Skadad!

På min andra träning hände det. Jag gick hemifrån med en smygande föraning om att jag skulle skada mig, det sjuka är att när jag kom hem sa Patrik att han också hade känt det på sig.. Men det är ju inte så ofta man lyssnar på de där föraningarna. Tyvärr, i det här fallet.

Vi har ju kört igång ganska hårt på basketen. Och när man väl är där går det inte att köra på halvfart. Det är djupt rotat i mig att man vill vinna, göra sitt bästa, ge sitt max. Kanske blev det lite för hög belastning på kroppen. För mitt i en sidoförflyttning hörde jag hur det smällde till i foten och kände en enorm smärta i hälen. Kände direkt att det var en rejäl skada och att jag inte kunde fortsätta. Efter så många år som idrottare så vet man bara sånt. Fick obehagliga flashbacks från när jag fick en muskelbristning i vaden och haltade (hoppade på ett ben) hem till Patrik och lanserade den här teorin. Det hade han dock aldrig hört talas om, han trodde snarare det var ett akut fall av hälsporre.

Jag hade riktigt ont och kunde inte stödja på hälen alls. Ont också i hålfoten och blev även blå och svullen där. Besviken var jag också. Och ledsen. Jävla skitkropp till att inte hålla. Basketen var ju sååå kul. Kände en nytändning i min träning som jag inte känt på flera år.

När jag vaknade i morse gjorde det ännu ondare. Kunde inte stödja på foten alls och hoppade runt i lägenheten på ett ben. Inte skitlätt att ta hand om en bebis i det läget.. Fick som tur var tid hos Patrik och Hammarbys sjukgymnast Anne som tittade på foten och meddelade att hon bara sett en sån skada en gång tidigare. Typiskt mig ändå. Ska alltid va så speciell, haha. Tydligen så är det en rift i senan i hålfoten som hälen fäster i(plantarfascian om jag inte fattade helt fel ). Typ som en kraftig stukning fast under foten. Sena och ligament är alltså lite trasiga och uttänjda. Verkar ta minst en månad att bli av med. Buhuhu. Fast, tar det en månad får jag nog ändå vara glad. Hade kunnat vara värre så klart. Fick iallafall foten tejpad och fick på ett skydd och sen fick jag också ett par kryckor eftersom jag varken kan eller ska belasta foten de närmaste dagarna. Det var inte igår man gick på kryckor direkt.. Inte heller igår man hade en idrottsskada.. Men tro inte att jag tänker ge upp, nix. Min basketcomeback är inte över än, det kan jag säga er. 

  1. Min erfarenhet är att tejp släpper sitt bästa stöd ganska snart när det handlar om fötter, skulle också rekommendera gjutna sulor! Hoppas det läker snabbt och att funktion/rörlighet/tålighet återkommer snabbt och smidigt!

  2. Tråkigt att höra hoppas du rehabiliteras snabbt. Heja dig och din kommande basketcomback!

  3. Jenny skriver:

    Hej! Min man fick samma skada är han spelade fotboll. Han fick gjutna ilägg och sedan läkte det hyfsat kvickt..
    Och jag fick också nästan samma, men inte lika illa när jag skulle göra innebandycomeback så förstår precis känslan, man är så glad att vara tillbaka och sedan så stooor besvikelse när kroppen inte håller.. jag fick också gjutna inlägg och kunde sedan börja springa inom en månad!
    Krya på dig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..