ANNONS

April april

Hade tänkt hitta på nåt roligt aprilskämt, men var lite trött och sliten igår så det bidde inget. Ni klarade er säkert ändå, haha. Får bli ett”maj maj måne, jag kan lura dig till Skåne” istället. April blir en lite speciell månad för mig och jag måste faktiskt skriva om det i bloggen för att jag ska fixa det. Precis som med nyårslöften så är det alldeles för lätt att hitta på ursäkter att slippa om man inte har basunerat ut det till hela världen.

För att slippa nåt tjafs i kommentarsfältet utfärdas också härmed en triggervarning (hur mycket jag än hatar det jävla ordet). Ni som på ett dåligt sätt går igång på kost och träning bör sluta läsa nu. Så. Alla som läser vidare räknar jag med kan ta ansvar för sig själva och vad de konsumerar.

April handlar nämligen för mig om att styra skutan rätt igen. Göra hälsosammare val. Vilket till exempel innebär: sockerdetox, äta mindre mat som är anpassad för elitidrottare och barn (det är mest sådant vi äter här hemma..), bättre måltidsrutiner, mer regelbunden träning. När det gäller träningen är det Magda-mantrat som gäller. Minst 30 minuters rörelse/träning om dagen. Jag siktar på tre löppass och tre styrkepass i veckan. Yoga och rörlighetsträning är en bonus.

Vad är då målet med Almenäs April (som jag lite klatschigt har valt att kalla det, schysst hashtag ju #almenäsapril)? Jo, dels att jag ska komma i bra fysisk form till Basketfestivalen i maj (samt lägga en bra grund till andra, än så länge hemliga, fysiska utmaningar som väntar senare i år) och dels att jag ska komma i mina pre-preggo kläder igen. Det var ju en av punkterna på min nyårslista och jag är inte ens nära kan jag säga.. Får nog inse att det inte kommer att gå av sig själv utan att det kommer att kräva en liten insats för att lyckas. Jag vägrar nämligen köpa en helt ny garderob när jag har så många vackra plagg som just nu bara samlar damm. Och det är psykiskt knäckande att klä på sig för små kläder varje dag. Så nu kör vi! Kommer idag att väga mig och ta mina mått för att själv kunna se mina framsteg. Tycker dock de siffrorna är irrelevanta att dela med sig av, men nån slags resultat ska ni givetvis få.

Vore dock inte jag om jag inte ger med ena handen och tar med den andra, haha. Så min champagne omfattas inte av Almenäs April om man säger så.. Hehe.

Nu har jag satt lite press på mig själv, så nu kör vi! BAAAM. #almenäsapril

Tjuvstartade i lördags med 6,5 km löpning och 5 intervaller i den här mördartrappan (94 steg). Träningsvärken dagen efter var monumental!

17
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00