I annonssamarbete med MENDLY

Framtidens terapi 💜

D38A04AB-2F43-40FC-B837-BD5D9A164A4E
Jag måste ju berätta för er att jag har blivit ambassadör för en ny tjänst som jag tycker är otroligt spännande! Jag är ganska försiktig med ambassadörsskap eftersom jag tycker att man då måste både brinna för och vara engagerad i produkten/tjänsten. När jag fick höra om Mendly så kände jag just det och tänkte direkt att”det här är framtiden”.

Mendly är en ny form av onlineterapi. Man har sin egen terapeut som man har tillgång till alla vardagar genom meddelandeterapi. Det ingår i abonnemanget. Man är alltså garanterad svar minst en gång om dagen. Man kan givetvis också köpa till mer klassiska terapitimmar (via chat, telefon eller video). I appen har man alltid tillgång till sin behandlingsplan och sin ”verktygslåda” samt sina ”läxor”. Det är lite som att skaffa ett gymkort för själen. Man kan gå till gymmet varje dag och träna själv och guidning av sin PT och så köper man dessutom till extra PT-timmar.

Jag gillar verkligen det här upplägget och tror den här formen av terapi kommer att nå många som annars aldrig hade sökt hjälp. Psykisk ohälsa är så himla vanligt idag, det känns som var och varannan är drabbad på något sätt och det känns som resurserna från samhällets sida att hjälpa människor att må bättre inte riktigt räcker till. Tänker att Mendly måste vara en toppengrej för unga människor tex. Det är ju på det här sätten de kommunicerar. Om ni vill veta mer om Mendly så hittar ni deras hemsida HÄR eller så laddar ni bara ner appen.

För två veckor sen hölls ett lanseringsevent och då var jag på plats och blev intervjuad om mina erfarenheter av terapi, ensam och tillsammans med Mendlys grundare Sebastian Ralph och deras chefsterapeut Adriano. Hela apparaten känns otroligt seriös och proffsig. Det gör mig glad, tror verkligen på detta. 

E91C41FD-C255-4A41-9177-571565530367
DE809864-4A18-4A81-968C-35B4A48509F9

Har själv ganska stor erfarenhet av terapi och skäms inte det minsta för att prata om det. Jag har gått i terapi till och från sen jag var i 20-års åldern – av olika anledningar så klart. När jag var yngre handlade det mest om depression och ångestproblematik. Senare i livet tog jag tag i både min prestationsångest och min dödsångest med hjälp av terapi. Och nu senast behövde jag både KBT och stresshanteringsterapi när jag drabbades av utmattningssyndrom. Jag kan tycka att det är otroligt skönt att prata av sig med någon man inte känner eller har någon relation till, samt att få guidning i hur man ska tänka eller agera i olika situationer eller hur man bryter dåliga tankemönster. Att gå i terapi är verkligen inget man ska skämmas för – tvärtom! Man ska vara stolt över att man vågar ta hjälp för att må bättre eller att man investerar i sig själv, sin personlighet och utveckling. Jag rekommenderar det varmt.

/I samarbete med och ambassadör för Mendly/

  1. Har även jag varit sjukskriven för att ha gått in i väggen, två år tog det för mig tillbaka. Men med hjälp av terapi och med hjälp av yoga har jag hittat tillbaka till livet igen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..