Provsvar

Fick svar på blodproverna jag tog i förra veckan. Nästan hoppades att de skulle hitta något för då vet man iaf vad det är och kan göra något åt det. Men icke. Allt såg bra ut. Inga brister, inga konstiga värden, ingenting. Och ändå så känner jag ju att något inte är som det ska. Så hur går jag vidare nu då? Har ingen aning. Får bara hoppas att jag får sova mer snart och vänta på att kroppen ska ”laga” sig själv.

När det gäller träningen har jag bestämt mig för att testa något nytt. Gå mindre på känsla och mer på fakta. Jag har börjat skriva träningsdagbok. Ganska noggrant, antecknar även hur träningen känns, tempo osv. Så kan jag bläddra tillbaka och se om känslan stämmer eller inte. Svart på vitt liksom. Jag har också bestämt mig för att börja följa ett av programmen i min Lofsans bok Stora Löparboken för kvinnor. Känner att jag behöver ett program som någon annan har gjort och tänker att det kan vara lite peppande för mig att känna att jag klarar av programmet. Med tanke på hur dålig träningen har känts på sistone. Så det är min senaste idé. Är det något jag är så är det besatt av att fixa mig själv, hehe. Men när inte sjukvården kan hjälpa till så är det väl enda vägen att gå.

Behöver ett mål så jag letar nu efter ett kul marathon att springa i vår. Just nu lite extra sugen på Vancouver, ser grymt vackert ut!

 1. Be dem också testa dina järndepåer om du inte redan gjort det! Vanligen testar man järnvärdet/blodvärdet, men det kan ligga på en bra nivå trots att man har för lite järn på lager i kroppen. Tror testet heter ferritin. För mer info kan du tex lyssna på Food pharmacy-poddens avsnitt för ett par veckor sedan om just järn. Järnbrist kan ge lite diffusa symtom, vanligen att man tex är trött, energilös, presterar sämre.

  Lycka till!

  1. ja, jag har problem med det, det syns i o för sig tydligt på mina prover men jag vet att det inte behöver det. O på mig kommer det smygande, sista gången insåg jag det när öronsuset kom. Jäklar ja, järnet är det därför jag är så trött o inte orkar träna.. japp.. så var fallet igen.

   Men Jessica hur har du tänkt när du följer ett träningprogram? Lägga till mer träning eller slaviskt följa? Jag är sugen på det, men vill så gärna spela innebandy varje vecka o gärna köra nått pass bodypump o då säger ju ni att resultatet kan utebli??

   1. Jag behöver något att följa. En plan. Nån annan som säger vad jag ska göra när motivationen och orken inte finns. Jag kör också basket en gång i veckan, men tänker att det är mest på rolighetskontot 😀

    1. jag är sån också.. så kass på att sätta ihop ett eget överkroppsprogram till o med ur era böcker.. SÅ dom passen som bara går in på rolighetskontot sliter inte på kroppen.. Tack för det, det var det bästa jag har hört på länge.. Innebandyn blir rolighetspass.. 🙂

 2. Jag mådde oxå dåligt något år efter min andra förlossning. Trött. Slut. Inte bara slut utan klappslut. Visade sig att jag hade låg D-vitamin nivå i kroppen. Och enl frågeformulär var jag och nosade på utmattningssyndrom. Men jag vände det. Släppte liksom alla ”måsten” och ”borde”. Bara tom kalender och en dag i taget. Det var viktigt för mig med en tom kalender. Sedan vände det så småningom. Krya på dig!

  1. Tack snälla! När jag blev utmattad hade jag brist på vitamin B12, så de där vitaminerna och mineralerna kan ställa till det rejält.. Äter D-vitamin varje dag 😀

 3. hmmm… du känner dig trött och sliten och att nått är ”fel” och tänker att marathon är en bra idé? Kanske sänka ribban lite, eller är jag bara bitter skeptisk norrlänning (såklart att jag är det också)?

  Har haft en sjukt dålig känsla i träningen hela sommaren och därför valt att följa ett träningsprogram som egentligen borde vara för ”enkelt” för vad jag kan. Men det påverkar mig sjukt positivt mentalt. Jag har (hittills) inte misslyckats med ett enda pass vilket gör att jag känner mig sjukt pepp istället för ångestknuten i magen jag har haft under sommaren inför varje runda. Kanske varje en trevlig tanke om man känner sig sliten.

  Kämpa!

