I annonssamarbete med MABS

Kompression is da shit

81A141C1-4F9B-4BAE-A3FE-8CD256D66822
Det här kanske ni inte vet men jag lever för kompression! Vet det låter sjukt, men har man börjat så kan man inte sluta. Har alltid använt kompressionsstrumpor när jag flyger långt, så skönt när man landar och vaderna INTE är svullna som tunnor och man inte får på sig skorna ens. När jag jobbade som servitris back in the days gick och stod man mycket och det var långa dagar så redan då var jag ett stort fan av kompressionsstrumpor.

Använde det också nästan varje dag när jag var gravid för att lätta på trycket i underbenen. Tyckte det var så obehagligt när det kändes som om vaderna skulle sprängas. För att inte tala om hur svullna fötterna blev! Tipsade häromdagen gravida Nikki Amini om att börja använda Mabs, hon hade fortfarande inte fattat grejen med kompressionsstrumpor.. Vänta några kilon säger jag bara Nikki, haha. Sen vet du vad jag snackar om.  Sen har jag tagit det med in i min träning där jag ofta har både kompressiontights och -strumpor. Känns som folk överlag inte fattar hur bra det är?

0C6C838A-0FA5-4275-AD55-D6AC6863D6A2
Mabs kompressionsstrumpor finns på alla apotek och i många olika modeller. På apoteket kan man också så klart få hjälp att välja rätt modell och storlek. Jag använder oftast Travel och Nylon. Just nu har Apoteket AB ett kanonerbjudande – 2 st Mabs Nylon för 189 kronor. Och de håller hur länge som helst!!

Men upptäckte precis att de i sitt sortiment också har en superbekväm stayup som passar även när man vill vara fin. Vem får inte ont i fötterna och svullna vader av att gå i högklackat en kväll liksom?

827E7538-BF8F-40B4-AF42-3A2FC7B48DD1
F45AE001-E555-4095-9A95-EAE9D25F7AFA
99098FA7-C7CD-42B6-81C7-886C9C6DAADE

Men här ska ni få höra vad det är de egentligen gör. Jo de hjälper venerna att trycka upp blodet mot hjärtat så man får bättre blodcirkulation och förhindrar att blodet samlas i benen. Och vad är det som är så bra med det då? Jo det förebygger både åderbråck och blodproppar OCH att benen känns trötta och svullna. De är bekväma att ha även till vardags, även om man inte ska göra nåt speciellt. Har man tex ett stillasittande yrke hjälper de till att hålla igång blodcirkulationen. På bilderna nedan har jag på mig Mabs Work, en luftig strumpa som passar perfekt en lång arbetsdag. 
DE634DF2-0E38-4D9C-8B0F-8B1B3E75EE2C
71E07FC9-149D-4A13-B2DF-148ECB755238
// I samarbete med Mabs//

  1. Petra skriver:

    Men tänk en hel strumpyxa med kompression o håll in mage!! Vilken dröm det hade varit.. 🙂

  2. Härligt att hitta saker som fungerar, jag kör med kompritionsstrumpor då jag springer långpass. Helt perfekt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..