Provsvar

Fick svar på blodproverna jag tog i förra veckan. Nästan hoppades att de skulle hitta något för då vet man iaf vad det är och kan göra något åt det. Men icke. Allt såg bra ut. Inga brister, inga konstiga värden, ingenting. Och ändå så känner jag ju att något inte är som det ska. Så hur går jag vidare nu då? Har ingen aning. Får bara hoppas att jag får sova mer snart och vänta på att kroppen ska ”laga” sig själv.

När det gäller träningen har jag bestämt mig för att testa något nytt. Gå mindre på känsla och mer på fakta. Jag har börjat skriva träningsdagbok. Ganska noggrant, antecknar även hur träningen känns, tempo osv. Så kan jag bläddra tillbaka och se om känslan stämmer eller inte. Svart på vitt liksom. Jag har också bestämt mig för att börja följa ett av programmen i min Lofsans bok Stora Löparboken för kvinnor. Känner att jag behöver ett program som någon annan har gjort och tänker att det kan vara lite peppande för mig att känna att jag klarar av programmet. Med tanke på hur dålig träningen har känts på sistone. Så det är min senaste idé. Är det något jag är så är det besatt av att fixa mig själv, hehe. Men när inte sjukvården kan hjälpa till så är det väl enda vägen att gå.

Behöver ett mål så jag letar nu efter ett kul marathon att springa i vår. Just nu lite extra sugen på Vancouver, ser grymt vackert ut!

 1. Anna skriver:

  Tack för bra tråd! Har bestämt mig för att ta blodprov, och hittar bl.a. https://medisera.se/ där man kan göra en stor hälsokontroll med 35 olika prover vilket är 3 fler än werlabs. Någon som testat? Blodkollen finns också men det är ännu färre med 30 eller 31 blodprov…

 2. Hej.

  Jag gick själv med massa jobbiga symptom i kroppen. Sköldkörtelprover togs otaliga gånger men de låg inom referensintervallet. Hade sen tur att börja arbeta på ett lab där jag fick hjälpa en läkare som direkt förstod och hade kunskap och genomförde en
  finnålspunktion. Eller biopsi, som det också kallas. Ett litet prov som tas direkt i halsen i sköldkörteln. Satt dagen efter och tittade i hans mikroskop och det var en tydlig inflammation i sköldkörtel. Fick levaxin och till slut blev kroppen återställd. Men detta är min historia och behöver ju inte vara så i ditt fall men tyvärr är många läkare okunniga/ovilliga att gå vidare och de litar på labvärdena .
  Hoppas du får den hjälp du behöver
  Mvh
  Pernilla

  1. Camilla skriver:

   Håller med Pernilla och många andra. Ta ett till sköldkörtelprov. Det kan pendla, från bra till dåligt så många prover och undersökningar kan behövas. Om det är fel på den behöver du medicineras, så du inte går med detta under längre tid. Vårdguiden har bra info om vad som gäller. Krya på dig!

 3. Hej Jessica! Som du ser är du inte ensam. Många är vi som upplever liknande symtom och lidande. På så vis kan man ju säga att det är extra angeläget att läkarkåren börjar arbeta – med framgång – och inte bara sitta och titta på. Du som är en offentlig person kan bli allas vår talesperson, om du orkar så klart. I många Facebook-grupper sliter medlemmarna sitt hår för att hitta orsak och medel för att må bättre då läkarna mycket sällan hjälper med någon som helst framgång.
  Men ikväll på SVTs fråga doktorn talade en mycket framsynt läkare som jag tycker att vi alla borde lyssna på och lära oss av. https://www.svtplay.se/video/18950158/fraga-doktorn/fraga-doktorn-sasong-22-avsnitt-1?cmpid=del:an:08-20-2018:fraga-doktorn:pla:lp-app
  Hoppas vi alla snart mår bättre 🙏🏼

 4. https://werlabs.se/karin-bjorkegren-jones-wellness-paket/

  Sköldkörteln? Trött utmattning sover dåligt. Läkarna tar oftast fel eller inte rätt prover. Tyvärr kan läkarna inte om sköldkörteln så mycket!
  Här är proverna : fritt T3 , fritt T4, TSH, antiTPO sedan järn b vitaminerna , magnesium, d vitamin. Eller ta Karin Björkegren Jones paket har du alla prover i paketet plus andra bra för oss kvinnor ! Lycka till hoppas detta kommer fram!

 5. Malin skriver:

  Du har möjligtvis inte kopparspiral eller äter hormoner?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..