  Ps. brukar finnas ett ”trötthetspaket” med blodprover på hälsocentralen när man söker för diffus trötthet och där ingår järndepåerna =)

  1. Trötthetspaketet låter intressant! Ska kollas. Jag har också börjat på ett program där jag klarar alla träningspass (än så länge iaf..) så det känns som en lagom nivå. Behöver ett mål för att inte bara grotta ner mig i hur kroppen känns. Kram

 4. Förstår precis! Har varit där sjäkv och msn tror man blivit galen.
  Jag gick till en homopat. Det bästa jag gjort. Har gått hos henne i 15 år och både migrän, exem och rinnande ögon försvann efter ngn vecka.
  Vi måste se innåt och vad kroppens signaler betyder. Helt säker på att dina binjurar jobbar på högtryck, kall på yttersida lår och dålig mage.
  Hör dig för med vänner efter den bästa. Tyvärr finns det många trollkarlar ute….
  Lycka till!

 5. Hej! Efter mitt tredje barn 2015 så hade jag samma känsla som du, att något var fel. Ingenting hände på vågen och träningen var skit. Mellan dom andra barnen hade jag satt in en hormonspiral vilket jag gjorde även den här gången. Av någon konstig anledning kände jag att jag behövde ta ut den, vet inte varför. Men när jag gjorde detta samt ersatte den med en koppar så försvann den ”konstiga känslan i kroppen” och resultaten kom! När min dotter var 1,5 år så kunde jag genomföra mitt första marathon.

   1. Exakt det hände mig också efter vårt andra barn. Mådde så dåligt av hormonspiralen att jag i princip hade panik innan de drog den. Fick vänta och tjata i sju månader för att få ut den. Kommer ALDRIG någonsin att utsätta mig för en sådan igen!

 6. Sömn, mat, träning, stress. Alla 4 måste vara i balans för att kroppen ska kunna må bra! Det kanske är en dagbok inom de andra områdena (än träning som du sköter galant) som behövs? 🙂

 7. Jag tycker det låter som kroppen talar om för dig att nu har det varit för mycket. Daga att dra i handbromsen lite och fokusera mer på vila och återhämtning.
  Vi som haft utmattningssyndrom måste tyvärr alltid ha detta med oss. Men fördelen tycker jag också är att man lärt sig lyssna på kroppen på ett mycket bättre sätt. Sen är det viktigt att inte bara lyssna utan också följa kroppen. Annars är risken stor att vi blir sjuka igen. Ta hand om dig! 💕

 8. Hej! Jag föreslår att du skulle prova bioresonansterapi, det är smärtfritt och väldigt givande, det hjälper kroppen att ”fixa” sej själv.

 9. Vad bra att du har kollat upp dina värden och trots allt bra att de var bra. Tror att det var du själv som skrev, eller om det var en kommentar på tidigare inlägg, men sömnbrist kan ju VERKLIGEN ge dessa symtom. Behöver inte vara mer ”avancerat” än så. Särskilt i kombination med tidigare utmattningssyndrom. Om du/ni på något sätt kan göra något för att förbättra sömnen tror jag det skulle vara guld värt, men förstår om ni känner att ni har provat allt.
  Homeopati, balanser, uttröttade binjurar osv finns det ingen vetenskaplig evidens för, däremot börjar det ju hända mycket kring forskningen om antiinflammatorisk mat, vilket jag i så fall tror mer på.

  Mvh träningsintresserad vårdcentrals-läkare och tvåbarnsmamma

  1. Jag instämmer helt och fullt i Carolines analys!

   Du sover ju hur dåligt som helst och har gjort det i ett år, och så länge du gör det kommer inget att hjälpa. Definitivt inga ovetenskapliga kurer. Med din utmattning i bagaget är du förstås extra utsatt för den stress som dålig sömn är.

   När du har sovit rimligt bra i några veckor och ändå är så trött, då är det dags att börja fundera på om något annat är fel.

   I feel you, sömnbrist är helvetet. Det är ingen slump att det används som tortyrmetod.

  2. Hej Caroline! Vad härligt att få lite input från ett proffs 🙏🏼😀 Ska verkligen försöka få mer sömn, men det är ju lite knepigt. Kram

 10. Kanske dumt att tipsa om vidare googling men läst på om utmattade binburar? Jag är/har också varit utmattad och känner igen mig i nästan allt du beskriver. Tyckte det jag läste om det och kände både stämde och var logiskt. Inget traditionell vård bryr sig om dock.

 11. Hej,,, när man läser att nåt är”fel ” på dig ,,,så funderar jag så här ,, strunta i allt vad träning är ,ett tag ,, kroppen tar kanske så mycket stryk ändå just nu , sådan kanske behöver vila från allt detta , du är ju såå fin Så du behöver inte göra det för utseendet skull , ta upp träningen igen när Sam sover bättre ,😘❤️❤️

 12. Det är jobbigt när man känner att något är fel och det sen inte visar något på proverna, man vill ju ha svar. Ett tips till dig, jag ser att du springer väldigt mycket och att du ibland kör lite lättare styrketräning. Varför inte testa att köra lite tyngre styrketräning ett tag och ge det en chans, kombinerat med lite löpträning såklart 🙂 Det gjorde jag och nu mår jag hur bra som helst!

