ANNONS

Vi far och flänger

/

Vi är familjen Vagabond vi. Eller egentligen är det nog jag. Har nån slags rastlöshet i själen som hela tiden längtar ut och bort och iväg. Älskar att resa, det är det bästa jag vet. Rastlösheten har dock blivit lite mindre sen vi flyttade till hus, älskar att vara hemma nuförtiden. Och med facit i hand så hade vi ju kunnat stanna hemma hela sommaren och bara njuta av sol och värme, men resorna var redan bokade.

Åhus Beachhandboll var första gången för mig, men Patrik har varit där och spelat många gånger. Vi bodde på vandrarhem med resten av laget och jag var skeptisk initialt (har liksom lagt mig till med en lite högre bostadsstandard de senaste åren, är ju oerhört förtjust i fina hotell) men det var riktigt mysigt. Lite jobbigt är det att behöva ta med sig lakan och handdukar och värst av allt – att inte ha egen toalett. Jag har megafobi för offentliga toaletter och jag blir på riktigt förstoppad när man är många som måste dela toa. Men men, överlevde även det haha. Vi sov alla 5 i samma rum. Varmt och fuktigt och knarriga sängar, men rätt mysigt. Sam sov bättre än nånsin konstigt nog. Vi åt alla måltider tillsammans med laget och vi vuxna tog några glas vin på kvällen. Ungarna lekte och hade kul. Spelade fotboll och handboll. Vandrarhemmet låg mitt ute i ingenting så det var fridfullt och fanns hur mycket plats som helst för utelek. 

Beachhandbollen var riktigt kul. Oerhört fin strand i Åhus och första dagen Jack och Hammarbys pojkar 05 spelade var det steålande sol och jättehärligt att hänga där hela dagen och kolla på matcher. Jag och Patrik och Sam och Dylan passade också på att bada i pauserna. Det gick ganska bra för laget första dagen, tre segrar, en oavgjord och en förlust. Jack har blivit såååå duktig! Tänk, han har ju bara spelat sen i november. Väldigt kul att se!

Andra dagen vaknade vi till regn som smattrade mot rutan. Allt vi hade hängt på tork ute var dyngsurt. Och det la liksom an tonen för hela dagen, dyngsur från morgon till kväll. Stackars killarna, inte kul att spela i det vädret. De var blöta och kalla och fick inget grepp om bollen. Men de kämpade på bra. Tyvärr tog det slut redan i 16-delsfinal. Alldeles för tidigt, men de mötte ett lag som spelade riktigt fult (farligt fult!) och domaren hade väl inte sin bästa dag direkt… Nä, trist sorti, men tur att ingen blev skadad så som matchbilden var. Vi var så sjukt blöta när vi åkte hem till vandrarhemmet. Fy fabian vad det regnade. Och då hade Patrik och jag ändå VIP-band så vi kunde sitta där i tältet mellan matcherna. Men trots det, Åhus var kul och vi åker gärna tillbaka nästa år!

Hur vi har det på Mallis berättar jag i nästa inlägg. Tjing så länge.

0
23

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00