I annonssamarbete med BRäMHULTS

Jo, han är en hjälte ❤️

Det är han faktiskt min man. Precis som jag. Jäklar vad jag har kämpat på i många år utan minsta hjälp. Men bara för att man har lite hjälp betyder inte det att man är mindre hjälte för det. Jag blev faktiskt förvånad över kommentarerna jag fick på mitt förra inlägg. Att min kille minsann inte skulle höjas till skyarna för att han gör precis vad kvinnor gör varenda dag och dessutom hade han hjälp! Nästan så han borde skämmas för det. Inte för att jag behöver förklara mig, men jag gör det ändå.

1. Patriks mamma hjälpte till och passade Sam när han tränade varje dag mellan 15-18.30 samt när han var borta på matcher. All annan tid tog han hand om honom själv. Det är liksom hans jobb att vara handbollsproffs. Och det var inte så att hans mamma åkte upp och servade honom med matlagning och städning direkt..

2. Frida från My Nanny hjälpte till att se till att ungarna kom till och från sina aktiviteter eftersom Patriks träningar alltid krockade med deras grejer. Det var väl jättebra att vi hade den möjligheten, annars hade de ju fått avstå från sina grejer när jag var borta. Och inte för att Patrik var lat utan för att det var logistiskt omöjligt att få ihop annars.

3. Den som säger att det är enkelt att ensam rodda med 2 barn och en 6-månaders bebis samt ett heltidsjobb som kräver både kvällstids- och helgarbete OAVSETT om man har hjälp för att det ska gå ihop, den vet ju inte vad den pratar om. Och att ensam ta 23 nätter med en bebis som ALDRIG sover vet jag inte helt ärligt om jag själv hade klarat.

4. Det borde vara självklart att man som kvinna ska kunna åka iväg och jobba några veckor, men det vet både ni och jag att det inte är. Många män (och kanske även kvinnor) hade sagt nej till det när man har en liten 6-månaders och man inte har någon möjlighet att vara ledig från sitt jobb för att ta hand om bebisen. Han ställde dessutom upp alla dagar i januari när jag jobbade mer än heltid med OS-förberedelser. När jag gick in i nån slags mental bubbla och bara var delvis närvarande även när jag var hemma. För att jag skulle få göra mitt drömjobb. För att jag inte skulle behöva välja mellan familj och karriär. Det är vad jag kallar jämställt och generöst. Och det är vad jag kallar HJÄLTE ❤️

Vi har bestämt att i vår relation säger vi JA till varandra. Vi växeldrar och ställer upp när det behövs. Och vi ser och uppskattar den andre. Även om det är lika självklart att jag ska få jobba som att han ska få det så är jag tacksam för att jag fick åka iväg i nästan en månad och för att han ställde upp utan att gnälla en enda gång. Jag är inte säker på att jag hade varit lika bra om det hade varit omvänt. Faktiskt. Jag har vett att uppskatta min partner och tar honom inte för given. Och det är detsamma från hans sida. En sund och bra relation är vad det är.

 1. Ni är hjältar båda två. För ni visar och står för att man tillsammans är föräldrar likvärdiga. Att båda har rätt att vara hemma eller göra karriär. Ni hittar erat sätt att få ihop livet och karriären . Ni gör det som är bäst för er. Att människor inte kan glädjas åt andras lycka är tragiskt.

  Men att vuxna människor trycker ner andra ofentligt på internet verkar helt legitimt.

  Ni är HJÄLTAR för att ni är ni

 2. Sjukt att du ska behöva förklara starkt jobbat av er båda tycker jag är vare sig lite att vara den arbetande föräldern eller den *föräldralediga* föräldern

 3. Jag tycker det vore intressant att höra mer om hur Patrik uppfattat det här att komma in i din redan färdiga familj. När du berättar slår det mig att han rätt självklart verkar axla ett slags föräldraskap också för de två äldre. Jag tänker att andra kanske tänkt att det var killarnas pappor som skulle kliva in där. (Jag är inte själv i en bonusfamilj så jag pratar utifrån min bekantskapskrets.)

