Söndag!

Tjoho, ser att jag har missat en massa elaka kommentarer när jag har varit upptagen med livet utanför bloggvärlden.. Skönt ändå att man har vettiga saker att göra till skillnad från den person som från samma IP-nummer har suttit och skrivit elaka saker under olika namn… Vill bara göra klart en gång för alla att jag inte tillåter personpåhopp och elaka kommentarer. Jag raderar allt. Vill inte ha den typen av negativ energi i mina forum. Så känner ni ett starkt behov av att skriva av er dynga så får ni göra det nån annanstans. Nu var det iofs bara EN bitter stackars själ som kallade sig Anna/Kicki/Linna/Frida/Camilla, så jag är inte så orolig för er kära följare. Min uppfattning är att ni är kloka och vettiga individer. Nog om det.

Våren är här! Vilket härligt väder vi har haft de senaste dagarna! Känner att det är hög tid att ta tag i odlingslådorna och verandan och trädgården överhuvudtaget. Har dock de ogrönaste fingrar som nånsin har skådats, så alla tips mottages tacksamt. Vad ska man ha i sina odlingslådor? Vad måste man göra med träd och rabatter? Och vet någon bra insposidor för inredning av verandor etc?

 1. När barnen var små planterade vi grönsaker som morötter, rädisor, sallad vi satte också potatis i en låda .Barnen tyckte det var mysigt att kunna plocka och äta dessutom att kunna se hur det växte. Dem var så noga med att vattna och kolla så det inte kom ogräs. Kanske kan vara något att låta barnen sköta. En del grönsaker finns i såband bara att lägga i jorden slippa gallra. Lycka till.

 2. När det inte är risk för nattfrost och det är c.a 10grader varmt på dagen, du kan också lägga över fiberduk på nätterna.

 3. Bästa Jessica!
  Jag har läst ibland din blogg under min graviditet och efter. Jag har också en son 8 månader. Jag har fått/får mycket inspiration av din drivkraft, motivation och glädje. Det behövs fler människor som skriver om sitt liv, sin vardag och sina erfarenheter – eller som på grund av sin bakgrund borde vara med och tycka till.

  Mitt råd till dig är: Ta inte personlig om någon av dina läsare tycker till annorlunda, bemöta eventuell kritik. Människor är inte ute efter perfektion på nätet, vad de egentligen söker är mänskligheten och ett genuint svar. Då kan en negativ recension vara en stor möjlighet för dig att på ett positivt och öppet sätt möta din publik/läsare. Det kan vara en utmaning att ta itu med denna negativitet som kan komma via digitala plattformar.

  Ta det inte personligt mindre trevliga konfrontationer. Kom ihåg att dina läsare eller användare kan vara frustrerade, eller känner att de är interagerar med ett varumärke snarare än en person. Svara. På nätet har folk dåligt tålamod. Kan du inte svara på kommentarer vid tillfället, säg då att du har tagit del av synpunkterna och att du återkommer inom kort.
  Reagera alltid positivt och lugnt. Att svara på ett respektfullt sätt kan kanske inte vända den negativitet som du just fått, men det kan förbättra för ditt varumärke. Var ärlig. Svara på frågorna utan att linda in det. Använd kritiken för att driva er framåt! Kritik besvara bäst sakligt och med respekt.

  Jag hoppas att du fortsätter blogga. Att blogga ger dig möjlighet att säga vad du tycker, att berätta om din och andras verklighet. Det ger dig också ett verktyg där du kan få reaktioner på det du skriver, få igång diskussioner. I och med att du bloggar kan många fler göra
  sig hörda.

  1. ”Ta det inte personligt” om man får hemska personangrepp? Enkelt att säga. Nu tror och hoppas jag inte att hon tar åt sig av vad okända bittra människor som mår väldigt dåligt tar ut för eget skit på andra, vilket ju inte har någonting med henne att göra, men alla är ju samtidigt människor och med känslor. Det är enkelt att sitta att säga så om nån annan att den inte ska ta det personligt. Sen så är det ingen kritik som du kallar det. Det är rena och skära elakheter, att man är ute efter att trycka ner, skada, vara elak. Och det är så långt ifrån kritik som det bara går att komma. Hon skall varken behöva svara på det eller acceptera det.

   1. Men att folk inte inser att det syns att dom skriver skit från samma IP adress är ju hur kul som helst, o det är ju tur att den som har bloggen kan se det. Det gör det nog lättare att bara rensa o ej ta åt sig… O ser man att det är samma person som skriver elakheter, då förstår inte jag varför man ska svara eller dra igång en diskussion????

  2. Vänta nu.. Först skriver du alla elaka inlägg under olika namn och sen dagen efter det här?? Jag ser som sagt IP-nummer.

   Min blogg är ingen plats för negativ energi. Det finns massa andra forum där man kan spy ur sig skit om man nu vill det. HÄR GÖR MAN DET INTE!

 4. He he förstå vilket jobb använda olika namn och sen skriva tråkiga kommentarer, säger en del om hur man mår!
  Här hemma försöker vi göra det enkelt tiden och orken finns helt enkelt inte än till att sköta om allt med blommor och växter. Men något som mina barn verkligen älskar är smultron jordgubbar ( går att ha i både lådor och i land) sen kör vi potatis majs och morötter! Potatisen är lättskött majsen älskar båda barnen att pyssla om blev en riktigt hitt närdom var färdig för skörd förra året!

 5. Hej!
  Jag har verkligen INTE gröna fingrar och trots många försök har det mesta misslyckats för mig i odlingsväg.. Förutom! Sockerärtor! Det är lätt, även barnen kan så, de tar sig fint och det blir mycket! Gott för både stora och små och kul för barnen att själva kunna gå och plocka. Tips!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..