ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Brämhults

Jo, han är en hjälte ❤️

/

Det är han faktiskt min man. Precis som jag. Jäklar vad jag har kämpat på i många år utan minsta hjälp. Men bara för att man har lite hjälp betyder inte det att man är mindre hjälte för det. Jag blev faktiskt förvånad över kommentarerna jag fick på mitt förra inlägg. Att min kille minsann inte skulle höjas till skyarna för att han gör precis vad kvinnor gör varenda dag och dessutom hade han hjälp! Nästan så han borde skämmas för det. Inte för att jag behöver förklara mig, men jag gör det ändå.

1. Patriks mamma hjälpte till och passade Sam när han tränade varje dag mellan 15-18.30 samt när han var borta på matcher. All annan tid tog han hand om honom själv. Det är liksom hans jobb att vara handbollsproffs. Och det var inte så att hans mamma åkte upp och servade honom med matlagning och städning direkt..

2. Frida från My Nanny hjälpte till att se till att ungarna kom till och från sina aktiviteter eftersom Patriks träningar alltid krockade med deras grejer. Det var väl jättebra att vi hade den möjligheten, annars hade de ju fått avstå från sina grejer när jag var borta. Och inte för att Patrik var lat utan för att det var logistiskt omöjligt att få ihop annars.

3. Den som säger att det är enkelt att ensam rodda med 2 barn och en 6-månaders bebis samt ett heltidsjobb som kräver både kvällstids- och helgarbete OAVSETT om man har hjälp för att det ska gå ihop, den vet ju inte vad den pratar om. Och att ensam ta 23 nätter med en bebis som ALDRIG sover vet jag inte helt ärligt om jag själv hade klarat.

4. Det borde vara självklart att man som kvinna ska kunna åka iväg och jobba några veckor, men det vet både ni och jag att det inte är. Många män (och kanske även kvinnor) hade sagt nej till det när man har en liten 6-månaders och man inte har någon möjlighet att vara ledig från sitt jobb för att ta hand om bebisen. Han ställde dessutom upp alla dagar i januari när jag jobbade mer än heltid med OS-förberedelser. När jag gick in i nån slags mental bubbla och bara var delvis närvarande även när jag var hemma. För att jag skulle få göra mitt drömjobb. För att jag inte skulle behöva välja mellan familj och karriär. Det är vad jag kallar jämställt och generöst. Och det är vad jag kallar HJÄLTE ❤️

Vi har bestämt att i vår relation säger vi JA till varandra. Vi växeldrar och ställer upp när det behövs. Och vi ser och uppskattar den andre. Även om det är lika självklart att jag ska få jobba som att han ska få det så är jag tacksam för att jag fick åka iväg i nästan en månad och för att han ställde upp utan att gnälla en enda gång. Jag är inte säker på att jag hade varit lika bra om det hade varit omvänt. Faktiskt. Jag har vett att uppskatta min partner och tar honom inte för given. Och det är detsamma från hans sida. En sund och bra relation är vad det är.

17
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00