Brandslangen

Ni som följer mig här och på Instagram vet nog hur mycket jag ogillar sk ”mammapoliser”. Alltså sådana som ska tala om för andra vad de gör för fel och hur man ska vara och göra som förälder. Sanningen att säga så fattar jag inte ens hur man orkar lägga sig i andras liv på det sättet.. Man har ju liksom nog att stå i med sitt eget.

 Ofta är den typen av kommentarer ganska ovälkomna, men nu är det skillnad för nu ber jag er om hjälp. Och då vill jag givetvis gärna ha just råd. Sam är ju 4 månader nu och jag tror knappt han har sovit en enda natt i sitt liv utan att kissa ner sig. Detta trots att vi byter blöja även på natten. Han kissar också ner sig ibland på dagen, ibland 5 minuter efter att man sätter på en ny blöja. Vi har testar en mängd olika blöjmärken, olika modeller, olika storlekar osv. INGET funkar. Det är småjobbigt att han varje natt vaknar några gånger och är ledsen för att han kissat ner sig (PLUS att han också utöver det vaknar när han är hungrig). Och ni kan ju tänka er hur många uppsättningar pyjamasar och lakan som behövs.. Känns som vi inte gör annat än tvättar.

Därför kallar vi nu Sam för Brandslangen för han verkar ha sånt tryck i den lilla snoppen att han skulle kunna släcka bränder med sitt kiss, haha

Någon som känner igen sig? Och framförallt, har något bra tips??

 1. Har inte samma problem men kisset har ibland på natten kommit ut i överkant på sidan, antar pga att han legat på sidan litegrann. Vad tror du om att testa Naty blöjor (funkar jättebra för oss) med en tygblöjbyxa över i lite större storlek som liksom omsluter den inre blöjan? Lär ju bli ganska varmt men borde inte bli klibbigt eftersom det inte är någon plast.

 2. Köp nästa storlek.. båda mina grabbar har varit så, dottern kunde till o med ha en stl mindre, men tjejer kissar oftast rakt ner o killar rakt fram.

 3. Hej! Känner väl igen mig i det där med nerkissade sängkläder och kläder. Våra båda söner gjorde också det men nu har det lugnat ner sig (peppar, peppar…). Jag brukar se så att snoppen är riktad nedåt samt viker upp kanterna på blöjan så de inte vikt sig. Det finns ju den där kanten som lätt böjer sig (upplever jag iallafall) Ni kanske redan gör det men om ni inte gör det så testa! Hoppas ni kan få bukt på ”bandslangen” Kämpa på!

 4. Vi använder libero touch och de har inte läkt en natt så om ni inte provat dom kan det bara värt att prova! sen har jag hört att man kan prova gå upp en storlek! Hoppas ni huttar något som funkar

 5. Min 3åring var precis sån när han var liten och hade blöja. Dock märkte vi skillnad när vi bytte ifrån Libro till Pampers. Förövrigt försökte vi kolla så snoppen var nedåt och att resåren satt rätt, drog alltid ett finger längs med kanten vid benen 🙂

 6. Nu är det mååånga år sen jag hade blöjbarn men minns att det faktiskt bara var ett enda märke som vi tyckte var bra – det som har samma namn som en position i fotbollslaget! Byt till en större storlek och testa, de suger ju upp mer ju större storlek. Testa byxblöjan, som sitter åt mer med resår kring låren. Kanske minska mängden dryck på kvällen? Be BVC-sköterskan skriva ut engångsskydd som ni kan bädda med under rumpan i sängen (nä, inte miljövänligt men ibland måste man). Och snoppen nedåt så gott det går! Lilla sötnosen, hoppas ni får sova bättre snart…

 7. Vi hade samma problem med sonen men bara en kort period när han va runt 4mån också. Vi hittade nog aldrig riktigt problemet eftersom vi aldrig såg när de hände.. men jag gissar på att de var att snoppen låg uppåt vissa gånger och eventuellt när vi köpt en större stolek. De slutade bara helt plötsligt, tror de var den större storleken på blöjan och att vi blev nogrannare med hur vi satte den… men de kanske ni redan testat, annars hoppas jag tipset hjälper. (Vi kör endast libero tuch ifall du undrar) lycka till! ☺️

 8. Vi hade samma problem här hemma men efter vi bytte till en större storlek samt bytte till up & go blöjan så har vi inte haft några ”olyckor ” alls

 9. Har haft samma problem med mina flickor. Det enda som funkar (på natten) är att köra dubbla blöjor. Pampers baby dry innerst och en vilkensomhelst annan blöja utanpå. Så är det viktigt att resoren är utvikt ordentligt på båda blöjorna. Och att sen yttersta blöjan täcker den innersta. Hoppas du hittar en lösning för Sam och er!

