En tag sen sist..

Beklagar min frånvaro, men ibland kommer livet emellan. Det har varit ren och skär kaos i mitt liv på sistone. Dels har vi flyttat, dels har vi en krävande bebis och som lök på laxen så har jag varit galet otursförföljd i nästan en månad. ALLT går emot mig. Och när det då redan är kaos som det är och man inte har flyt med någonting blir tillvaron ganska tung.

Men, nu bor vi iallafall i vårt hus! Underbart! Fortfarande en miljon flyttlådor och prylar och bråte överallt, men vi gör så mycket vi hinner varje dag. Förhoppningsvis är vår walk in closet klar före helgen och då försvinner ju det mesta av kläderna. Vi tog in lite olika offerter och bestämde oss till sist för att låta Ekvinge bygga garderoben. Vi fick ett bra intryck av Alex som kom förbi oss på möte hemma och hade bra tankar och idéer på hur man skulle få mest möjligt ut av utrymmet vi hade att tillgå. Förra veckan var hantverkare här och slog upp en vägg i Sams rum, samt satte in en dörr i vårt sovrum. Imorgon och på torsdag ska de vara här och jobba och de räknar med att det ska vara klart senast fredag. Håller tummarna! Det ska bli såååå spännande att se hur det blir.

Vi har också hunnit fixa julmat och julgran. Precis som förra året blev det en ekologisk och närproducerad jullåda från Gårdssällskapet och en gran levererad till dörren av Smålandsgran. Gör allt som kan förenkla livet. Allt jag slipper göra själv är en liten hjälp på vägen. Vi har också sett till att Patriks mamma och pappa får ta med sig resten av julbordet från Göteborg. De får också vara beredda att hugga in och lyfta lådor och passa bebis osv…

Tryckte in en omslagsplåtning för Amelia den här veckan också. Det var väl egentligen inte så smart, men har man bokat så har man bokat (precis den inställningen som fick mig att gå in i väggen..). Men det var faktiskt kul med ett litet avbrott och jag jobbade med ett roligt team som jag jobbat med förut. Sam var också med och det innebar att även Frida från MyNanny var där. Vad gjorde vi ens innan vi hade Frida?? Vi hade definitivt inte grejat den här flytten utan henne. Hon har varit här några timmar nästan varje dag den senaste veckan. Annars hade vi nog inte lyckats packa upp en endaste kartong..width=3024width=3024width=750

Det är som att Sam känner på sig att vi är stressade, för har har varit väldigt krävande och grinig den senaste veckan. Dagen innan flyttlasset gick till exempel, då fick han nån slags magproblem och kräktes hela tiden och skrek konstant som en dåre och sov ingenting. Psykbryt på mamman.. Och det har blivit ett gäng sådana den sista tiden. Svårt att hålla humöret uppe när man är pressad till bristningsgränsen. Frida har iallafall väldigt bra hand med Sam (och ger honom konstant uppmärksamhet), så det underlättar för oss. Vi känner hos helt trygga med henne.

 1. Hej Jessica,

  Har följt dig ett tag nu och funderar på om Sam kan vara vad som kallas en High Need Baby? Min äldsta son, som nu är 6 år, var oerhört krävande som bebis och det knockade oss totalt. Det är svårt att förstå hur svårt det är att inte kunna göra NÅGONTING som man tänkt sig på grund av sin bebis närhetsbehov.

  När han var tre år snubblade jag över begreppet High Need Baby och plötsligt förstod jag allt! Det gjorde kanske inte vardagen enklare men jag kunde i alla fall förstå att det inte var på grund av min bristande förmåga som förälder som han var så krävande, det var bara så han var! Jag började läsa på allt vad jag kunde om dessa barn och blev frustrerad över att ingenting fanns skrivet om den på svenska. Så då satte jag mig ned och började skriva och detta resulterade i boken Plusbarn – High Need Babies på svenska. Jag skickar dig gärna ett exemplar om du känner att du har behov. Du hittar mina kontaktuppgifter på min hemsida.

  Varmt lycka till med din fina lilla Sam, jag lovar dig att det vänder och på andra sidan av detta kämpiga (men så klart också underbara) bebisår väntar en alldeles fantastisk liten unge med ett otroligt driv och stort hjärta! Är övertygad om att våra high need babies kommer förändra världen!

  Stor kram
  Therese

 2. Ville bara skicka massa massa pepp! Du är verkligen grym som orkar underhålla oss, dina nyfikna bloggläsare, mitt i kaoset som en flytt och bebislivet innebär! Hoppas att ni får en mysig jul i huset! Stor kram!

 3. Här kommer massa pepp, god jul och ett lycka till så att de sista dagarna på året flyter på för er! Samt en eloge till dig Jessica som står ut med alla idioter som kommenterar dig/er när du delar med dig av ditt liv (och inspiration) till oss andra nyblivna vaknapånatten morsorna!

  Stor kram!

  1. Gulliga du, tack! Jag kämpar, men det är unte allt lätt att stå ut.. Speciellt inte när man aldrig får sova och är lite lättretlig kan man säga. Hehe. Kram till dig och god jul!

 4. Vill också skicka pepp ❤️ (försök) Strunta i sura kommentarer. Oavsett om spons eller inte så är det INTE vad jag reflekterar över här, utan att du orkar ta dig tid/att du prioriterar ett blogginlägg för ”vår skull” liksom.
  God Jul, ta allt poca a poca

 5. Hej,
  Jag skulle bara vilja säga att YUP- du har rätt- klart barnet känner att ni är stressade och att allt är kaos som du skriver hela tiden. Har aldrig läst din blogg förut och hamnade här av en slump. Läst några inlägg och i varenda så är det ju bara stress och mycket och kaos och hej och hå. Tänk på den lille fina killen ni har- ta det lite lugnare. Prioritera honom. Alla barn behöver lugn och ro. Inte flänga runt hela tiden. Du känner ju själv hur tufft det är som vuxen. tänk då vad det gör med en liten varelse. Tagga ner lite. Du har val. Man får hoppas över många saker när man är förälder. Eller så gör man inte det i ditt fall och då får man ett litet barn som reagerar helt normalt på stress och ljud och resor hit och dit. Dagens samhälle är uppbyggt idag som så att ” ju mer du gör/ syns/ träffar folk”- ju bättre är du som människa. Hmmm- frågan är vad baksidan av detta blir. Stressade föräldrar och trötta och ledsna barn som kanske kräks på kuppen för att det blir för mycket.
  Mitt råd: ta det lite lugnt.
  Anna

  1. Tror du får en väldigt liten inblick i mitt liv via bloggen.. Klart det är stressigt när man flyttar, men det är inte så mycket att göra åt. Tro mig, jag väljer bort MYCKET. Tror inte Sam är särskilt stressad i vanliga fall. Men tack för oombedda råd på hur man ska vara som mamma…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..