  1. Jag gjorde det i början av sommaren, men orkade inte när jag bara kände mig svagare och svagare och fick ont överallt ☹️

   1. Känner igen mig i mycket av det du skriver. Har haft ett år där jag stadigt blivit svagare. Träffat läkare om och om igen. Tagit prover, tappat räkningen på hur många. Nån läkare sa det berodde på min sömnapné. Men vägrade tro på det så bytte läkare som direkt gjorde neurologiska test på mig och skickade akutremiss till neuorologen. De konstaterade att jag hade skador på mitt nervsystem så skickade mig på klinfysprover och även ryggmärgsprov nu i slutet av juni. Fick svar på allt nu i slutet av juli. Jag har ALS, vill inte skrämma upp dig eller så. Men kräv få mer djupgående prover så man verkligen kan se vad det är. Och få svar och utifrån det blir det enklare att hantera allt.

    Hoppas på snar bättring/Tomas 🙂

 13. Åh, Jessica..jag fattar precis! Har varit hos doktorn så många gånger och alla värden är toppen. Vilket ju är bra, fast också frustrerande. Önskar att det fanns en medicin som bara löste allt.
  Gissar att det är den gamla utmattningen som ligger och spökar. Känns som att man bara står och stampar. Kämpa på och stor kram!

  1. Det är så jobbigt! Skönt (eller inte skönt så klart, men du fattar) att nån annan känner likadant. Kanske hänger ihop med utmattningen. Heja dig 💜

 14. Beror det inte på sömnbristen då? Det tror jag. Det kan ju göra att man känner sig alldeles sjuk. När mina barn var små och aldrig sov orkade jag inte träna hårt utan tog mest promenader. Jag tror på att lyssna på kroppen och anpassa till den fas man är i livet. Kram

  1. Det har föemodligen en hel del med saken att göra. I perioder orkar jag bara med promenader. Hoppas på mer sömn snart!

   1. Du måste kolla Borelia! Läste att du inte haft nån fästing, men man märker dom inte alltid. Tro mig, jag känner så många som har jätteproblem av Borelia. Slarvigt av läkaren att inte kolla det. Fridens! // Kicki

    1. Kolla borrelia så fort du kan. Annars är det stress det kan jag lova dig. Jag tyckte jag mådde så jäkla bra så jag lyssnade inte på signalerna men tyckte det var konstigt att kroppen reagerade så konstigt. Lycka till ❤️

 15. Besök en osteopat!
  Jag har ingen egen erfarenhet och känner ingen, men jag skulle verkligen gå till en om jag hade funderingar och problem som du har nu; så pass många har berättat för mig om jättebra hjälp.

 16. Kroppen ändras efter utmattning Jag gick till läkaren förra året det var inget fel på mina prover Rekomenderade att träna men jag var trött konstant ont i lederna fick otroligt träningsvärk . Testa ta bort gluten från din mat det har jag gjort efter 4 veckor mår jag toppen smärtan har försvunnit sover bra orkar träna . Kolla upp allt som du äter gluten finns i massa livsmedel.

 17. Hej! Du har inte funderat på om kroppen fortfarande är i stress? Eftersom du nyligen var sjuk och det slitit på kroppen i många år innan det brast totalt. Tänker att du skriver att promenader o yoga verkar kroppen vilja o mår bra av så kanske den behöver det ett tag?!

 18. Sänk ribban gällande prestationer inom träningen. Du har under ett års tid inte fått sova ordentligt. Få ordning på nattsömnen så att din kropp får ordentlig återhämtning innan du ger dig på stora ”träningsprojekt”. Var rädd om dig!!! ❤️

 19. Hej Jessica,

  Förstår din frustration, har nämligen varit med om liknande. Du tror inte det kan vara hormonellt? Runt 40 händer det massvis i kvinnokroppen vilket var helt nytt för mig. Jag trodde hormoner började spöka först vid 50 års ålder men nu när jag läst på en massa har jag förstått att det är mycket tidigare än så. Nu kan jag inte få nog av att läsa på om kvinnokroppen och läser allt som kommer mig för. Tyvärr forskas det så lite i detta ämne, men det finns en hel del att läsa och lyssna på. Jag rekommenderar dig att lyssna på Åsa Melins podcast där hon intervjuar forskare, läkare mfl och pratar om detta ämne som ändå anses som lite tabu trots att det är 2018..
  Nu behöver det ju inte vara dina hormoner som åker berg o dalbanan såklart. 🙂 Hursomhelst är det iallafall mycket intressant lyssning som alla kvinnor har nytta av förr eller senare. Det har hjälp mig mycket och nu förstår jag mig bättre på min kropp och då tex hur den svarar på träning jämfört med tidigare år.

