Jösses!

Såg att Expressen skrev om mina hälsoproblem och jag antar att det är därför jag har fått så oerhört mycket feedback, kommentarer och tips. Det tackar jag för! Har inte hunnit svara på allt, men har läst allt och helt ärligt så är jag inte så mycket klokare. Det verkar kunna vara många olika saker jag drabbats av.. Det bästa kanske är att göra en ordentlig hälsoundersökning. Jag lovar att svara på era kommentarer, men det kanske tar ett tag.

Har fullt upp i dessa dagar pga inskolning på dagis. Herregud vilken spännande tid! Och så stora de blir med en gång. Det blev förresten ett jäkla liv på min instagram när jag skrev dagis och inte förskola. Jag har stor respekt för personalen som jobbar där och jag vet att man som pedagog är utbildad och att man har en läroplan osv, MEN jag kan tycka att det är lite fånigt att reagera så starkt på ett ord. Att jag kallar det dagis gör inte ert jobb mindre värt. Dels är det djupt rotat i mig och dels är det helt enkelt stället mitt barn går till på dagarna=dagis. Har själv fantastiska erfarenheter av dagis för 35-40 år sen trots att många unga verkar ha fått för sig att det mest handlade om förvaring då.. Så för mig finns ingen negativ klang i det ordet alls. Nog sagt om det, inskolning är ju hur härligt som helst. Imorgon ska vi vara med på vilan för första gången, hur sjutton ska det gå med det här vilddjuret?? När han kom hem idag passade han iallafall på att mysa med brorsan ❤️

F45069ad 75f3 45cd 96f9 6df671785d05
Dc35bcb9 5c15 492d a68c d2dac459b20d

 1. Issa skriver:

  En kan ju också respektera att vi inom barnomsorgen gärna vill att vår arbetsplats ska kallas förskola och inte dagis. Det är inte svårare än så. Hoppas ni trivs med ert val av förskola och att er lille får en fantastisk tid där fullt av äventyr.

  Må bäst.

  1. Ellie skriver:

   Respekterar det! Har förståelse för att de som använder ordet ”dagis” inte menar något illa. Att det förknippas med positiva erfarenheter osv. Men! Om många inom yrket tar illa vid sig så tycker jag att det känns schysst att respektera det. Och kalla det förskola. Hellre göra fler nöjda än missnöjda. Sen det där med att ”det bara är ett ord” får man nog passa sig för. Det finns ju flera ord som vi ju inte använder pga vad de syftar på, vilken historik de haft osv eller? I övrigt, tack för en bra blogg!!

 2. Linda skriver:

  Dagis anspelar ju på daghem. Alltså ett ställe barn var på under dagen, ett ställe utan läroplan eller verksamhetsmål utan ett ställe som skulle likna hemmet.
  Förskola är ett ställe för barn som ännu ej går i skolan, före skolan :förskola. Där finns läroplan med mål att sträva emot och verksamhetsplan och mål. Läroplanen kom 1998 ovh förrändade väldigt mycket. Förskolan är absolut inte lik gamla dagis. Är det likt daghemmet från 1980-1990 är det ett ställe som inte uppnår skolverket mål. Utbildade ”fröknar” är pedagoger (enbart förskollärare enligt lärarförbundet) resten personal på förskola. Finns sjukt mycket outbildade tyvärr. Högre utbildade bättre förskola. Så tycker jag! För mig är inte dagis och föris samma sak. Det är två helt olika ställen.

  1. Lotta skriver:

   Det finns även väldigt mycket outbildad personal på våra förskolor. Det var väl ändå både barnskötare och förskollärare som jobbade då det hette dagis. Tycker denna diskussion har blivit löjlig.

 3. Lotta skriver:

  Hej Jessica! Vill börja med att tacka för en intressant och trevlig blogg som jag har följt i över ett år.
  Vår dotter (som snart är 5 år), var också pigg dygnet runt från det att hon föddes, jag sov Max 3 tim varje natt de första 7 månader, trots att vi hjälptes åt på nätterna. Hon har alltid haft myror i brallan och varit överallt, idag är hon dock något lugnare, sover hela nätterna, men vaknar senast kl 6 och är jättepigg. Sovmornar är ett minne blott här hemma. Men hon är världens goaste tjej och tur är väl det.
  Ang dagis/förskola så har jag alltid sagt dagis, men har också fått höra många gånger att det heter förskola och inget annat, men jag fortsätter säga dagis.
  Hoppas du snart mår bättre!
  Kram från Lotta

 4. Hej Jessica!

  Jag minns dig sen du blev involverad i travet på TV.🙂 Jag använder en speciell metod som kallas ”pendeln”, som användes flitigt långt tillbaka i tiden, precis som slagruta för att hitta vatten. Varje person har sin unika energi, och med hjälp av pendeln har jag fokuserat på att ”mäta” olika personers balans av mineraler, vitaminer etc. Jag har konstruerat en skala, där varje ämne bör ligga på en viss nivå för att vara i balans. Vanliga blodprov visar oftast ingenting för många, även om man har allvarlig brist av något / några ämnen.

  Jag har själv sett till att min mamma har klarat sig vidare trots Alzheimers, och var ett tag helt utmattad, och sov runt 20 timmar(!) per dygn, och åt knappt något. Via dropp på sjukhus + ”rätt” tillskott, så har hon inga kroppsliga problem kvar, och det blir spännande att se hur bra hon kan bli.

  Nog om detta, men bara så att du förstår att detta inte är någon slump.

  Jag fick fram att din järnbalans är väldigt låg, så där har vi nog en hel del av lösningen! Ca 50mg / dag i 4v. och sen hälften i 3v. skulle troligtvis göra stor skillnad! På http://www.topformula finns deras egenproducerade järntabletter – 120 st. a’ 28mg för 24.50:-. Känns rätt ok väl?😊

  Givetvis finns det många som inte tror en sekund på allt som inte är vetenskapligt belagt, men har man ett problem som är svårt att lösa, så är man lite mer ödmjuk oftast.

  Otroligt spännande att se vad olika symtom beror på. Sjukvården har stora problem när det gäller diffusa och svårdiagnoserade problem, och vet inte hur de ska gå vidare. Det finns ju många alternativa metoder, som ofta är förhållandevis dyra. Dessutom får man ju olika svar beroende på vilken metod man använder…så vad är ”sanningen”?

  Pendeln är en extremt bra metod, som dessutom kan upptäcka vad som påverkar vad, vilket inte är lätt med övriga metoder. Problem med sköldkörteln kan t.ex. bero på en rad olika faktorer, men sjukvården ger i princip alltid Levaxin, trots att det är en förhållandevis ineffektiv medicin med många biverkningar för många.

  Ge järnet nu Jessica!😁

  Med vänlig hälsning,
  Peter

 5. Daghem eller förskola…
  Unga föräldrar i min omgivning kallar förskolan för ”föris”. Ingen högre status på den benämningen än ”dagis” kan jag tycka.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..