 10. Snuppen måste ligga neråt. Glömmer man att fälla ut dom ”inre” vingarna i blöjan runt rumpan så blir det garanterat läckage. Det har jag fått erfara ett x antal gånger . Spelar ingen roll om man går upp en stl om man missar att fälla ut själva innedelen på blöjan. Då rinner det på sidan. Hehe

 11. Hjälpte att använda Pampers + en stl större + up&go. Hur man lägger snoppen gjorde ingen skillnad tyckte jag. Sist men inte minst…det går över!! All värme å kärlek från en mamma som varit där å höll på å bli tokig!

 12. Nu kanske han är lite för liten för det än men byta ut sista målet till gröt istället för välling så blir det kanske lite mindre kiss under natten. Och mina flickor har sovit bättre på gröten än vällingen, så fort jag bytte så sov dom hela nätterna.
  Hoppas det vänder för er och blir bättre snart

 13. Vi hade samma problem en period. Bösta blöjorna vsr libero tuch. Så fick vi tips att hålla barnet i ”grodgreppet” över toaletten eller handfatet. Låter lite udda, jag vet! Men det främjar kiss och bajs eftersom det är en naturlig position. Så vi höll honom ovanför handfatet en stund innan det åkte på en ny torr blöja. Då var den torr lite längre i alla fall

 14. Testa Pampers Baby Dry i plusstorlek kanske 4+ som har ett extra absorberande sov lager. Och tejpblöja på natten givetvis, byxblöjor har ej funkat på vår son alls. Kanske en stund på potta också kunde hjälpa. Hoppas det vänder snart, och gröt är grejer det sen! Ja brandslangen neråt givetvis 😀

 15. Jag har bara tjejer men det här är tips från mig. 1. Bra blöjmärke (olika för olika personer men jag upplever att man får det man betalar för). 2. Var noga med resåren runt benen. 3. Köp byxblöjor och trä över blöjan. Som en trosa du vet. Min erfarenhet har varit att pyjamaser och sovpåsar sitter för löst och hjälper inte till att hålla blöjan på plats som tex byxor gör i en annan utsträckning.
  Lycka till!

 16. Min Bebbe sover klistrad vid mig om nätterna. 4 månaders Son. Han har blöjor av olika märken. Libero bäst?! Och dom har han ”kallingar ” från Polarn och Pyret över. Funkar bra! Inga andra tips och ge.

 17. Lite knäppt kanske men jag tycker problemet kommit till oss i samband med att vi bytt till större blöja. Men libero up & go har funkat. Alltid skönt med kisskydd i sängen också. Konstigt det där sen plötsligt bara försvinner det. Lycka till!

 18. Hade samma problem med min son tills vi insåg vikten av att lägga snoppen nedåt ordentligt när vi satte på blöjan. Efter det blev det mycket bättre!

 19. Använd två blöjor och byt på natten
  Amning, ersättning etc är rena vattenfallet, mycket som bara rinner ut typ. All cred till dig

 20. Hej!
  Vi använder Pampers till natten. Den heter ngt med ett ”+”. Vet inte fr vilken storlek de görs med + men vi har alltså storlek 4+. Sen är vi noggranna med att dra ett finger runt låren när blöjan är på för att fälla ut kanten runt benet ända in mot ljumsken. Hoppas det löser sig!

 21. Har haft samma problem med vår son och jag vill oxå tipsa om att tejpa snett neråt som ett V. Det gör att blöjan smiter åt bättre runt låren! Lycka till!

 22. Hej! Har en kille som är lika gammal som eran och vi har haft samma problem! På dagen använder jag libero på honom. Och på natten ica egna blöjor, funkar jättebra! Vi byter inte på natten och sen vi bytte till dom har han inte kissat igenom en enda gång lycka till ❤

 23. Som andra skrivit så köpte jag större blöjor än vad hon egentligen ska ha till min dotter. Sedan dess har jag inte varit uppe o bytt en ända natt.

  Lycka till!

 24. Vi har haft samma problem med vår 8 månaders pojke, nu det sista efter att ha provat olika blöjor osv satt på en byxblöja i en strl större utanpå den vanliga blöjan och då har det klarat sig över natten!

 25. Jag höll på att bli galen av samma problem när min dotter var mindre. Provade att byta blöjsort, köpa större strl etc. Kom sen på att den läkte bak i ryggen för att hon låg med benen uppdragna (när hon låg på rygg) över mina ben.. blöjan hann då inte fånga upp kisset utan det rann under rumpan upp mot ryggen. Hon fick sova på tjock handduk så vi skulle slippa byta lakan etc varje dag. Det löste sig själv när hon började sova mer utsträckt och på sidan/mage etc. kanske har er lilla samma sovställning?

 26. Ammar du? Isf kan det kanske vara så att du äter eller dricker något som är vattendrivande som han får i sig oxå? Något te eller ört/krydda/rot i smoothie tex

 27. Sätt tejpatnasom ett v, snett nedåt så glipar inte blöjan i ryggen, dra med ett finger runt benen så inte den invändiga resåren vikt sig, se till så snopen ligger neråt och använd inte för liten storlek på blöjan. Lycka till!

