Bakslag

Är så himla deppig över min träning just nu (även om jag ser glad ut på bilden..). Över min kropp också för den delen. Känner att något är fel. Är tung, svullen, har ont här och var och känner mig väldigt trött hela tiden. Trött i huvudet och seg i kroppen. Har gått upp 3 kg på den senaste månaden och då har jag ändå tränat 5 ggr i veckan. Det borde ju inte vara möjligt?!? Och det är inte muskler, det kan jag lova er. Träningsresultaten i sig är också helt obefintliga, vilket är helt sjukt! Är nästan tillbaka på noll med mina monkeybars och på löpningen har jag backat rejält. Det är som att kroppen inte svarar överhuvudtaget, den jobbar emot mig istället för med mig. Det gör mig verkligen deppig och jag sliter just nu enormt med motivationen. Till och med jag som är queen av att peppa och inspirera andra till att träna får alltså grava motivationsproblem till och från..

Många av er har tipsat om att jag ska kolla sköldkörteln och järnvärdet och det ska jag absolut se till att göra i augusti. Misstänker också att jag kanske har en infektion i kroppen. Sam har varit rejält sjuk de senaste dagarna, han hade över 40 graders feber och vi var tvungna att åka in till barnakuten med honom. Ett virus i halsen visade det sig vara. Stackarn har inte velat äta eller dricka på flera dagar. Därmed har även sömnen blivit obefintlig, både för bebis och bebis föräldrar.. Läskigt det är förresten när små barn har riktigt hög feber. Han var varmt som en kamin, hade kunnat steka ägg på hans mage. Han är iaf på bättringsvägen nu, skönt. Men, jag har förmodligen samma infektion i min kropp, även om det inte brutit ut lika starkt hos mig. Har varit fruktansvärt varm i kroppen den senaste veckan, febrig till och med. Och allmänt hängig och modlös.

Tycker det är så himla jobbig när man inte är på lag med sin egen kropp. Håller tummarna för att det släpper snart 🙁

 1. Jenny skriver:

  Jessica! Jag läser inte din blogg särskilt ofta (inga andra bloggar heller, faktiskt), men jag är en hängiven lyssnare av Träningspodden och det känns nästan som att vi känner varandra trots att jag vet att vi inte gör det. Skälet till att jag gick in och läste var helt enkelt att jag har känt mig ganska orolig för dig en tid och därför undrade hur det var med dig. Det här inlägget ökade min oro, och jag kände att jag var tvungen att skriva en kommentar. Jag har såklart ingen rätt att ha synpunkter på dig och ditt liv, men jag skulle verkligen önska att du kunde vara lite mer snäll och rättvis mot dig själv. Tänk dig att du har en nära vän som är i din situation just nu. Hon har ett väldigt litet energikrävande barn, tränar stenhårt i extremvärmen, äter för lite/dåligt så att hon får näringsbrist, drabbas av skador, går upp i vikt och känner sig allmänt orkeslös och är dessutom missnöjd med sig själv och sin kropp. Vad skulle du säga till henne? Prova att säga samma sak till dig själv! Jag vet såklart inte vad som är fel, men lyssna på dig själv och ta hjälp om du behöver innan du hamnar i en riktigt ond spiral. Du är så himla bra på alla sätt och vis och ska inte behöva gå runt och må dåligt oavsett vad det beror på. Styrkekram!

 2. Moa skriver:

  Förlåt, men allt det här låter helt galet i mina öron. Varför träna fem gånger i veckan på sömnbrist, eventuell infektion i kroppen och värmeböjla. Och detta med en utmattning i bagaget. Tror du inte att det är kroppen som säger ifrån och kortesolet som ökar? Varför lyssnar du inte på din kropp? Kanske fokusera på maten och bara lugna promenader ett tag, så kanske du ändå får bättre resultat.

  1. Maria skriver:

   Kunde inte sagt det bättre, hur kan man träna 5 dagar i veckan, trots att man kan tänkas ha en infektion i kroppen?? Jisses, saknar ord. Ganska lätt att få hjärtmuskelinflammation i det läget. Lyssna på kroppen!!!! Vad tusan spelar 3kg för roll….

 3. Anni skriver:

  Tänker att du har en utmattning i bagaget och det kan påverka. Kroppen säger ifrån då den behöver vila. Vila i form ett tag och tror du kommer på banan igen. Har själv en rejäl utmattning i baget sen 3,5 år tbx och jag kan fortfarande ej träna pga trötthet så du verkar ha kommit långt ändå skulle jag säga. Stressa inte,du hinner få resultat. 🌸

 4. Terese skriver:

  Tänkte precis kommentera att du borde kolla sköldkörteln. Bra att andra redan nämnt det 😊

 5. Emelie skriver:

  Frustrerande, men stressa inte över det! Kan säga att jag kan inte knäppa shortsen jag kunde ha på mig för en vecka sen, på grund av svullen av värmen. Försökte också på mig en löprunda men hjärnan och kroppen kokade även fast jag var ute tidigt. Vi är inte vana vid att ha så här varmt så många dagar i sträck, klart vi reagerar på det. Samtidigt som du har tränat hårt ett tag och brutit ner kroppen, ät lite extra och lägg in en extra vilodag i några veckor, speciellt om du också sover dåligt. Det brukar faktiskt ge resultat även om det tar emot ibörjan. Återhämtningen är lika viktig som träningen och man behöver ge den tid, tråkigt men sant! Tack för allt du delar med dig av i både blogg och podd! 💪😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..