Denis måste få stanna

Blir helt förtvivlad när jag läser i tidningarna om 6-årige Denis som Migrationsverket har beslutat att utvisa till Ukraina. Denis mamma dog i våras och hans pappa har avsagt sig föräldraskapet så nu är han föräldralös och ensam i världen. Den enda trygghet han har är sina morföräldrar som bor här i Sverige och nu vill adoptera honom. Trots detta har alltså Migrationsverket beslutat att han ensam ska skickas tillbaka till Ukraina där han inte har någon och kommer hamna på barnhem. Herregud, pojken är 6 år och har väl upplevt tillräckligt traumatiskt i sitt liv redan. Att slita honom från det enda trygga han har kvar är inhumant och vidrigt. Fattar inte hur man kan göra så mot ett barn. Vet faktiskt inte vad man kan göra för att stoppa detta, vet bara att det MÅSTE stoppas. Vi kan väl börja med att skriva under den här protesten iaf. Kanske kan det hjälpa, det kan iaf inte göra skada. Skriv under på Facebook HÄR

  1. Anna skriver:

    Ja när jag läser att de tagit beslutet i beaktande av principen om barnets bästa eller vad det var blir man ju mörkrädd!! Hur kan det vara barnets bästa??????? Såg för en stund sen att de skjutit upp beslutet och att han får stanna. Att det ska behövas så mycket uppmärksamhet från media och kända personer!! Hoppas nu att de tar rätt beslut!

  2. Annika skriver:

    Man blir mörkrädd i hur de gör sina bedömningar. Klart som fan att pojken ska stanna hos sina morföräldrar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..