Kaoshelg i Boden

Ja Göta Petter vilken helg jag har haft.. Har varit i Boden med min mamma, Dylan, min syster och hennes två yngsta barn. Vi har hälsat på min 96-åriga mormor Lilly som bor där. Har inte sett henne på flera år så kände att det var dags. Man vet ju inte hur mycket tid man har på sig. Hur som helst, jag och Dylan mötte upp mamma på Arlanda. Hon hade åkt från Östersund och mellanlandade i Stockholm. Min mamma har MS och sitter i rullstol så hon hade assistanshjälp av och på planet.När vi landar i Luleå inser vi att hennes väska inte är med. Den har försvunnit någonstans på vägen mellan Östersund och Luleå. Oklart var. I väskan har hon alla sina mediciner, kläder osv. Lite knivigt läge. Hos Swedavia har allt stängt så det går inte att få någon klarhet i vad som hänt och var väskan tagit vägen. Sen säger mamma att hon har beställt hjälp av hemtjänsten på flygplatsen så vi väntar men ser ingen. Säger att hon får ringa och kolla men hon har visst inget nummer. Efter mycket om och men får vi tag i ett nummer. Personen vi pratar med blir dock väldigt förvånad för det finns inga uppgifter om mamma i deras register. Hon ska kolla upp det och när vi väntar bestämmer vi oss för att ta oss till Boden iaf. Jag försöker att själv lyfta över henne från rullstolen till bilen men det går åt fanders och plötsligt hänger hon halvt utanför bilen, farligt nära marken. Panik. Helt tomt på parkeringsplatsen dessutom. Till slut parkerar en man en bit bort och jag springer bort och frågar om han kan hjälpa oss. Han får till slut in mamma i bilen. Puh. Pratar med hemtjänsten hela vägen till Boden. Något har gått snett, de har inte fått in någon bokning på mamma och säger att vi får klara oss själva.

Problemet är att det inte går. Jag kan inte lyfta henne själv och klarar inte av att hjälpa henne med varken toalettbesök eller att komma i och ur sängen. Så här kommer sammanbrottet och ganska mycket fula ord korsar mina läppar kan jag säga. Får ringa Patrik som får lugna ner mig och hjälpa mig att försöka hitta lösningar. En säkerhetsvakt på hotellet hjälper mig att lyfta mamma från bilen till rullstolen och att komma upp på rummet. Sen får jag tillsist genom 1177 tag på en nattsjuksköterska som kommer och hjälper oss med toabesök och att få mamma i säng. Kommer sent i säng och blir tidigt väckt av nattsköterskan som inte kommer in i mammas rum. Till lördag morgon har iaf min syster Jonna hjälpt mig att lösa situationen genom att ringa ett gäng samtal så vi har hjälp av hemtjänsten resten av helgen. Men jäklar vilken pärs det var!!! 

På lördag förmiddag fick jag gå och köpa nya kläder och toalettartiklar åt mamma, samt hämta ut nya mediciner på Apoteket. Vid lunch kom min syster Jenny och hennes barn Carl och Vera.

Vi käkade på Frasses (skrovmål mmmmm, med kniv och gaffel givetvis – the Norrland way att äta hamburgare) och besökte sen min gamla mormor. Det var vansinnigt härligt att träffa henne. Hon är fortfarande helt klar i huvudet och väldigt mysig. Vi satt länge och pratade gamla minnen och uppdaterade oss på vad som hänt sen sist. På kvällen blev det middag på hotellet och Melodifestivalen på rummet.

På söndagen var vi återigen hos min mormor i några timmar. Lovade att vi skulle komma tillbaka i sommar. Hon blev himla glad över besöket. Gissar att dagarna är ganska långa när man är 96 och inte så lätt kommer utanför lägenheten. Men hon är en positiv människa min mormor. Så glad. Vi blev också spontaninbjudna till Bodens handbollsherrars match på söndagen, men han tyvärr inte med det. Får bli nästa gång, men tack för inbjudan 🙂 På söndag kväll åkte vi hem igen, denna gång utan några större missöden. En lite knölig resa, men ändå lätt värt det. Måste rikta ett stort tack till Quality Hotel Bodensia i Boden som var himla hjälpsamma och schyssta. Trevlig personal både på hotellet och i restaurangen! Och tack till hemtjänsten Centrum Norra som kämpade och slet och pusslade så de kunde ta hand om mamma trots att bokningen trillat mellan stolarna. Kanontrevlig personal! Så värt att mamma kunde få komma iväg och träffa sin mamma igen.