  Lycka till!

  Kram från Malin

  1. Hej igen! 😊
   Nu efter jag lyssnat på din och Lofsans pod (tack för den, älskar att lyssna på er!) så måste du lyssna på senaste avsnittet nr 48 av hennes pod. Tänkvärt!

   Så på med lurarna och ut i fina Bromma!
   Trevlig helg!

   Malin

 20. Kanske låter knäppt, men om du inte varit hoa tandläkaren på länge kan det vara bra att kolla tänderna. Häromåret gick jag i flera månader o mådde kasst men alla prover var bra. Inte förrän jag helt plötsligt fick extrem tandvärk visade det sig att en visdomstand var rejält infekterad. Efter att jag dragit ut den mådde jag bra igen:)

 21. Hej Jessica,

  Enklare om det hade hittat ett fel..
  Även fast det någonstans är väldigt skönt att det inte var det.

  Jag tror precis som du skriver att det går mer och mer åt det hållet att vi får lära känna oss själva, testa och läsa på för att hitta recept till våra egna krämpor. All respekt till läkarna, men det ser inte till helheten utan är ofta specialiserade på ett område.

  Jag skulle vilja tipsa om att lyssna på sista avsnittet av hälsosnack. Tror du skulle gilla den intervjun med Jonas Bohr.
  Hur ska vi få mest energi ur våra mitokondrier (som skapar vår energi, från cellnivå) intressant ”vanlig” kille på nu 51 år som intresserat sig för hur han ska få kroppen att fungera optimalt och få snabb återhämtning och resultatet har varit grymt. Framförallt läkning av skador och känslan att vara vaken/på energi mässigt. + att han tog sig till cykel elit efter 40 med denna kunskap.
  Blandat med rätt mindset och andning.

  Vi får bli vårt eget apotek och det är både jobbigt ( lättare med tablett) men väldigt intressant och inger hopp och en skön känsla om sin hälsa/kropp och framtid 💖
  Kram Anna

   1. Tack för stödet 🙏🏼 Dock är det bara synd om de tragiska människor som skriver så där till andra. Jag tar inte åt mig 😘

 22. Hej Jessica, det du skriver om låter precis som jag de senaste 5,5 åren. Trött, energilös och huvudvärk dagligen trots god sömn. Drabbades av utmattning för exakt sex år sen.
  Trots läkarbesök och provtagning hittades inga fel…
  I februari i år så hittade jag äntligen pusselbiten som saknades för mig. Jag hittade kosttillskottet Fitline.
  Fitline är ett kosttillskott som förser oss med de vitaminer och mineraler som vi dagligen behöver. Eftersom maten inte är lika näringsrik som den var tidigare så får vår kropp inte den näring den behöver via kosten för att fungera optimalt. Den behöver lite hjälp på traven helt enkelt.
  Fitlines optimalset består av en morgondrink och en kvällsdrink. Morgondrinken gör att man blir pigg, alert och skärpt i sinnet, kvällsdrinken hjälper till med återhämtning och man får bättre sömn. Immunförsvaret blir bättre. Fitline botar inga sjukdomar, men hjälper kroppen till självläkning. Fitlines produkter är gjorda så att alla vitaminer är vattenlösliga och går ut på cellnivå. Tar du en ett vitamintillskott i tablettform är näringsupptaget ca 8%…
  Det har varit min räddning <3

 23. Sömn. Punkt.
  I ett tidigt skede av depression är det vanligt att man letar efter fysiska orsaker till sitt mående.
  Var rädd om dig.
  Sov. Punkt.

 24. Hej! Det finns många bra tips i kommentars flödet. Nu vet jag inte hur många blodprover du har gjort men Werlabs har en test där man kan kolla upp 32 olika blodprover. Kanske man kan få en bättre helhetsbild av vad som pågår i kroppen eller mer som uteslutningsmetod. Hoppas du får en lösning på detta.
  Styrkekramar! ❤

 25. jag känner igen dina symptom och det var efter mitt andra barn som det kom krypande. Jag tog också precis som du prover för sköldkörtel och andra blodprover för att se hur värdena låg och det visade sig helt normalt. Läste allt jag kom över och hittade en amerikansk studie som visar att vi kvinnor ofta lider av järn och b-vitaminbrist även om värdena visar på normalt. Tydligen behöver vi kvinnor ofta ligga högre försatt må bättre. Mitt råd är att börja äta niferex samt b-vitamin tillskott, är det brist så kommer du märka skillnad väldigt snabbt. Lycka till!

