs kompressionsstrumpor finns på alla apotek och i många olika modeller. På apoteket kan man också så klart få hjälp att välja rätt modell och storlek. Jag använder oftast Travel och Nylon. Just nu har

Apoteket AB ett kanonerbjudande – 2 st Mabs Nylon för 189 kronor.

Och de håller hur länge som helst!!

Men upptäckte precis att de i sitt sortiment också har en superbekväm stayup som passar även när man vill vara fin. Vem får inte ont i fötterna och svullna vader av att gå i högklackat en kväll liksom?


Men här ska ni få höra vad det är de egentligen gör. Jo de hjälper venerna att trycka upp blodet mot hjärtat så man får bättre blodcirkulation och förhindrar att blodet samlas i benen. Och vad är det som är så bra med det då? Jo det förebygger både åderbråck och blodproppar OCH att benen känns trötta och svullna. De är bekväma att ha även till vardags, även om man inte ska göra nåt speciellt. Har man tex ett stillasittande yrke hjälper de till att hålla igång blodcirkulationen. På bilderna nedan har jag på mig Mabs Work, en luftig strumpa som passar perfekt en lång arbetsdag. 

// I samarbete med Mabs//

2
25