 28. Samma problem. Orkar ej kolla alla andras kommentarer men efter tre kids:
  1.Libero (märke)
  2. Snibb-blöja (alltså till skillnad från upandgo – kanske ej aktuellt för dig ännu förresten)
  3. Storleken över den du har nu
  4. Som sista utväg kalsong över blöjan.

 29. Min erfarenhet är att inte ha pyjamas, lillan kissa också ner sig men med en body höll blöjan på plats. Dom rör sig mycket under natten och blöjan också. Lycka till

 30. Det här känner jag igen SÅ mycket. Jag har en tjej innan min Carl och med henne har jag verkligen tänkt att blöjorna är fantastiska. Det ryms flera liter i dem! Men, min Carl verkar ha ett helt annat tryck i kissandet. Han behöver inte ens kissa särskilt mycket för att det ska läcka. Vi har testat att dra ett par tighta byxor eller kalsonger utanpå och ibland verkar det hjälpa och ibland inte. Vi har bytt blöja många ggr per natt men ändå blir det blött i sängen. Till saken hör att han aldrig velat ligga i egen säng vilket gjort att man själv också fått simma runt i kiss. Inte särskilt trevligt. Att bädda om sängen på natten…nja hyfsat lockande så därför har vi laddat upp med flera kissäkra skydd från IKEA som vi bara kan lägga över de blöta lakanen och sedan bädda om på morgonen.

 31. Vi använder Libero Touch och den har aldrig läckt trots ibland mer än tolv timmar på natten. Bästa rådet vi har fått från bvc är att alltid se till att snoppen ligger rätt/nedåt. Är den uppåt kommer kisset utanför blöjan.

 32. På vår kille funkade bara Pampers baby dry på natten annars blev det kiss i sängen. Dagen var inte lika känslig men fortfarande bättre med Pampers. På dottern har libro funkat bra och aldrig läckt. Hoppas det löser sig snart. Verkligen jobbigt att inte gå sova…

 33. Vi hade samma problem med vår son, främst på natten och då använde vi Libero. Men då testade vi Pampers up&go på natten och det funkade direkt, tort hela natten. Blöjan är jätteblöt på morgonen men den läcker inte. Superbra!

 34. Pröva annan blöja
  Kolla hur snoppen ligger när ni stänger, ligger den ”fel” finns risken att han kissar utanför, har hänt min son med men dock inte när han var så liten!
  Lycka till!!

 35. Kanske prova babypotting? Alltså att låta honom kissa i toalett/potta/dusch. Finns en bok av Ulrika Casselbrant på ämnet. Så kanske han kissar det mesta i toan/pottan och inte lika mycket på natten i blöjan. Vi pottar vår snart 4-månaders lite lagom ambitiöst sådär och slipper byta blöja ibland då den fortfarande är tom 🙂

 36. Känner igen problemet! Ni har säkert provat men Pampers up and go pants är de enda som fungerat för vår son, alla andra blöjor har läckt igenom..

 37. Babypotting!
  Vi har en tjej som är en vecka yngre än er kille tror jag, började potta henne för någon vecka sedan. Trodde det skulle vara jobbigt men tvärtom, så fort vi tar av blöjan o håller över handfatet så kissar hon. Tänker att det i ert fall iaf skulle minska kissandet kring blöjbyte 🙂
  Vi använder fö blöjor som vanligt men låter henne göra ifrån sig utan när hon signalerar.

 38. Haha känns som att alla har väldigt olika erfarenhet av vilka blöjor som funkar bäst… Jag har tre killar och Libero Up and Go har aldrig funkat för oss på natten, jag tror att de helt enkelt är för vida i resåren kring benen och mina killar har varit smalisar. Det jobbiga har varit att från ganska späd ålder har de hatat att ligga på rygg och byta blöja så jag har kört byxblöja tidigt och då funkar bara Pampers på natten. Libero och även andra märken är helt ok på dagen men de pallar inte en hel natt, säger min erfarenhet, samma erfarenhet som också säger att det brukar gå i perioder så förhoppningsvis löser det sig av sig själv snart.

 39. Libero touch, bästa blöjan! Och sedan kalsong på det. Blöjan behöver sitta åt med hjälp av underbyxor. Testa, det har hjälpt våran dotter:)

 40. Hej Jessica,
  först vad tråkigt med foten och lycka till med flytten. Har precis flyttat och det var för jäkla jobbigt även utan kryckor.

  Min yngste körde brandslangen. Blöjan var torr men ungen var plaskvåt. Fick inte ihop det. Till slut tog jag dambindor och satte fast på insidan av blöjan mot resåren. På så sätt blev det mjukt och förhindrade läckage.

  Lycka till med fot, flytt och brandslang

  Med vänlig hälsning,
  Fd grannen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..