Framme!

Efter en lång resa är vi äntligen på plats. Det har varit en händelserik dag. På långa resan satt jag mittemellan Patrick Ekwall och Jonas Karlsson och vi hade mycket trevligt (även om det inte ser ut så på den översta bilden, haha). Försökte sova (kollade inte ens film), men skramlade bara ihop till 2,5-3 timmar.

Bussen till hotellet var lite speciell..

Landade på morgonen här i Sydkorea. Ruskigt kallt, men inte så mycket snö. Sen var drt en dryg timmes bilresa upp i bergen där vi bor. Nästan på gångavstånd ligger skidarenan, alpina arenan, backhoppning, skicross, big air, rodel osv. Jag började med att sova några timmar, till 15.30 ungefär, för att stanna kvar i svensk tid. Eftersom vi ska sända på natten här i Sydkorea så vill jag inte vända på dygnet.

Alla mina väskor.. Det var en del grejer som skulle med ja..

Spartanskt, men rymligt och rent. Här kommer jag att trivas finfint.

Sen blev det en tur till IBC enorma kontor där jag fixade med accreditering, kollade in redaktionen och studion och matsalen, checkade ut en speciell dator och telefon som vi ska använda på jobbet. Sen var vi ett gäng som traskade iväg och tittade på skidarenan. Skönt att promenera och röra på sig lite när man har flugit så långt, men jag hade nog egentligen för lite kläder på mig för nu tar det nog en stund att tina upp. Det kommer att bli sparsamt med bilder från arenor och så innan tävlingarna satt igång, det är ganska hårda regler för vad man får lägga ut på sociala medier och inte. 

Har precis facetimat med Sam och Patrik och de verkade ha det bra där hemma. Tack alla ni som rycker ut i försvar när folk skriver elaka kommentarer, men ni behöver inte vara oroliga, jag tar inte åt mig och jag kommer att radera all skit som kommer. Sånt har ingen plats här på mina forum. Har inte heller hört att någon man har fått några såna kommentarer (och så vitt jag vet har nästan alla som är här och jobbar, kvinnor som män, barn och även bebisar därhemma). Väldigt typiskt kvinnligt att försöka skuldbelägga andra kvinnor när det handlar om mammarollen.. Och inte för att det spelar nån roll, men jag har knappt jobbat de senaste två åren så jag har nog varit hemma mer än de flesta som skriver de elaka kommentarerna. Tänker inte ha dåligt samvete för att jag har fått möjligheten att arbeta med mitt drömprojekt och beslutet att inte ta med barn och familj har givetvis jag och Patrik tagit gemensamt. Nog om det och mer energi tänker jag inte lägga på ämnet.

Puss på er därhemma i Sverige, ni längtar säkert lika mycket efter OS som jag!

 1. Ganska fascinerande.. jag och min sambo har varit ett par i 12 år. Han låg ute de första 8 åren, sen fick vi barn och han var borta varje vecka i 1.5 år. Det var aldrig någon som sa nåt till honom, förutom stackars han som missar så mycket av ert barn.
  Nu är jag i en annan stad för att utbilda mig till det yrke jag alltid velat jobba med. Jag fick höra: va, ska du lämna familjen? Men ditt barn då? Det är att vara en dålig mamma som åker ifrån sitt barn. Hur ska dom klara sig? Nu 2 år senare är jag snart klar med min utbildning, jag har klarat allting och jag är så jävla stolt över mig själv som trots tid borta från min dotter har lyckats och dessutom har en anställning nu när jag kommer hem.
  Nu får jag höra att det är bra gjort av mig men att jag aldrig hade klarat det utan min sambo som hållit iordning här hemma.

  Njut av din resa och det jobb du gjort dig förtjänt av! Jag hoppas du får en fantastisk tid!

  1. Precis så är det, man växeldrar i en relation/familj. Bra jobbat av dig! Tänk vad du har nytta av din utbildning och jobb resten av livet. Stor kram!

 2. Tänkt att det tjugoarton fortfarande finns de som höjer på ögonbrynen för en sån sak. Otroligt. Jag är säker på att dessa kvinnor vill ha lika lön för samma jobb och jämställdhet på alla andra ställen i samhället, så att inte vilja det i familjekonstellationer är bara konstigt.

  Så roligt att du får göra OS! Måste vara en fantastisk upplevelse som sportjournalist. Kanske det största man får göra? Kommer såklart titta så mycket jag kan! Have fun och be safe! ❤️

 3. Men herregud- barn svälter i världen och växer upp utan föräldrar eller med kriminella och våldsamma föräldrar. De lever i fattigdom, i krig, bor på soptippar, säljer sina kroppar mm mm.

  Kära Sara- engagera dig i Rädda Barnen, Bris, Friends, SOS Barnbyar, Maskrosbarn mfl organisationer som stöttar barn som far illa på riktigt. Då får du en vettig sysselsättning istället för att jaga yrkeskvinnor med välfungerande familjeförhållanden med dina galna anklagelser.

 4. Hur kan man hoppa på en så duktig kvinna som Jessica almenäs. Förresten får man inte bete sig så mot någon Nnan människa. Jessica vet vad hon gör. Det är jag övertygad om
  Kraaaam Inger mamma och mormor

 5. Jag förstår verkligen inte hur någon orkar lägga energi på att anmärka på hur en annan person väljer att lägga upp sitt familjeliv och arbetsliv. Det är väl helt upp till varje person och familj. Hoppas att du får det fantastiskt under OS! Sam har det nog väldigt bra hemma med sin pappa och Frida(?)!

 6. Härliga Jessica! Du är en sådan glädjespridare! hoppas du får det spännande och roligt i Sydkorea och att vi får några svenska framgångar att fira. Jag kommer att kolla! Helt rätt att du skiter i elaka och avundsjuka kommentarer. Du är en toppenbra mamma som är i väg och jobbar, Sam har det givetvis härligt ned din pappa. Njut av ditt äventyr, du är så värd detta!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..