ANNONS

Husprojekt

Har glömt att uppdatera er på hur det går med våra små projekt här i huset! Kom på det nu när Alex från Ekvinge precis var här och tog mått på väggen där vi ska bygga en platsbyggd bokhylla nästa vecka. Ska bli så skönt att få bort kartongerna som står i matsalen, jag har ju inte få böcker om man säger så…

Hela den här väggen ska bli inbyggd bokhylla och då försvinner äntligen kartongerna!

Det var inte speciellt mycket som behövdes göras i huset, allt var i väldigt bra skick, men som ni vet så drömde jag ju en om walk-in-closet. Har drömt om det nästan hela mitt liv faktiskt. Ni vet ett sånt där härligt rum fullt med vackra kläder, mmmmm. Jag såg direkt, första gången vi var och tittade på huset, att det fanns möjlighet att bygga en walk-in-closet i anslutning till det stora sovrummet. Bredvid lång nämligen ett avlångt, lite konstigt, sovrum som utan problem kunde delas i två. Jag tog in en hel del offerter och vi fastnade till slut för Ekvinge (och ja, vi betalar för oss). Alex gav ett bra intryck och hade bra idéer på hur man skulle kunna göra. OCH var dessutom flexibel, inte helt oviktigt med tanke på att jag ändrade mig om ditten och datten längs arbetets gång… Haha.

När vi till slut hade en plan så gick allt väldigt fort. Hantverkarna var inte hos oss många dagar. Vi satte uppe en vägg som delade av det avlånga sovrummet och gjorde en ny dörr från vårt sovrum. De var dessutom tvungna att flytta på några uttag och dra om elen lite, men inte heller det var något problem.

Ursprungstanken var att ha mycket hängutrymme, men jag ändrade mig längs vägen så det blev tillsist ungefär lika mycket lådor och hyllor som hängplats. Det var ett bra beslut tror jag. Patrik säger att jag förmodligen har mest kläder i hela norra Europa, så jag har fortfarande svårt att få plats faktiskt.. Jag ville att garderoben skulle kännas ljus, så därför valde vi ljust gråvitt trä med lite struktur. Funderade på att ha dörrar, men bestämde mig till sist för att inte ha det för att kunna se vad jag har i garderoben. Syrran säger att det kommer att damma nåt fruktansvärt, men det får jag ta helt enkelt.

När den här bilden togs hade vi ännu inte fyllt upp hela garderoben. Nu är hyllorna överfulla kan jag säga

En detalj som jag verkligen älskar är ljusslingorna längs väggarna i garderoben. Man ser verkligen vad man har där och det är så bra med ljuskällor från alla möjliga håll när man ska prova kläder. Och det blir en del sånt… Jag kan stå där i timmar och prova. Det beror tyvärr mest på att inget passar just nu, så det är en utmaning att hitta nåt fint. Annars brukar det vara det motsatta, att allt är så fint att jag inte kan välja vad jag ska ha på mig, haha.
På den här bilden var inte alla lådor och lister på plats ännu, men ni ser ju ljusslingorna (eller ljuslisterna eller vad man nu ska kalla dem).

Vi la en svart matta på golvet och det blev snyggt tycker jag. det enda som fattas nu är en sån där liten sammetsbänk ni vet. Helst svart med lejonfötter typ. Jag älskar min walk-in-closet (säger min, även om Patrik faktiskt har fått några hyllor), det är nästan mitt favoritrum i huset.

Nästa projekt är alltså att bygga den platsbyggda bokhyllan över dörren mellan matsalen och köket. Det kommer att göras i mitten av april och vi längtar så vi nästan dör. Ska också snart göra en plan för trädgården och då kommer jag verkligen att behöva er hjälp kan jag säga.. Kan inget om trädgård

1
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00