Bajsfest, bajsfest hela dan..

Sam är ju 6 månader på onsdag och nu äter han ganska mycket vanlig mat istället för ersättning. Han blir nämligen inte mätt på ersättningen, har inte blivit på länge. Inte heller vällingen verkar han bli helt mätt på faktiskt. Så nu får han lite barnmat ca två gånger om dagen. Han äter som en häst! Och tja, det kommer ut i ungefär samma mängd.. Bara idag har vi haft två rejäla bajsolyckor. Ni vet av den sorten där man bara bär in bebisen i duschen och sen sköljer av hela olyckan med en gång. Inte lätt att få en helt nerbajsad body över huvudet utan att det hamnar bajs här och var..

Även om man älskar sitt barn så ÄR det ju inte mysigt med bajs, det går inte att komma ifrån. Har aldrig riktigt fattat det där med att bebisar lyckas bajsa upp över ryggen. Skjuter de det uppåt då eller vad? 

 Sam är också en riktig marodör. Han älskar att riva sitt babygym. Bara ligga still och pilla och leka är inte riktigt hans grej.. 

Blev ganska äckligt inlägg det här, haha. Borde ha varnat lättäcklade magar Hur är det med er andra som har bebisar i samma ålder? Många bajsolyckor? Och hur mycket ”vanlig” mat äter era bebbar?

 1. M skriver:

  Varje gång vi fick en bajsolycka gick vi upp en blöjstorlek och problemet var löst! Testa!

 2. Sabina skriver:

  Sam är tre dagar äldre än vår Vilgot. Och ja. Jag håller med till 100%. Vilgot äter typ 3 mål med gröt per dag och 1-2 mål med mat. Det som kommer in kommet också ut om man säger som så

 3. Emilia skriver:

  Vi tycker det ofta blir olyckor med plastblöjorna. Aldrig en -olycka med tygblöjor vi har plast på natten pga tygblöjorna ju blir blöta och vi vill inte byta i onödan, men har en tygblöja utanpå som skydd

 4. Karro skriver:

  Ett annat tips är att gå upp en blöjstrl. Alltså så han ligger i nederkant eller precis utanför intervallet för blöjan. Ett tips jag fick på BVC när sonen dagligen bajsade ner HELA sig!! Kram och tack för att du finns!

 5. Ida skriver:

  Min lille kille äter lunch (burkmat+ efterrätt) o kvällsgröt. Han är 5 månader o bajsolyckor händer ofta här….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..