Bajsfest, bajsfest hela dan..

Sam är ju 6 månader på onsdag och nu äter han ganska mycket vanlig mat istället för ersättning. Han blir nämligen inte mätt på ersättningen, har inte blivit på länge. Inte heller vällingen verkar han bli helt mätt på faktiskt. Så nu får han lite barnmat ca två gånger om dagen. Han äter som en häst! Och tja, det kommer ut i ungefär samma mängd.. Bara idag har vi haft två rejäla bajsolyckor. Ni vet av den sorten där man bara bär in bebisen i duschen och sen sköljer av hela olyckan med en gång. Inte lätt att få en helt nerbajsad body över huvudet utan att det hamnar bajs här och var..

Även om man älskar sitt barn så ÄR det ju inte mysigt med bajs, det går inte att komma ifrån. Har aldrig riktigt fattat det där med att bebisar lyckas bajsa upp över ryggen. Skjuter de det uppåt då eller vad? 

 Sam är också en riktig marodör. Han älskar att riva sitt babygym. Bara ligga still och pilla och leka är inte riktigt hans grej.. 

Blev ganska äckligt inlägg det här, haha. Borde ha varnat lättäcklade magar Hur är det med er andra som har bebisar i samma ålder? Många bajsolyckor? Och hur mycket ”vanlig” mat äter era bebbar?

 1. Min kille blev 6 månader igår han får gröt (frukost) och ett mål barnmat (oftast lunch) och sedan ersättning när han vill 🙂 har ätit gröt i ca 2 månader (började med smakportioner och har ökat successivt till en hel portion) och vi började med barnmat för 1 vecka sedan, har gått jättebra! ska prova välling till natten imorgon! inga rejäla bajsolyckor än bara lite läckage

 2. Jo tack det där med ett rejält tryck uppför ryggen händer ju titt som tätt & nu när de börjat äta mat så ska vi inte prata om lukten som kom på köpet Min lille kille blev 6mån i onsdags & äter gröt varje morgon & så har vi börjat m barnmat till lunch oxå Händer ju så otroligt mkt nu i utvecklingen så man skulle nästan vilja trycka på paus

 3. Sen vår dotter blev typ 7 månader har hon ätit gröt till frukost, mat med en fruktsqueez till dessert som lunch, gröt på eftermiddagen och mat och en squeez sen som kvällsmat. Ebba började vägra flaskan på dagen så fick bli ”matvanor” istället… sen har hon alltid fått en flaska ersättning när hon nattas men nu har hon börjat totalvägra flaskan vid nattning, somnar snällt ändå tack och lov! bajs ja, känns som ungen bajsar en gång i timmen, inga olyckor dock då det är rätt fast format men ja, det går ”uppåt”, kan va för dom sitter kanske?

 4. Ett tips jag lärde mig med barn nr 1: alla bodys är gjorda för att dras av neråt. Knapparna eller tygvecken i halsringningen är inte bara för att få in huvudet utan också till för att underlätta vid rejäla bajsningar.

  Kul att se fler marodörer förresten. Min son är likadan och faktiskt på dagen lika gammal som din.

  Tack för en bra blogg!

 5. Som en tidigare skrivit, dra bodyn neråt istället, hjälper lite. Minstingen här är bara 3 mån än så länge men funderar på att testa blw när hon ska börja äta. Har du funderat på det? Kanske passar er son perfekt med tanke på hans nyfikenhet för mat. Tack för att du delar med dig!

 6. Min hungriga son är sju månader och äter sen 1-1,5 månad tillbaka:
  Frukost: gröt
  Mellis: avokado eller lite frukt
  Lunch: 1 burk barnmat + lite fruktmos
  Mellis: gröt
  Kvällsmat: 1 burk barnmat
  Sista målet precis innan läggning: gröt.

  Dricker vatten på natten om han vaknar.

 7. Vår Doris är två dagar yngre än Sam, och sen hon såg dagens ljus har hon bajsat en gång i veckan. Hon har alltid fått kämpa med att leverera och nu går hon på lactulos för att få hjälp att bajsa. Kraken, hade lätt bytit med henne för när det är bajsdags är det skrikfest i dagarna två innan leverans. Ska tillägga att hon helammas.

 8. Herr Henry här hemma blir 6 mån på lördag, har sen han kom ätit varannan timme dygnet runt, med få undantag..

  Nu har vi börjat introducera mat. Började med gröt för han skulle stå sig lite längre, då blev han hård i magen. Testade att ge puréer men han spottade å grät.
  Skippade gröten och ger istället vår mat. I bitar han får plocka själv. Typ blw.
  Han älskar det! Idag var han så lycklig för potatismos, hemmagjort med grädde,smör och kryddor. Jag laddade skeden, han åt själv och sken som en sol ”namnamnamnam” 🙂
  Selleribiffar,ägg, sötpotatis, morot,palsternacka är sånt han prövat.
  Skär rotfrukter o fingerstora stavar och kokar. Inte mkt som hamnar i magen men han lär sig hantera mat och provar olika smaker !

  Förutom de dagarna han var förstoppad så funkar magen bra! Men visst brakar det loss ibland! Mer när han var mindre tycker jag 🙂

 9. Hur har dina två äldre pojkar varit som bebisar?
  Fick min dotter 1 vecka efter dig (bf var 1,5v före dig!). Hon har sovit på nätterna sen dag ett och bara gnytt lite när hon varit hungrig på nätterna. Tog bröstet direkt och allt har flutit på. Vill såklart ha 10 bebisar efter som hon varit så glad och nöjd hela tiden.
  Har dock hört av bekanta att hade de fått Trean först så hade de inte blivit fler barn! Stämmer det? Hade jag inte redan haft barn när jag börjat följa Sam så hade jag blivit livrädd för att bli gravid

 10. Om herr Sam är med på det, testa att sätta honom på potta redan nu. Vi gjorde det med vår äldsta dotter när hon var bara 7 mån gammal, när hon kunde sitta men inte kunde gå därifrån. så satte vi henne där på morgonen och efter maten osv så fick vi henne att bara bajsa på potta. Underlättar mkt. Vi hade säkert bara tur som fick det att funka men värt att prova.

 11. Min dotter var inte nån sån skit-maskin, tack och lov så jag slapp det där ”upp på ryggen fixet”.
  Vid 6 mån åt hon två mål mat och gröt/välling, amning där emellan.

 12. Min tjej och jag ska på långresa när hon är 4,5 månad om 2 veckor. Så vi har skjutit på matintro tills vi kommer hem 6v senare. I samrådan med BVC. Vi helammar och blir bäst att fortsätta då vi ska till Västafrika.

 13. Ett annat tips är att gå upp en blöjstrl. Alltså så han ligger i nederkant eller precis utanför intervallet för blöjan. Ett tips jag fick på BVC när sonen dagligen bajsade ner HELA sig!! Kram och tack för att du finns!

 14. Vi tycker det ofta blir olyckor med plastblöjorna. Aldrig en -olycka med tygblöjor vi har plast på natten pga tygblöjorna ju blir blöta och vi vill inte byta i onödan, men har en tygblöja utanpå som skydd

 15. Sam är tre dagar äldre än vår Vilgot. Och ja. Jag håller med till 100%. Vilgot äter typ 3 mål med gröt per dag och 1-2 mål med mat. Det som kommer in kommet också ut om man säger som så

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..