Biopremiär

Igår var jag och Patrik på premiären av Tårtgeneralen. Måste ju se vad kanalkollegorna Filip och Fredrik har totat ihop. Patrik och jag var så trötta (Sam tycjer fortfarande det är en dålig idé att sova på nätterna och klockan 4 vill han helst gå upp) att det var 50-50 om vi skulle somna på filmen eller hålla oss vakna. Frida från MyNanny var hemma med barnen så de hade det toppen. Men vi höll oss vakna! Hurra! Filmen var faktiskt väldigt bra. Säger faktiskt eftersom det var F&Fs första långfilm, men även det lyckades de alltså bra med. Många skratt, mycket charm och för mig som 70-talist var det mycket 80-talsnostalgi och inte minst småstadsnostalgi. Bra skådisar hade de fått ihop också. Efter filmen blev det ett glas vin på efterfesten och sen var det bums hem till barnvakten och sängen. Man vill ju helst vara i säng senast 23 när man vet att man kommer att vara uppe halva natten med bebis… Någon annan som haft en bebis med väldigt litet behov av sömn? Vad har ni i så fall hittat på? Några ”metoder” som funkar? 

 1. Linda skriver:

  Trots bra rutiner..så har han sovit dåligt sedan han var liten..

 2. Linda skriver:

  Jag har en 12 åring som först nu börjat sova hela nätterna tro de el ej .tack för en mkg bra blogg du är underbar

 3. Malin skriver:

  Vår son på 8 mån vaknade varannan timme tills för 2 mån då han började vakna varje timme, ibland sover han bara 20 min och vill varje natt vara vaken mellan 1-3 tim runt kl 2-4. Jag försöker att inte bry mig om honom då men hur lätt är det?
  Men jag lämnar iaf aldrig sängen med honom. Han är konstant täppt i näsan och just nu förkyld med hosta och feber och då är det bära, lägga ner, bära lägga ner osv.
  Blir galen! Han ratar välling men har man tur kan man få i honom lite gröt innan läggdags.
  Jag kör rutiner, han läggs samma tid, samma sånger etc men inte hjälper det!
  Så ja, min son är oxå knölig !

 4. Min dotter vaknade varannan timme nästan varje timme ibland, blev värre och värre ju äldre hon blev. Köpte boken Good night sleep tight av @thesleeplady (kommer inte ihåg hennes namn men du hittar på insta). Tog 4 nätter och hon gick från att vakna och äta 4-5 ggr till att sova elva timmar på raken!!! Rekommenderade till vän med samma problem och det har fungerat för henne med. Som andra skrivit är grunden rutiner, regelbundna siestor samt somna i egen sägn plus lugna i sängen. Man behöver inte lämna och gråta dock vilket kändes bra för mig. Och skönt att ha en bok att luta sig mot tyckte jag . Lycka till!

 5. Jag hade min mellersta pojke , nu 10 som aldrig sova alls pga astma. Jag stod upp på nätterna. Av någon anledning gick allt på som i ett töcken. Önskar jag hade ett kvick fix just nå. Men tiden kommer då man får sova… =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..