Brandslangen

Ni som följer mig här och på Instagram vet nog hur mycket jag ogillar sk ”mammapoliser”. Alltså sådana som ska tala om för andra vad de gör för fel och hur man ska vara och göra som förälder. Sanningen att säga så fattar jag inte ens hur man orkar lägga sig i andras liv på det sättet.. Man har ju liksom nog att stå i med sitt eget.

 Ofta är den typen av kommentarer ganska ovälkomna, men nu är det skillnad för nu ber jag er om hjälp. Och då vill jag givetvis gärna ha just råd. Sam är ju 4 månader nu och jag tror knappt han har sovit en enda natt i sitt liv utan att kissa ner sig. Detta trots att vi byter blöja även på natten. Han kissar också ner sig ibland på dagen, ibland 5 minuter efter att man sätter på en ny blöja. Vi har testar en mängd olika blöjmärken, olika modeller, olika storlekar osv. INGET funkar. Det är småjobbigt att han varje natt vaknar några gånger och är ledsen för att han kissat ner sig (PLUS att han också utöver det vaknar när han är hungrig). Och ni kan ju tänka er hur många uppsättningar pyjamasar och lakan som behövs.. Känns som vi inte gör annat än tvättar.

Därför kallar vi nu Sam för Brandslangen för han verkar ha sånt tryck i den lilla snoppen att han skulle kunna släcka bränder med sitt kiss, haha

Någon som känner igen sig? Och framförallt, har något bra tips??

 1. Sara skriver:

  Prova med en blöjbyxa i ull utanpå engångsblöjan på natten.

 2. Hej Jessica,
  först vad tråkigt med foten och lycka till med flytten. Har precis flyttat och det var för jäkla jobbigt även utan kryckor.

  Min yngste körde brandslangen. Blöjan var torr men ungen var plaskvåt. Fick inte ihop det. Till slut tog jag dambindor och satte fast på insidan av blöjan mot resåren. På så sätt blev det mjukt och förhindrade läckage.

  Lycka till med fot, flytt och brandslang

  Med vänlig hälsning,
  Fd grannen

 3. skriver:

  Libero touch, bästa blöjan! Och sedan kalsong på det. Blöjan behöver sitta åt med hjälp av underbyxor. Testa, det har hjälpt våran dotter:)

 4. Emma skriver:

  Haha känns som att alla har väldigt olika erfarenhet av vilka blöjor som funkar bäst… Jag har tre killar och Libero Up and Go har aldrig funkat för oss på natten, jag tror att de helt enkelt är för vida i resåren kring benen och mina killar har varit smalisar. Det jobbiga har varit att från ganska späd ålder har de hatat att ligga på rygg och byta blöja så jag har kört byxblöja tidigt och då funkar bara Pampers på natten. Libero och även andra märken är helt ok på dagen men de pallar inte en hel natt, säger min erfarenhet, samma erfarenhet som också säger att det brukar gå i perioder så förhoppningsvis löser det sig av sig själv snart.

 5. Sara skriver:

  Babypotting!
  Vi har en tjej som är en vecka yngre än er kille tror jag, började potta henne för någon vecka sedan. Trodde det skulle vara jobbigt men tvärtom, så fort vi tar av blöjan o håller över handfatet så kissar hon. Tänker att det i ert fall iaf skulle minska kissandet kring blöjbyte 🙂
  Vi använder fö blöjor som vanligt men låter henne göra ifrån sig utan när hon signalerar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..