 26. Hej!

  Har de tagit prover på sköldkörteln? Jag har underfunktion av sköldkörteln (Hypotyreos) och det kan vara svårt att hitta. Man kan även ha överproduktion av sköldkörteln (hypertyreos). Vad gäller detta så har man massor av olika symtom. Googla på det 🙂

 27. Känner igen mig. Gjorde snarkutredning och det visade sig att jag hade många långa andningsuppehåll. Fick en andningsmaskin med mask och den gjorde underverk. Mår så mycket bättre nu. Min hjärna hade lidit av syrebrist. Ett tips till dig Jessica kan vara att göra en snarkutredning. Man behöver inte snarka särskilt högt för att ha sömnapné.

 28. Jag gick till läkare och proverna visade ingenting för sköldkörtel el binjurar. Mådde förskräckligt. Gick vidare till näringsfysiolog vars prover har större precision. Hade utmattade binjurar o farliga värden för sköldkörtel. Åtgärdade det och blev frisk!

  Det kan även vara celiaki. Hoppas du mår bättre snart!

 29. Hej

  Subklinisk hypotyreos kan ge symptom trots lätta eller inga avvikelser när det gäller sköldkörteln. Gå gärna in på Sköldkörtelförbundets hemsida och läs på, om både symptom och de olika varianterna.

 30. Har du läst om ME/CFS ? Få läkare känner till denna sjukdom trots att 40.000 svenskar lider av den. Jag trodde att jag var kroniskt utbränd men visade sig vara ME. Kram❤

 31. Såg Expressen skrev. Du har precis fått barn, du har börjat träna, du kanske har börjat äta annorlunda? Ett tips är att föra dagbok även på det du äter. För kosten kan ha större betydelse än man tror.Och det är inte säkert att det nyttigaste som t ex frukt och grönt är det bästa för alla att äta större mängder av – visste du t ex att det finns sånt som heter fruktosintolerans. Både mild och som hereditär sjukdom.Det finns exempel på människor som i hela sitt liv mått bra och sedan introducerats för en fruktkorg på jobbet och plötsligt så blir man sjuk.Visst låter det galet?Det är bara ett exempel på hur tokigt det kan bli när man plötsligt ändrar mat till vad man tror är det nyttigare alternativet i sin strävan att bli hälsosammare. Det finns inte en kost för alla. Man får prova sig fram.Så därför är en matdagbok också ett alternativ. Se vad du åt innan och jämför…

 32. Hej Jessica! Antar att du får triljoner förslag nu på vad som kan vara fel. Jag är själv diagnosticerad med me sedan drygt ett år tillbaka. Det som är grejen med me är att om man överanstränger sig så riskerar man att bli permanent försämrad. Gör dig själv en tjänst och kika in på patientföreningens sida och kolla kriterierna för me. Misstänker du ens det minsta att det kan vara det du drabbats av, så var försiktig med träning mm tills du fått klartecken från läkare. Kolla på rme.nu för mer info. Önskar dig snar bättring.

 33. Välkommen till tillvaron där man är fullständigt slut och det inte finns någon bot. Fick själv diagnosen ME/CFS 2013 efter 5 års kämpande med sjukvård, provtagning, arbetsträning, alla möjliga och omöjliga behandlingar. Vilket sedemera utmynnade i förtidspensionering. För mig finns varken behandlingar eller medicinering, utan jag får helt enkelt behandla symptomen som dyker upp, smärtlindring vid huvudvärk, pacing (inte överanstränga sig så att man har lite krafter kvar).

  Hoppas du kan få den hjälp du behöver! Kolla upp om det kan vara ME!

  //Car

 34. Hej
  Tråkigt att du inte mår bra.
  Ett förslag är att kontakta naturläkare som kan kolla upp många värden i kroppen och komma med förslag på åtgärd.

  Lycka till

  Jörgen

 35. Be dem ta Tpo-ak antikroppar mot Sköldkörteln…man kan ha bra övriga värden men antikropoarna gör att man mår dåligt. Been there. Även t3 fritt oftas tar de bara tsh och t4

 36. Känner igen mig i mycket av det du skriver. Har haft ett år där jag stadigt blivit svagare. Träffat läkare om och om igen. Tagit prover, tappat räkningen på hur många. Nån läkare sa det berodde på min sömnapné. Men vägrade tro på det så bytte läkare som direkt gjorde neurologiska test på mig och skickade akutremiss till neuorologen. De konstaterade att jag hade skador på mitt nervsystem så skickade mig på klinfysprover och även ryggmärgsprov nu i slutet av juni. Fick svar på allt nu i slutet av juli. Jag har ALS, vill inte skrämma upp dig eller så. Men kräv få mer djupgående prover så man verkligen kan se vad det är. Och få svar och utifrån det blir det enklare att hantera allt.

