Nyårslista för 2018

Jag ger ju inga nyårslöften utan brukar göra en lista istället. Med mål, tankar, planer. Lite som en karta för 2018. Hur gör ni? Nyårslöfte eller lista? Och vad har ni isf på er lista? Här är min iaf, håll till godo

1. Mindre drama! Har tidigare haft löftet att inte låta någon sätta sig på mig och har tagit massa strider. Nu vill jag ha mindre drama och tänker försöka välja mina strider. Slut med att gnabbas på instagram (om det inte handlar om frågor jag verkligen brinner för). Samt välja bort människor som skapar för mycket drama.

2. Välj positivt! Försöka se det positiva i alla situationer. Tex när det gäller sociala medier. Se de positiva kommentarerna och svara på dem istället för tvärtom, som det ofta är. Ska ignorera det negativa. Tänker också försöka omge mig med positiv energi. Sålla bort det eller de som sprider negativ energi.

3. Gå i terapi för mitt nojande och min oro. Bli mindre Lille Skutt helt enkelt. Katastroftänket ligger alltid nära till hands, måste alltid ha något att noja för. Inbrott, våldtäkt, mord, sjukdomar, brand, barnen osv osv. Det måste få ett slut.

4. Blogga oftare. Målet är 1 gång om dagen, acceptabelt är 4-5 ggr i veckan. Sänka ambitionsnivån något och göra fler inlägg.

5. Rensa mina tre förråd och göra mig av med minst två.

6. Rensa ut garderoben. Sälj, skänk, släng.

7. Köra rehab med foten och armbågen och inte sätta igång för tidigt. Göra det ordentligt. Gå till sjukgymnast. Göra rehabövningar. Läka. Skynda långsamt med att komma tillbaka.

8. Springa ett maraton på en härlig/spännande/intressant plats i världen.

9. Ta upp min basketkarriär och börja spela matcher. Vara med på basketfestivalen i Göteborg.

10. Köra minst 2 30-dagars utmaningar i yoga. Testa bikramyoga.

11. Läsa minst en bok i månaden.

12. Komma i mina kläder igen innan sommaren. Dvs, tillbaka till pre-gravid vikt. Hur? Sundare vanor, sockerdetox, träna. Vet ej exakt vad det innebär i kilon, men gissar på 5-6.

13. Springa ett annorlunda lopp, tex Tjurruset.

14. Njuta! Göra roliga saker! Dvs dricka champagne, grilla när möjlighet finns, älska mycket, spela Ticket to ride, bjuda hem vänner på fest.

15. Ägna mindre tid åt min telefon. Träna på att vara närvarande.

16. Åka på ensam-spa/yogahelg.

17. Få egentid med de stora barnen. Vart och ett för sig. Utan bebis. Gå på bio. Sticka ut och cykla. Gå och fika. Osv.

 1. Maria skriver:

  Så mycket klokskap i den där listan! Tack för inspirstionen.

 2. Anna skriver:

  Förlåt, men din lista är rätt motsägelsefull. Du ska gå ner i vikt men ändå njuta av tex alkohol? Du ska blogga mer men ändå använda mobil/dator mindre? Rehaba foten mm och ta det lugnt men ändå springa ett marathon? HUR kan ett marathon vara viktig målsättning i din livssituation? 3 barn, mkt jobb och skadad kropp (samt utbrändhet i botten)? Har du aldrig funderar över att din (som det låter) mkt allvarliga ångest/oroproblematik kan bero på att du inte kan sakta ner lite och taxen sak i taget? Din hjärna blir/är ju stressad.

  1. Den är väl som livet är mest. Motsägelsefullt och både svart och vitt. Men framförallt så är det min lista och mitt liv och jag vill inte begränsa mig.

 3. Emma skriver:

  Hej och välkommen till Bromma:)!
  Jag vill höra mer om dina basketplaner! Jag spelade själv när jag var yngre (är i din ålder nu) och jag älskar den sporten och har tänkt undersöka om det finns lag för vuxna kvinnor/tjejer som kanske inte spelat på massa år men vill börja!
  /Emma

  1. Hej! Ska skriva lite mer om basketen. Fick höra talas om ännu ett lag som hör till Alvik Basket. Verkar som om det är fler som vill ta upp sporten igen på gamla dar

   1. skriver:

    Tack för svar!

 4. Majsan skriver:

  Vilken bra lista!
  Speciellt det där med nojandet, jag har också problem med det. Helt galet vad hjärnan kan kom på för otäcka saker. Helst på kvällen när man sova och på natten om man vaknar. Så bra att du tar tag i det.

  1. Ja till slut får man ju nog. Man mår ju allra sämst av det själv. Lycka till du också!

 5. Maria skriver:

  Så himla bra och kloka tankar och mål. Kopierar flera av dem till mina egen plan för året, tack .

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..