ANNONS

Träningsuppdatering

/

Mitt problem just nu är inte att jag tränar för lite, snarare att jag inte hinner med all den träningen jag vill göra.. Det här beror på att jag just nu håller på med ganska mycket träning som hamnar på rolighetskontot. Jag rider en gång i vecka eftersom jag ska vara med i Stjärnornas Hoppning första söndagen i december. Har inte ridit på 5 år och inte hoppat på typ 10 år så jag är minst sagt lite ringrostig, men det är SÅ kul! Hade dock glömt hur jobbigt det är att rida.. Om man aldrig har ridit eller bara ridit litegrann så kanske man tänker: hur jobbigt kan det vara att åka runt på en hästrygg egentligen? Men när man verkligen rider aktivt, samt hoppar så kräver det ganska mycket av ryttaren. Jag har varit så andfådd på de två passen jag gjort att jag typ har legat dubbelvikt över hästen haha. Dessutom har jag fått sinnessjuk träningsvärk, nästan inte kunnat gå på flera dagar.

3142ec7a 8db2 45a8 af56 7d786c19e649

Förutom ridningen så tränar jag basket TVÅ kvällar i veckan, 1,5 varje gång. Det är ju också väldigt jobbiga träningar. Mycket flås OCH mycket styrka, snabbhet, hopp. Är oftast helt död efter träningarna. Alla mina lagkamrater är ju typ 15 år yngre så det är kanske inte så konstigt att det är högt tempo. Tanten får bara göra sitt bästa för att hänga med, haha. Men det är ruskigt kul! Snart börjar vi spela matcher i div 4 också.

A6004db6 ae18 448a 8c59 0a4b421590ba

Utöver detta så försöker jag följa mitt marathon-program från Stora Löparboken För Kvinnor. Det är tre löppass i veckan. Korta intervaller, långa intervaller och ett långpass. Den här veckan hann jag bara med två av passen, men det är inte hela världen tycker jag. Jag spran min långa intervaller och så här såg passet ut:

5 min uppvärmingsjogg

5 min i 5:35-tempo

5 min i 5:20-tempo

5 min i 5:35-tempo

10 min nedjogg.

Ingen vila emellan, man kör bara på. Det är passen jag har hunnit med den här veckan, men det är så mycket mer jag SKULLE vilja göra. Skulle vilja hinna styrketräna och hinna yoga. Skulle vilja springa lite terräng som träning till Tjurruset. Skulle vilja åka lite rullskidor och köra stakningsmaskin på gymmet. Men även om jag hade tid skulle jag inte kunna göra alla de här träningspassen för min kropp klarar inte av det. Jag är fortfarande känslig för fysisk aktivitet efter min utmattning och behöver ordentlig återhämtning. De dagar jag har kört riktigt hårda pass (som tex basketen) får jag nästan sjukdomskänsla i kroppen. Ofta måste jag sova efter jag har tränat (om det är på dagen). Ibland måste jag vila dagen efter ett hårt pass. Att köra två pass om dagen är inte att tänka på för mig just nu. Så då förstår ni att matematiken inte går ihop. Jag kan helt enkelt inte göra all träning jag skulle vilja göra. 

79e4e334 e03a 49be 9562 cce2faebf249

10
23

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00