Älska Sverige!

Såhär på USA nationaldag 4th of July går jag mest runt och är stolt över att vara svensk. Det är ju faktiskt helt otroligt att vi är i kvartsfinal i fotbolls-VM! Man tror inte det är sant. Många av er som läser den här bloggen kanske inte var med -94, eller var för små för att minnas hur stort det var, men den sommaren glömmer jag aldrig. Jag var 18 år och var hemma i Östersund över sommaren (gick basketgymnasium i Huskvarna då). Det var varmaste sommaren i mannaminne. Alla tittade på fotboll, pratade fotboll och man hängde på uteserveringar i stan och drack öl. Överallt spelades GES. Jag var inte själv i Rålis när bronshjältarna firades, men bilderna därifrån var ju magiska. Man satt hemma och rös och grät framför tv:n. 

Och nu känner jag det där 94-pirret i kroppen igen. Som om vi just nu är med om nåt stort. Jag har en helt befängd dröm, Sverige mot Brasilien i VM-final. Repris på VM i Sverige 1958. Min snart 13-åriga son tycker inte jag är riktigt klok, men jag tror nog han också hoppas nånstans långt därinne.

Det är rätt kul att kolla matcherna här i USA faktiskt, kul att höra vad Fox studio och kommentatorer säger om Sverige. Man blir stolt! De pratar mycket om vilket lag vi är. Inte den där individuella supertalangen kanske, men alla vet sin roll och gör det de ska och jobbar tillsammans. Och Janne Andersson, vilken människa! I love him. Så mycket känslor, älskar när han brusar upp och blir helt galen. Och så verkar han ha en riktigt bra moralkompass och vettiga åsikter. Om vi hade personval i Sverige och Janne ställde upp så tror jag på riktigt att han skulle ha chans att bli statsminister. Sjukt, men sant. 

Sverige-England i kvartsfinal på lördag har potential att bli en klassisk match. Är så peppad att jag inte vet var jag ska ta vägen. Hur långt tror ni vi går? Har ni också vågat drömma så långt som jag? 

4
23

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Oliva

Återfukta, återfukta, återfukta! 🌿

Så här i sommartider med mycket sol, salt, sand samt torr och varm luft är det extra viktigt att ta hand om huden. Återfukta återfukta återfukta. När jag är ute och reser tar jag alltid med mig alldeles för mycket hudvårdsprodukter (övervikt!), men de är å andra sidan nästan tomma när jag åker hem så då finns det plötsligt utrymme för shoppingfynd i resväskan, haha. Det här är mitt sommar-go-to-kit från Oliva: 

Nästan varje gång jag duschar använder jag Olivas Sugar Scrub (den beiga tuben). Jag har alltid varit ett stort fan av sugar scrub och den här har en stor fördel på andra jag testat: kornen är extra stora och det känns verkligen som de gör jobbet och skrubbar bort den gamla huden. Det river lite skönt, MEN  löddrar också! Mmm. Efter skrubben så är det  Shower Oil time. Olivas shower oil är inte så oljig som vissa duscholjor kan vara och jag gillar det. Man blir mjuk och len, men inte så klibbig att man knappt vågar klä på sig efter duschen. 

Efter duschproceduren har jag under tiden i Laguna Beach gått ut och satt mig på balkongen och fortsatt smörja in mig. Bodylotion på hela kroppen, Foot Cream på fötterna som gärna blir torra och lite raspiga av all barfotagång och sand. Svettiga sneakersfötter behöver också lite extra kärlek. Och så till sist, min favorit, Olivas underbart sköna ansiktsmask (Hydrating Gel Mask) som känns kall och lugnande mot en solbränd hud. Ett tips: lägg den i kylskåpet om du vill få extra svalkande effekt. 

Följ gärna Oliva på instagram @olivaskincare och produkterna vet du väl att du hittar på alla Apotek (lätt att klicka hem bums om man vill)? Naturliga ingredienser, basen är olivolja som har använts till hudvård i tusentals år. Och, inte alls oviktigt, otroligt prisvärd hudvård! Man får väldigt mycket för pengarna.

Stolt ambassadör för Oliva (betalt samarbete).

3
11

Howdy! 👋🏻

Laguna Beach. Har ni varit där? Ett rätt så coolt litet ställe om du frågar mig. Konstnärligt, flummigt, bohochict, surf&sand&hav. Älskar ju allt det. Men när jag köper mig ett hus på en beach någonstans vill jag nog ändå ha en längre boardwalk, som i Santa Monica/Venice. Stranden här är underbar, men lite kort och inte tillräckligt joggingvänlig för min smak. Men vackert är det. Och bara 1:20 från LAX. 

Åker man till Laguna Beach så kan man inte bo bättre än vi gör här på Surf and Sand Resort. Och man ska definitivt kosta på sig ett ocean front-rum. Sååååå värt! Vad gör inte utsikt som denna för själen?? Tycker dessutom priserna här var rimliga jämfört med tex Santa Monica (även om jag så klart fattar att jag har en lite större budget att röra mig med än många andra). Jag gillar ju också att bo på fina hotell och lägger gärna en extra slant på det.Vi åkte faktiskt hit för att vi behövde lite olika sand&strand&hav-miljöer för att plåta några jobb till vårt företag. Men så här i efterhand kanske vi skulle ha valt en strand i Europa istället.. 11 timmars flygresa (och dessutom var flyget 3 timmar försenat) är ingen barnlek med en 11 månaders bebis, haha. Där snackar vi tålamodsprövning deluxe. Han är ju dessutom extremt rörlig, går ju redan och klättrar på allt. Samt har myror i brallan konstant! Sitta stilla och pilla med saker är inte riktigt Sams grej, nej nej.

Vi gjorde helt enkelt så att vi tog en timme var. Ibland blev passen lite längre på grund av att han somnade och så hjälptes vi åt vid måltiderna. Patrik fick typ sitta och mata mig, haha.

Det funkade ändå helt okej, över förväntan. Lite otippat så har selen seglat upp som en vinnare igen. Den har han inte gillat att sitta i sen han var en pyttis, men plötsligt var det bara i den han somnade på flyget. Underlättar ju väldigt mycket eftersom han är rätt tung nu, en 12-kilos klump. 

Jag hade med en liten väska full med nya leksaker, men de var inte särskilt intressanta för den unge mannen. Leksaker är ju sällan det tyvärr.. Allt man inte får ha däremot – telefoner, fjärrkontroller osv- det är kul det. Ibland satt han stilla och kollade på Babblarna på ipad. Det är BARA Babblarna som funkar. Inget annat. Vari ligger magin?!?

Jetlagen då? Tja, den är väl ungefär lika jobbig för oss alla tre. Ibland får vi hålla Sam vaken när han tycker det är natt klockan 2 på eftermiddagen. Vid 21 är vi alla mer än redo för sängen. Inga sena kvällar här inte. Men så är det också uppstigning varje dag vid 5 (om vi har tur..). En natt skulle han upp 3.30.. Vi bor precis vid havet, närmare kommer man inte, och vågorna låter så högt att Patrik inte kan sova på nätterna. Hotellet har också lagt ut öronproppar på rummen för känsliga gäster, haha. Själv tycker jag det är alldeles underbart och sövande. Jag somnar som en sten varenda kväll. Havet vaggar mig så fint till sömns så.

4
29