Bloggdagen

Tisdag har visst blivit min bloggdag.. Nåväl, blir ändring på det snart. Snart har jag många långa dagar att ta tag i sånt som varit on hold sen mitten av januari när vi drog igång med den här säsongen av Breaking News. Ska bli skönt att komma ikapp lite! Blir ganska mentalt trött av det här jobbet så när jag väl är ledig stirrar jag helst in i en vägg eller en skärm eller på mina barn. Vad har hänt sen sist? En liten lista på det kanske?

1. Har fått instant connection med underbara Clara Henry och planerar nu att bli bästis. Hon har så himla fin energi och man behöver påfyll av det positiva energikontot också. Folk som sprider negativ energi finns det tyvärr desto fler av.

2. Har blivit starstruck av Silvana Imam som inte bara är ruskigt cool, utsn också svinbra på basket. Och coolare än så blir man ju inte i min bok. Jonas Jerebko förresten, varför är inte han topp 3 över svenska idrottsmän just nu (och det senaste decenniet). Tänk att han spelat 10 år i NBA i en av världens största sporter (inte i Sverige då tyvärr) och nu spelar han med världens bästa lag och gör det grymt! Han är alltså lagkompis med Steph Curry. Smaka på den hörni. Hur som helst, Silvana du är när som helst välkommen att joina vårt KBK och spela i division 4.

3. Har haft svinbra gäster hela säsongen, visst? Så kul att de har velat komma på besök och riktigt stort att vi på Kanal 5 är ända kanalen som gör livesänd talkshow, dessutom FYRA kvällar i veckan!!

4. Har varit sjuk. Igen. Blir galen. Tre gånger de senaste två månaderna har jag varit utslagen av något märkligt virus (?). Får jätteont i magen, feber och blir helt utslagen av trötthet. Sover och kvider 24/7. Hade det i helgen plus fick vad jag tror är en låsning i bröstryggen. Var tvungen att åka in till närakuten pga fick panik när jag fick plötsliga krampsmärtor runt bröstkorgen och inte kunde andas ordentligt. Hade samma vid min första utbrändhet, men mår mentalt mycket bättre nu och känner mig inte särskilt stressad så tror att detta är endast fysiskt. Men visst är det läskigt när man inte kan andas ordentligt.

5. Sportlov. Stora killarna är borta på pappa-lov. Vilket innebär att jag inte behöver gå upp kl 7. Och Sam har haft den goda smaken att sova till 8-snåret. Den timmen gör skillnad kan jag säga.

 1. Skönt att få lite mer vila (och kul att vi får lite fler blogginlägg, jippie).
  Håller så med i hur viktig den här positiva härliga energin är. Hur den smittar, åt alla håll och kanter. Sånna människor är lätt att gilla.

  Jag har nyligen avslutat ett jobbuppdrag (med erbjudande om förlängning). Och oavsett hur bra den här erfarenheten har varit – jag vill t om säga att den har gjort mig till en bättre människa – så var just bristen på energi, glädje, positivet (!) del av anledning varför jag inte ville fortsätta. Jag har jobbat i samma bransch i 21 år (två olika arbetsgivare) i privat näringsliv – och testade nu sex månader inom statlig myndighet … Näpp, passar inte mig. Även om jag inte vill dra alla över en kam. Men hur det gjorde mig till en bättre människa: jag fick stifta bekantskap med och tillslut även känna samhörighet med människors vars intressen, politikval etc är helt andra än mina. Jag har upplevt mig vara så open minded (jobbat utomlands i flera år bl a), men insåg att jag både jobbat och umgåtts i homogena grupper. Utöver kollegorna så är ju kunderna också långt fjärran mig (mer lik mina kollegor 😉). Nyttig erfarenhet. Och jag vet att jag lämnat efter mig ett glittrande stjärnmoln av glädje, lösningsorientering ist. för problemfokus och nyfikenhet att mer våga ”prova göra annorlunda”. Frågan är hur länge det finns kvar …

  Ps, skrattade gott när du och Lofsan pratade om nya kultur- OCH idrottsministern, och var troligtvis fokus låg. För att exemplifiera. Hos min tidigare arbetsgivare var vi 4 st på kontoret. Vi tränade tillsammans i af lite: yoga, löpning och sprang Bellmanstafetten tillsammans. Här bland mina +50 kulturkollegor, var jag alltid själv på den vackra rundan på Djurgården. Men jodå det fanns 2-3 st som jag vet tids nog hade hängt med mig.

  Sorry långt. 3-barnsmamma ensam hemma har OCEANER AV TID ….
  //R

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..