ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Mendly

Framtidens terapi 💜

/

D38A04AB-2F43-40FC-B837-BD5D9A164A4E
Jag mĂ„ste ju berĂ€tta för er att jag har blivit ambassadör för en ny tjĂ€nst som jag tycker Ă€r otroligt spĂ€nnande! Jag Ă€r ganska försiktig med ambassadörsskap eftersom jag tycker att man dĂ„ mĂ„ste bĂ„de brinna för och vara engagerad i produkten/tjĂ€nsten. NĂ€r jag fick höra om Mendly sĂ„ kĂ€nde jag just det och tĂ€nkte direkt att”det hĂ€r Ă€r framtiden”.

Mendly Ă€r en ny form av onlineterapi. Man har sin egen terapeut som man har tillgĂ„ng till alla vardagar genom meddelandeterapi. Det ingĂ„r i abonnemanget. Man Ă€r alltsĂ„ garanterad svar minst en gĂ„ng om dagen. Man kan givetvis ocksĂ„ köpa till mer klassiska terapitimmar (via chat, telefon eller video). I appen har man alltid tillgĂ„ng till sin behandlingsplan och sin ”verktygslĂ„da” samt sina ”lĂ€xor”. Det Ă€r lite som att skaffa ett gymkort för sjĂ€len. Man kan gĂ„ till gymmet varje dag och trĂ€na sjĂ€lv och guidning av sin PT och sĂ„ köper man dessutom till extra PT-timmar.

Jag gillar verkligen det hĂ€r upplĂ€gget och tror den hĂ€r formen av terapi kommer att nĂ„ mĂ„nga som annars aldrig hade sökt hjĂ€lp. Psykisk ohĂ€lsa Ă€r sĂ„ himla vanligt idag, det kĂ€nns som var och varannan Ă€r drabbad pĂ„ nĂ„got sĂ€tt och det kĂ€nns som resurserna frĂ„n samhĂ€llets sida att hjĂ€lpa mĂ€nniskor att mĂ„ bĂ€ttre inte riktigt rĂ€cker till. TĂ€nker att Mendly mĂ„ste vara en toppengrej för unga mĂ€nniskor tex. Det Ă€r ju pĂ„ det hĂ€r sĂ€tten de kommunicerar. Om ni vill veta mer om Mendly sĂ„ hittar ni deras hemsida HÄR eller sĂ„ laddar ni bara ner appen.

För tvÄ veckor sen hölls ett lanseringsevent och dÄ var jag pÄ plats och blev intervjuad om mina erfarenheter av terapi, ensam och tillsammans med Mendlys grundare Sebastian Ralph och deras chefsterapeut Adriano. Hela apparaten kÀnns otroligt seriös och proffsig. Det gör mig glad, tror verkligen pÄ detta. 

E91C41FD-C255-4A41-9177-571565530367
DE809864-4A18-4A81-968C-35B4A48509F9

Har sjĂ€lv ganska stor erfarenhet av terapi och skĂ€ms inte det minsta för att prata om det. Jag har gĂ„tt i terapi till och frĂ„n sen jag var i 20-Ă„rs Ă„ldern – av olika anledningar sĂ„ klart. NĂ€r jag var yngre handlade det mest om depression och Ă„ngestproblematik. Senare i livet tog jag tag i bĂ„de min prestationsĂ„ngest och min dödsĂ„ngest med hjĂ€lp av terapi. Och nu senast behövde jag bĂ„de KBT och stresshanteringsterapi nĂ€r jag drabbades av utmattningssyndrom. Jag kan tycka att det Ă€r otroligt skönt att prata av sig med nĂ„gon man inte kĂ€nner eller har nĂ„gon relation till, samt att fĂ„ guidning i hur man ska tĂ€nka eller agera i olika situationer eller hur man bryter dĂ„liga tankemönster. Att gĂ„ i terapi Ă€r verkligen inget man ska skĂ€mmas för – tvĂ€rtom! Man ska vara stolt över att man vĂ„gar ta hjĂ€lp för att mĂ„ bĂ€ttre eller att man investerar i sig sjĂ€lv, sin personlighet och utveckling. Jag rekommenderar det varmt.

/I samarbete med och ambassadör för Mendly/

1
18

Genom att klicka pÄ "Skicka" bekrÀftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00