ANNONS

Ett behov av grundhet

/

Vet inte om ni också känner så ibland, ett behov av att vara grund. Att inte orka ta ställning, inte orka stå längst fram och tycka saker eller slåss för saker, inte orka diskutera med folk som tycker annorlunda. Diskussioner som tyvärr ofta spårar på sociala medier. Känns som vi människor har tappat bort att man faktiskt får ha olika åsikter och att alla diskussioner inte behöver gå ut på att ”omvända” den som tycker annorlunda eller att tala om för den vilken idiot den är osv. Ett behov att grundhet, kanske samma sak som att vara diskussionstrött. Ni vet ju att jag brukar ha ganska starka åsikter och att jag inte är rädd för att tala om vad jag tycker. Oavsett om det handlar om vaccination, förlossningsvården eller något annat. Och det har jag ju fortfarande, ja starka åsikter alltså, men orkar för tillfället inte lufta dem annat än hemma med min kille eller mina vänner. För här hemma diskuteras det fortfarande för fullt.

Beklagar om bloggen blir lite lidande av att jag är diskussionstrött, men det får bara vara så ett tag. Är det något jag har lärt mig de senaste åren är det att identifiera mina behov och lyssna på kroppen och knoppen när den försöker säga mig något.

En liten mini-Almenäsa kan jag ändå bjuda på.

-Uppdrag Granskning. Oj vad snett de sköt när de hade kunnat göra en så viktig granskning. För nog var det i flera fall fel av de stora etablerade medierna att namnpublicera under #metoo. Vilket bör granskas, av andra och av medierna själva. Men att låta programmet handla om Virtanens skuld eller oskuld blev ju himla tokigt. Oavsett skuld eller ej så borde de stora medierna inte ha publicerat hans namn. Däremot har Cissi rätt att berätta sin historia och den victim blame-ingen de sysslade med i UG och de små helt oviktiga detaljerna de hakade upp sig på kändes rätt osmakligt. Det är svårt nog att få någon dömd för sexualbrott i det här landet, det lär inte bli lättare nu för vem kommer ens våga berätta vad de har varit med om? Sen att börja rota i vem som har lajkat vad känns nästan obehagligt. Ett steg på vägen mot åsiktskontroll. Fy. Det var helt enkelt en sorglig vinkel de valde, UG.

1
7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00