  Hoppas på snar bättring/Tomas 🙂Känner igen mig i mycket av det du skriver. Har haft ett år där jag stadigt blivit svagare. Träffat läkare om och om igen. Tagit prover, tappat räkningen på hur många. Nån läkare sa det berodde på min sömnapné. Men vägrade tro på det så bytte läkare som direkt gjorde neurologiska test på mig och skickade akutremiss till neuorologen. De konstaterade att jag hade skador på mitt nervsystem så skickade mig på klinfysprover och även ryggmärgsprov nu i slutet av juni. Fick svar på allt nu i slutet av juli. Jag har ALS, vill inte skrämma upp dig eller så. Men kräv få mer djupgående prover så man verkligen kan se vad det är. Och få svar och utifrån det blir det enklare att hantera allt.

  Hoppas på snar bättring/Tomas 🙂

 37. Jag är övertygad om att du börjat få utmattningssymptom igen. Vad beror detta på ? Det liv du lever.Du är inte snäll mot dig själv..och din kropp.

  Ta t ex när du var med i OS. Du bytte jobb..en av anledningarna var att du ville vara med i ett OS. Hur blev det? Du fick ett uppdrag att föra sändningar på nätterna ( vilket du gjorde bra). Men hur var det med sömnen? Det måste varit extremt slitsamt för kroppen att under 2 veckor..varje natt.. sända dessa program. Var det så du ville ha det när du tackade ja till det nya jobbet? Att sända på natten? Du vill mycket..men kroppen säger ifrån.
  Sedan hade du ett nyfött barn som man sedan skall ta hand om när man kommer hem från OS. Sedan ännu mer jobb på det. Det blir för mycket till slut. Du måste börja tänka igenom i framtiden vad som är bäst för dig. Tänka igenom varje projekt väldigt noga. Lugna ned tempot lite. Det har gått lite för snabbt under flera år.. Tror jag. Lycka till i framtiden!

 38. Det låter som du har tbe eller borrelia,det kan ligga latent i flera år om du har blivit biten sen en dag får den utbrott,jag fick tbe önskar det ej på min värsta fiende så snälla ta prov för det men om det inte visar nått be om ryggmärgsprov.det är en jävulsk sjukdom om man får den

 39. Dina besvär pekar starkt mot en sköldkörtel som håller på att ge upp av en eller annan anledning, förmodligen utlöst av dina tidigare stressproblem.
  Du börjar få näringsbrister i systemet och då börjar det knaka i fogarna lite varstans.
  Din kropp säger helt enkelt till dig att du behöver lugna ner dig lite, du gör klokt i att lyssna på den, annars går snart något sönder på riktigt.
  Sök hjälp hos en skicklig funktionsmedicinsk terapeut som kan hjälpa dig med både en btydligt djupare och mer noggrann näringsstatusanalys än vad kan få hos sjukvården, och utifrån det ge dig den behandling som behövs vad gäller kost, livsstil och eventuella näringstillskott.
  Hos den ordinarie sjukvården kommer du aldrig , som du ju har märkt, att få någon vettig hjälp med detta.

  Lycka till!

 40. Har hamnat i samma fälla Läste om brist på A-vitamin Lever o morötter Även jod
  Har undvikit salt men använder nu flingsalt m jod på srekt kycklinglever i pyttesmå bitar
  Bara ett tips
  ❤️❤️❤️

 41. Vården är bra på att ta prover. Alla prover har sina begränsningar. Finns det fortfarande besvär trots mängder av prover och inget svar. Gå utanför vården. Gör något annat för att få andra analyser som kan ge andra svar.
  Torr- och levanade boldanalys i mikroskop. Bioresonans. Irisdiagnostik. Allergitester med fler värden finns från 46 till 300 olika matämnen.
  Det finns så mycket möjligheter utanför vården.

 42. Stå på dig! Man känner om något är fel i kroppen, man känner sig själv. För mig tog det 2 år av diffusa symptom att äntligen få en diagnos, en otroligt sällsynt autoimmun sjukdom. ALLT testades, flera gånger, och alla sa att jag bara inbillade mig, att allt var bra, men efter den upplevelsen tror jag definitivt på ens egen förmåga att känna sin kropp. Det finns allt för många historier om när läkarna inte förstått. De försöker ju, men ibland kan svaren de söker vara så osannolika att de saknar den kunskap som krävs. Sök en annan läkare, börja föra dagbok över ditt mående, se om det finns samband och mönster. Var också beredd på att du kan vara tvungen att lägga om ditt liv en aning, men att det är en förändring som är för ditt eget bästa.

  Men försök också vila och ta hand om dig, kanske det ”bara” är en längre viloperiod som din kropp behöver. Pressa inte dig själv för hårt, för oavsett vilken orsaken till ditt mående är så är det ingen poäng i att pressa dig själv. Hoppas att du hittar svar <3

 43. Hej!

  Förklimakteriet. Jag visste knappt att det fanns och det blev många läkarbesök innan en smart gynekolog till slut kom fram till att det nog var orsaken till att min kropp strejkade på alla möjliga sätt -trötthet, värk efter träningen och pms som skenade och varade nästan hela månaden till slut. Det började smygande i din ålder och nu i 45-46-årsåldern blev det till slut helt olidligt. Jag fick minipiller och det vände på några dagar. En sådan enorm lättnad att bli sig själv igen. Så kolla dina hormoner är mitt tips.
  Lycka till!

