ANNONS

Onsdags-update

/

Igår var jag på mammografi för första gången. Efter 40 får man gå kostnadsfritt en gång vartannat år. Toppen tycker jag! Man borde aldrig missa sin mammografi eller sin cellprovtagning. En billig livförsäkring helt enkelt. Jag hade blivit lite skrämd av andra som hade gjort det som sagt att det gjorde ont så jag var lite nervös. Men det hade jag inte behövt vara, det gick väldigt snabbt och gjorde inte alls ont. Även om det är lite obehagligt att någon klämmer och drar i ens bröst och sen klämmer ihop dem i ett skruvstäd, haha. Efter tre barn är dock mina bröst väldigt flexibla om man säger så..  Nu ska man visst få besked om några veckor. Det ska nog gå bra hoppas jag. 

Gjorde en hälsoundersökning för något år sen, precis innan jag blev utmattad och allt var i topptrim (hade endast B12-brist). Förvånade mig lite faktiskt, för jag mådde ju uppenbarligen inte bra då. Var alltid stressad och väldigt, väldigt trött. Min syrra tog det ett steg längre för några veckor sen, hon gjorde en hälsoundersökning med en helkroppsscan. Det hade jag nog inte vågat tror jag.. Men allt såg bra ut och gör det det så är det ju förstås skönt att ha gjort det.

Mer hälsa! Jag har börjat på en sockerdetox. Gjorde en deal med min 8-åring att vi inte skulle äta på en vecka (då kan man ju inte fuska utan att dö av dåligt samvete) och när veckan var klar så fortsatte jag. Har nu klarat mig i 10 dar och det är en ocean av tid för att vara jag! Har inte slutat med frukt, så långt ville jag inte dra det. Så när värsta sovkersuget har slagit till har jag tagit ett äpple eller en proteinbar istället. Nu är jag nästan inte sugen längre, sjukt nog. Får se hur länge jag håller i. Förmodligen inte längre än till OS drar igång. Långa arbetsdagar och sändningar kommer nog att kräva sitt socker.. Men det funkar bra. Har gått ner ett kilo faktiskt, bara på att inte äta socker. Väldigt härligt häromdagen när Foodora svängde förbi med en liten överraskning (inget samarbete alltså, plötsligt ringde de bara på dörren) – en hel dags sockerfri mat från Blueberry. Kanske hade de snappat upp att jag varit lite deppig för att de inte kör till Bromma, snyft. Innan Patrik flyttade hem levde jag typ på Foodora. Inte så billig livsstil men väldigt enkelt och tidseffektivt. Och ibland är ju det viktigare. Nu lagar ju han mat för det mesta. 

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00