ANNONS

Veckans…

/

Veckans idrottshändelse:

I stark konkurrens med Tjurruset – vår första basketmatch i division 4. Jag spelar alltså i ett nystartat lag med gamla (nåja.. jag är överlägset äldst i laget) avdankade basketspelare. Vi tränar två gånger i veckan och i söndags spelade vi alltså vår första seriematch. Motståndet var Åkersberga och det var en ganska kämn match hela vägen. Även om jag nog tycker att vi faktiskt var lite bättre.. Vi hade svårt att få i bollen i korgen bara, trots att vi kom till bra lägen hela tiden. Jag missade kanske 10 skott supernära. Tror det var nervositet och anspänning. Det var inte lite adrenalin som pumpade i kroppen! I 3e perioden kom jag igång lite och lyckades faktiskt få i några bollat. Det var vansinnigt kul! Kände också att jag har utvecklats en hel del sen Basketfestivalen, speciellt när det gäller fysiken. Orkar spela mycket längre nu och lyfter faktiskt från marken när jag hoppar. Kanske svårt att tro det nu, men min stora styrka som basketspelare var förutom spelsinnet att jag var ruskigt snabb och spänstig. Missar tyvärr nästa match eftersom den spelas när jag är på Malta och spelar in Superstars. Så himla synd. 

35855254-ECD8-462D-9510-2103CE679576
444859B7-CDF2-4C59-AC82-5760F80329A8

Veckans idrottsfundering:

Jäklar vad jobbigt det är att yoga när man inte har gjort det på ett tag! Körde första passet på länge idag, det blev 30 min hotellyoga med Yogobe. Älskar Yogobe, de har så otroligt många videos att välja på, check it out. Jag kände mig oerhört stel, allt kändes jobbigt och svårt. Men jag vet ju att det bara är att kämpa på, det tar några pass innan det börjar kännas bra igen. Kroppen motarbetade mig verkligen idag.

Veckans podd:

Jag lyssnar inte särskilt mycket på poddar, har inte riktigt tålamodet att lyssna på folk som babblar. Så fort det blir ointressant stänger jag av. Dock använder jag ibland poddar för att somna, tips! En sån podd som jag i början lyssnade på för att somna var Della Q. Tre tjejer – Anna, Bianca och Moa – som pratar om diverse aktuella ämnen. Både i samhället och saker som rör deras egna liv. Problemet var att jag aldrig somnade för jag tyckte allt prat var intressant och lite oförutsägbart. Jag är så otroligt trött på allt som är PK och det är verkligen inte den här podden. De ursäktar sig heller aldrig som tjejer gärna gör. Jag fattar ju att det är nån slags humor och en rejäl förstärkning av deras egna personligheter, men jag älskar deras leverans. Vill säga att det är som om tre killar hade suttit och poddat humor och satir, men är osäker på om det är en komplimang.. Rekommenderas!

Veckans bok:

Har läst Geir Gulliksens Se på oss nu. Läste hans Berättelse om ett äktenskap och blev mycket fascinerad av hans sätt att skriva om relationer. Se på oss nu handlar i grova drag om Hans och hans 50-års kris. Han träffar 20 år yngre Harriet på ett bröllop och de inleder en affär bakom ryggen på både Hans fru och Harriets man. Harriet är nybliven mamma med en liten bebis och det finns en riktigt sjuk scen i boken där de har sex och han dricker hennes bröstmjölk (euw). Den går dock inte att sluta läsa eftersom man blir fångad direkt när han träffar Harriet på ett bröllop och hjälper henne att handmjölka brösten för att hon har mjölkstockning. Nu tänker ni kanske att det här låter som en mycket sjuk bok, men det är den inte egentligen. Han väjer bara inte för det pinsamma, genanta och lite äckliga. Jag landar ju i nån slags känsla att män och deras kriser är patetiska och tycker det är intressant att se hur kvinnorna i böckerna hanterar Hans kris. Inte alltid vackert det heller. Och Harriet, ja hon har ju en helt egen agenda och skiter i vad hon pajar på vägen. Vi människor är mycket egoistiska. Nåväl, en bok väl värd att läsa. Gulliksen skriver på ett mkt speciellt sätt tycker jag.

3
11

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00