 44. Hej,
  Hamnade av en slump här hos dig. Läste om hur du mår och scrollade mig bakåt ett par månader på din blogg. Föreslår att du gör det själv – en baklängestitt på hur ditt liv ser och sett ut bara under det senaste året. Jag som själv för länge sen haft utmattningssyndrom och vet – precis som du själv så klokt skriver – att livet efter det aldrig blir detsamma – påminner dig om att det är väldigt lätt att trilla dit igen. Det tempo du beskriver och de aktiviteter du ägnar dig åt är precis bara vägen tillbaka igen. Ingen, jags menar ingen, klarar det du håller på med i form av fysiska utmaningar trots sjukdomar och skador, att ta hand om förtonårsbarn med olika vistelsetider, ny relation, nytt hus där du efterlyser både verandainredningstips och odlingslåde-dito, leva med hantverkare, ha hand om ett litet livligt barn (de flesta är ju hemma under det första året och tar det lugnt som man bara kan i Sverige med generös föräldraledighet). Att resa med ett så litet barn till olika ställen inklusive USA och utsätta både honom och er och medpassagerare för så enorm stress sånt innebär är ju bara ett exempel på saker som faktiskt inte fungerar. Inte sagt som kritik men det gör ju inte det!! Allt annat du beskriver på din blogg som produktreklam, events, tv-jobb i olika former plus funderingar på idrottsaktiviteter på elitnivå, ja fullt tempo hela tiden – det är ju självklart att du redan kört in i väggen igen fast den här gången kommer symptomen på ett annat sätt. Du är ju en sk. Influencer – desto viktigare att visa andra i din ålder och kanske småbarnsmammor på att få det du också talar om – livspusslet att gå ihop. Mitt förslag till dig är att sluta googla efter sjukdomar vilket bara gör att du känner dig sämre. Du kan naturligtvis laborera med olika kosttillskott och be om nya underökningar och provtagningar. Men istället för att oroa dig för sköldkörteln, ME eller borrelia föreslår jag dig att du går i kontakt med en vettig doktor som kan det här med helhetssyn och mycket ärligt beskriver hur ditt senaste år sett ut. Du kommer troligen att få rådet att direkt gå ner i samtliga aktiviteter, att lägga mängder med projekt på is, att ta dig egentid på ett helt annat sätt än nu plus att mer eller mindre helt lägga fysiska aktiviteter åt sidan. Bortsett från lugna barnvagnspromenader i skogen med den lille minste kanske?? Jag önskar dig allt gott och hoppas verkligen att du klarar att växla spår direkt så att du inte förvärrar din situation. Kroppen klarar mycket men det här tar tid att läka och bli frisk ifrån!!

 45. Hej Jessica! Läste om dina besvär på Expressen. Det finns en sjukdom som heter Sarkoidos. Min man har denna sjukdom. Började precis så att han kände att allt var inte som det skall i hans kropp och efter alla om o men kom diaknosen. Inget farligt men besvärlig. Går att medicinera. Lite tips bara.

 46. Hej, läste att du tog D-vitamin, hur många IE per dag? Har du provat att sluta med D-vitamin och se om det är den som gör att du inte mår så bra? Beroende på dos så kanske dosen behöver höjas till och med?

  Äter du magnesium tillsammans med D-vitamin? D-vitamin förbrukar magnesium, även A, E och K-vitamin.
  Magnesium är otroligt bra mot sömnsvårigheter, stress och depression.

  Hälsningar Karin

 47. Kontakta en homeopat
  Duktig är Theresia Henriksson Sollentuna
  Hon behandlar hästar och folk
  Hon fick mig ur sängen på tre mån efter vaccinkrasch
  Kram Helene

 48. Jag läste att de prover som tagits inte visade något problem med sköldkörteln. Vi är många som fått det svaret, men det stämmer inte alltid. Om du har läst på om symptomen på hypotyreos och tycker att de stämmer in så bör du kräva vidare undersökning. Men troligen behövs att du vänder dig till någon läkare som kan mer än att läsa provsvaret från labbet. Det finns patientföreningar och av dem kan du säkert få tips på bra och kunniga läkare. Ett annat alternativ är Balderklinikken i Oslo. Där arbetar de med integrativ medicin. Lycka till!