 4. Men vad är det för fel på folk?! Jag tycker det är så mycket bättre att man/du säger som det är att man behöver hjälp istället för att låtsas ’åh det går så bra, bebisen sover aldrig men det är vara så mysigt, jag gör mina egna grönsaksmoothies medan jag vaggar bebis, kör de andra barnen till träning och samtidigt jobbar, det går så bra’. När jag hör att andra behöver hjälp för att klara pusslandet känns det som jag inte är ensam och otillräcklig. Det är inte lätt med två jobbande föräldrar (oavsett om man är handbollsproffs, programledare, sitter på kontor eller bygger hus) och när ska folk fatta att alla inte har 8-17 arbetstider?! Vi får hjälp ibland att hämta, ge barnen mat och lägga dem för stt vi båda måste jobba (vi är båda läkare så kan inte direkt ta med jobbet hem) och det betalar vi för eftersom vi inte har någon familj som kan hjälpa till. Jag tycker ändå att jag och min man är hjältar!

 5. Det beröm män får, oavsett insats, driver dem fram i livet, påpskyddar arbetsplatsen, hemma. Berömmet skyddar dem socialt och ger dem oerhört bra betalt. stödet från deras mammor är ofta enormt. Så skapar vi ojämställdhet.

  1. men det är nya tider nu…. Vi kan ändra det genom att uppfostra våra döttrar o söner lika… Alla är värda beröm!!

   1. Min son har inte fått mer hjälp av mig än min dotter om man jämnför tiden. Jag ställer upp för båda mina barn oavsett kön och när jag har möjlighet som de flesta far och mor föräldrar gör.

 6. Fina Jessika. Varför ska du behöva förklara dig
  Ni har väl rätt att göra precis som ni vill i er familj. Lycka till med allt. Kraaaam Inger en mormor

 7. Jag läste inte allt nu, men vad fasen är det för fel på folk? Låter ju som avundsjuka för att de själva skaffat massa barn och inte har någon som kan eller vill hjälpa dem.
  Jag som mamma tog gladeligen hjälp med mitt enda barn när jag hade chansen. Reste mannen bort en helg packade jag väskan och åkte till mamma och pappa. Både för avlastning och sällskap. Varför inte om man har möjligheten?
  Bah.

 8. Helt sjukt att du måste förklara gång på gång på gång, du är grym och din man med! Tänker att folk har jävligt lite att göra när man hela tiden måste klanka ner på andra och själv vara så sjukt duktiga, du gör ett fantastiskt jobb och folk borde vara glada över att man som kvinna 2018 faktiskt kan kombinera både karriär och småbarn!

 9. Logiken är dock ett frågetecken. Jessica Almenäs talar ut i pressen om hur hon kritiseras för att hon åkt iväg och jobbat under OS trots nyfödd bebis. Hon menar att det uppenbarligen inte är självklart i Sverige att en kvinna gör så – vilket bekymrar henne. Men enligt Jessicas logik borde det ju för henne vara självklart att pappa Patrik tar hand om bebis dessa veckor. Borde inte vara så mycket att orda om. Istället basunerar hon ut att han är en hjälte som tagit hand om sin son medan hon varit borta. Men Jessica, då är det ju heller inte självklart för dig, att göra som du gjorde, eftersom du måste hjältefiera din man för det självklara – att han tar hand om sin son denna period. ????

  1. I vanliga fall är de ju två som växeldrar. Nu är det ju den ena föräldern son fixar allt själv (när han inte jobbar). Vad är det som är så svårt att fatta med det?

 10. Minette, äntligen någon som tänker som jag. Jag håller verkligen med dig där. Varför behövs det ens ett inlägg om det? Min man tar hand om barnen de kvällar jag jobbar. Det är hans skyldighet och jag är väldigt tacksam. Men hjälte för det… nja! Vi är lika mycket hjältar och helt enkelt bara grymma som får ihop vardagspusslet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..