Nä nu tar vi tag i det

Och med vi menar jag förstås jag. Har ju mått lite tjyvens ett tag nu. Jag känner att något är fel i kroppen, men har en miljon olika symtom så det är svårt att ställa nån diagnos. Annars jobbar jag mycket med att självdiagnostisera mig själv med hjälp av Google. Totalt livsfarligt för det mesta, men ibland kommer man ju något på spåren. När jag skrev om mina bekymmer på Insta för ett tag sen så fick jag många tips om att kolla sköldkörteln och NU HAR JAG ÄNTLIGEN tagit tag i det. Var hos läkaren i torsdags och tog blodprover. Får svar i början på nästa vecka och hir konstigt det än kan låta så hoppas jag att de hittar något. Då vet man ju iaf vad det är och kan åtgärda det. Jag är så trött på att vara orkeslös, energilös och ha huvudvärk.

Blev häromdagen påmind om att den där 3 år gamla utmattningen alltid lurpassar bakom  hörnet. Känner mig ju mycket bättre, men är fortfarande oerhört känslig för stress. Och mer av det privata slaget än jobbstress. Har senaste veckan haft mycket logistik kring barnen. Dylan var på akrobatläger och skulle skjutsas till och hämtas på andra sidan stan samt ha med sig matsäck varje dag. Har suttit i bilen nästan 2 timmar om dan (köer köer köer) och har för det mesta också haft med Sam. Han har ju extremt mycket energi och det är ganska krävande att ta hand om honom nu när han är så rörlig. Det är ett heltidsjobb 24/7. Vi har också haft mycket folk hemma på sistone och sociala sammanhang dränerar ju mig fortfarande. Så allt det plus lite strul med att boka resor till ungarna och annat logistiskt, samt att Patrik var bortrest i tre dagar då jag inte fick sova ordentligt eller hade någon avlastning, har tröttat ut mig enormt. Kom hem i veckan efter en middag med min producent på Kanal 5 och var helt förstörd. Kände att jag plötsligt var så nära en total krasch, som från ingenstans. Försökte förklara för Patrik, men det är svårt för honom att förstå. Som ingen annan heller riktigt förstår hur såna ”småsaker” kan stressa en så till den milda grad. Man måste nog ha gått igenom det själv.

Känner mig mycket bättre nu några dagar senare, men har också ägnat mig åt återhämtning. Vila. Som tydligen fortfarande är i allra högsta grad nödvändig.

 1. Sandra skriver:

  Jag tror att d kan vara astma . Jag fick själv diagnosen före sommaren samma symtom som du. Trött, orkeslös, tryck i huvudet. Nu tar jag astmamedicin och mår mycket.bättre.be om att få blåsa ut i rör så dom kan bedöma din andningsfrekvens.

 2. Jennie skriver:

  Hej Jessica!
  Sök upp en näringsterapeut. De kan ta prover som inte skol medicin arbetar med. Din kropp kan reagera på olika mat eller något i din miljö tex mögel, gifter av något slag. Du kan ha en tarm som läcker igenom mat i kroppen som den ännu inte borde, då reagerar kroppen med andra typer av anti-kroppar och det kan ge olika diffusa symptom, som psykisk ohälsa, trötthet, hjärndimma, ont i muskler och leder… jag vet inte var du bor med sök upp ifm-kliniken, de är stora och väl kända inom
  Området… lyssna även på podden 4health med Anna sparre. Mycket information om alternativ hälsa! Lycka till 💕

 3. Anni skriver:

  Min syrra hade det som du. Läkarna tog massa prover på henne men hittade ingenting, förens en natt hon fick ett epilepsi anfall. Det visade sig att hon hade en hjärntumör o opererades för den i måndags. Den var godartad (vilket dom flesta är) så nu hoppas vi hon snart är pigg igen. Läkaren trodde till slut att hennes symtom berodde på klimakteriet. Så om du känner att nåt är fel så ge dig inte!

 4. Aline skriver:

  Förmodligen tog läkaren prov på din sköldkörtel. Om inte be att få ta T4, T3 och TSH. En oerhört vanlig (långsamt framväxande) effekt av förlossning är hypertyreos eller hypotyreos. Det sistnämnda har i runda slängar samma upplevda symptom som utmattning!

  1. Hon sa att hon tog tester på sköldkörteln, men jag kanske får testa en gång till då 🤔

 5. Therese skriver:

  Hej! Kan tipsa dig om en podd som heter paleoteket med Karl Hultén. Handlar om hur antiinflammatorisk kost kan hjälpa inflammatoriska symptom i kroppen såsom ex trötthet. Vet inte om det är något för dig. Lycka till!

  1. Spännande! Det ska jag kolla upp. Tack för tipset 🙏🏼

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..