 49. Kära Jessica! Jag känner verkligen med dig – fruktansvärt jobbigt att vara trött och matt och dessutom inte kunna sova. Som fd utmattad ( stresskänslig med tendens till sömnsvårigheter) maratonlöpande, styrketränande tjej som kan pressa sig långt både på jobbet och privat – känner jag igen mig alltför väl. Med tanke på vad du beskrivit framförallt i träningspodden med sömnbrist, stress, sömnsvårigheter (tankar som snurrar som inte går att stänga av), panikångest, matthet och uteblivna träningsesultat tänker jag som endel andra här att det är sömn, vila och återhämtning du behöver. Det är så lätt att söka andra förklaringar – och andra människor är snabba att ge diverse tips på behandlingar, tillskott osv – men den troligaste förklaringen är oftast sann. Du är en fd utmattad som knappt sovit på ett år, som haft otroligt mycket aktivitet både på jobb och privat, med en liten bebis dessutom, och samtidigt försökt träna hårt. Det är tufft även för ”icke-utmattade”. Jag själv har precis haft tre månader med sömnsvårigheter pga av extrem stress på jobbet – jag orkar knappt träna alls under en sån period, trots att jag är helt frisk och äter nästan ”perfekt” osv. Träningen ger inga resultat under en sån period. Min ”medicin” är att försöka minska den totala stressen i livet, minska allt som går som tar energi (även om det är supertråkigt och osocialt) se till att skapa de bästa möjliga förutsättningarna att sova (lägga sig tidigt, samma tid varje dag, ingen skärm i sovrummet, mindre kaffe osv) och bara träna lugnt tills du känner dig bättre. Viss träning brukar minska stress och hjälpa sömnen medan hård träning kan vara nedbrytande. Jag brukar jogga / springa lugnt eller promenera, men utan krav, yoga, styrketräna med kroppsvikt men utan att pressa mig. Säger inte att det som funkar för mig funkar för alla, men vill absolut he rådet att stressa ner och vila för att få ordning på sömnen och den totala belastningen. Var rädd om dig! Kram!

 50. https://werlabs.se/karin-bjorkegren-jones-wellness-paket/

  Sköldkörteln? Trött utmattning sover dåligt. Läkarna tar oftast fel eller inte rätt prover. Tyvärr kan läkarna inte om sköldkörteln så mycket!
  Här är proverna : fritt T3 , fritt T4, TSH, antiTPO sedan järn b vitaminerna , magnesium, d vitamin. Eller ta Karin Björkegren Jones paket har du alla prover i paketet plus andra bra för oss kvinnor ! Lycka till hoppas detta kommer fram!

 51. Hej Jessica! Som du ser är du inte ensam. Många är vi som upplever liknande symtom och lidande. På så vis kan man ju säga att det är extra angeläget att läkarkåren börjar arbeta – med framgång – och inte bara sitta och titta på. Du som är en offentlig person kan bli allas vår talesperson, om du orkar så klart. I många Facebook-grupper sliter medlemmarna sitt hår för att hitta orsak och medel för att må bättre då läkarna mycket sällan hjälper med någon som helst framgång.
  Men ikväll på SVTs fråga doktorn talade en mycket framsynt läkare som jag tycker att vi alla borde lyssna på och lära oss av. https://www.svtplay.se/video/18950158/fraga-doktorn/fraga-doktorn-sasong-22-avsnitt-1?cmpid=del:an:08-20-2018:fraga-doktorn:pla:lp-app
  Hoppas vi alla snart mår bättre 🙏🏼

 52. Hej.

  Jag gick själv med massa jobbiga symptom i kroppen. Sköldkörtelprover togs otaliga gånger men de låg inom referensintervallet. Hade sen tur att börja arbeta på ett lab där jag fick hjälpa en läkare som direkt förstod och hade kunskap och genomförde en
  finnålspunktion. Eller biopsi, som det också kallas. Ett litet prov som tas direkt i halsen i sköldkörteln. Satt dagen efter och tittade i hans mikroskop och det var en tydlig inflammation i sköldkörtel. Fick levaxin och till slut blev kroppen återställd. Men detta är min historia och behöver ju inte vara så i ditt fall men tyvärr är många läkare okunniga/ovilliga att gå vidare och de litar på labvärdena .
  Hoppas du får den hjälp du behöver
  Mvh
  Pernilla

  1. Håller med Pernilla och många andra. Ta ett till sköldkörtelprov. Det kan pendla, från bra till dåligt så många prover och undersökningar kan behövas. Om det är fel på den behöver du medicineras, så du inte går med detta under längre tid. Vårdguiden har bra info om vad som gäller. Krya på dig!

 53. Tack för bra tråd! Har bestämt mig för att ta blodprov, och hittar bl.a. https://medisera.se/ där man kan göra en stor hälsokontroll med 35 olika prover vilket är 3 fler än werlabs. Någon som testat? Blodkollen finns också men det är ännu färre med 30 eller 31 blodprov…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..