ANNONS

The return of Almenäsan

/

Några reflektioner kring veckans händelser.

Veckans vidrigaste

Så klart terrordådet på Nya Zeeland. Fruktansvärt! Och blir så beklämd och ledsen över att Ebbas stackars föräldrar dras in i den hemska händelsen. Att använda henne som nån slags ursäkt för sitt vidriga brott är…jag har inte ens ord.

Veckans depp

Snacka om att Hammarby Handboll är i ett knivigt läge nu. Inför gårdagens match var de sist i ligan och på nedflyttningsplats med bara två matcher kvar att spela. Hoppet levde ändå igår, de är ju bra på hemmaplan. Vad händer då? Jo på uppvärmningen så halkar alltså Viktor Ahlstrand på en reklamskylt och skadar sig svårt. En till i raden av alla overkligt många skador och sjukdomar som drabbat laget den här säsongen. Sen spelar Ystad inte alls bra och Bajen har verkligen chansen, men får stora darren och vågar inte vinna. Det är ju så det blir när man är rädd för att förlora. Så nu är det en enda match kvar som kan rädda ligakontraktet. På måndag är det vinst mot Katlskrona som gäller – annars är det bye bye ligan. Det här är ju Patriks försörjning så det känns väldigt jobbigt faktiskt. Hela familjen är djupt engagerad. Ber om ett mirakel på måndag.

Veckans miss

Skulle åka till Bromma-plans provtagning för att ta blodprover (och, sjukt nog, avföringsprov..). Traskar in i väntrummet där jag möts av en lapp om långa väntetider pga personalbrist. Väntrummet är givetvis smockfullt. Sitter en timme och rullar tummar innan jag får komma in. Bara för att få beskedet om att min remiss finns på en annan provtagning, en trappa upp. Jösses vad vansinnig jag blev. Mest på mig själv, klantigt ju. Men de hade ju också kunnat vara lite tydligare i skyltning etc med att det faktiskt finns två helt olika provtagningar i samma hus… Grr.

Veckans vad fan

Carl Adam Tillberg är en man som har erkänt att han har misshandlat sina tidigare flickvänner. Vad jag förstår har han inte fått något straff för det och såg till och med en uppgift om att han själv sagt att han har ljugit i polisförhören (tar inte gift på detta eftersom det är andrahandsuppgift). Såg honom för en tid sen i Nyhetsmorgon och undrade redan då hur man kan ge en kvinnomisshandlare utrymme att sitta och prata om sina brott för att han själv ska ”bli hel”. Hur reagerar hans offer på det tror ni? Hjälper det dem att bli ”hela” också? En sak om han är dömd och har sonat sina brott men så är ju inte fallet här. Nu har han vad jag förstår skrivit en bok och har en podd, han profiterar alltså på sin kvinnomisshandel. Får dålig smak i munnen av det. Att han dessutom får fortsatt mediautrymme är osmakligt. Nu senast i Fråga vad du vill i P3 som i sina svar på kritiken inte alls verkar förstå hur minst sagt tveksamt detta är.

Några tankar bara så här i slutet av veckan. Hörs snart!

1
40

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00