Första smakportionen!

I samarbete med Lantmännen –  Little Farmer

Gud vad spännande det var häromdagen när Sam fick prova gröt för första gången! Jag har ju längtat efter att få sätta igång med smakportioner. Tycker det är så härligt att få vara med på resan där bebisen smakar på allt för första gången. Se deras reaktioner. Som ju är helt ärliga, haha.

Vi testade 4-månadersgröten från Lantmännens nya ekologiska barnmatsmärke Little Farmer. Jag har ju tidigare i bloggen berättat om varför jag uppskattar just Little Farmer. Dels för att det är svenskt förstås, men också för att produkterna är ekologiska. Man vet exakt var maten kommer ifrån (ett antal särskilt utvalda gårdar i Västergötland med låg halt av tungmetaller i jorden ) och man vet att det man ger till sitt barn inte innehåller massa skit. All gröt och välling från Little Farmer är gjord av ekologisk havre och mjölk från svenska gårdar, och är helt fri från palmolja (som ju är en av de största miljöbovarna).

Första gången Sam fick prova att äta gröt blev väl inte superlyckat, haha. Han fattade inte alls vad det var han fick in i munnen och framförallt inte att det skulle sväljas.. Patrik matade också på med lite väl stora tuggor tycker jag.. Men säg inte att jag sa det Det var också på kvällstid och han var lite trött (ja, Sam alltså ) så det kanske också var fel läge.

Dagen efter provade vi igen och då gick det bättre. Han var mycket nyfiken på det där som kom in i munnen som verkligen inte var ersättningsmjölk. Det var inte bara mumsigt att smaka på utan också kul att plaska i grötskålen med händerna, till mammans stora fasa.. Jag hatar nämligen kladd. Inte speciellt bra när man har småbarn. För nu har ju Sams kladdiga matresa precis börjat…

De andra barnen följde honom med stort intresse. Dylan hjälpte också till att laga gröten. Vi kom också på det briljanta knepet att blanda i lite ersättning för att få en rinnigare konsistens, enklare att svälja ju. Måste säga att vi alla i familjen tycker att det här är mycket spännande!

Nu har ni också chansen att prova produkterna från Little Farmer till ett riktigt bra pris. Klicka HÄR för att få en digital kupong som ger er upp till halva priset på valfri produkt. Testa! Tror ni och era små pluttisar kommer att gilla det.

Inlägget innehåller reklam för Lantmännen – Little Farmer.

 1. Helen skriver:

  Ann Fernholm är bäst! Önskar också jag haft den med första barnet! Hennes böcker borde BVC prata om!!

 2. Therese skriver:

  Jag rekommenderar Ann Fernholms bok Smakäventyret. Jag har också tre barn och önskar att jag hade haft denna med de två första.

 3. Helen skriver:

  Lyssnar på din och L pod och där pratar ni mycket om kost och förstår att du är noga med det och ni är ganska pålästa och pratar en del om socker osv.. min undran är varför du väljer att ge industrigröt/välling? Visst är den svensk och ekologisk men ingrediens nr 2 är majsstärkelse, med andra ord socker..
  välling blir ju i princip flytande sirapslimpa med mineraler och vitaminer..

 4. Hej!
  Jag har tre barn så jag tror jag klarar att avgöra det där själv.

  Med vänlig hälsning,
  Jessica

  1. Emsan skriver:

   Heja dig Jessica!

  1. MT skriver:

   Gröt mättar ju bättre än ersättning – då kanske han sover bättre på nätterna framöver…

   1. Jonna skriver:

    Källa på det!? Bebisar under 6 mån behöver inte gröt. Det räcker gott med ersättning eller bröstmjölk.

  1. Jonna skriver:

   Herregud vad lättretad? Det var en fråga som du inte klarar av att svara på. Jag ifrågasatte inte dig som mamma. Spelar ingen roll hur många barn du har. WHO rekommenderar att man helammar eller ger ersättning 100% till 6 mån. Du påverkar ju många genom ditt kändisskap och blogg. Du bör kunna svara på frågor.

   1. Här i Sverige rekommenderar man faktiskt smakportioner från 4 månader. Ja du, varför är man lättretlig? Mammapoliser som tror sig vet bäst om allt och vad som passar andras barn är de facto ganska tröttsamt. Och FYI så blev mitt barn inte mätt av helamning ens när han var en månad.

   1. Dessutom ställde du inte ens en fråga? Du ville bara passa på att skicka en ovälkommen pekpinne.

 5. Jonna skriver:

  Varför har ni så bråttom? Man rekommenderar smaksensationer från 4 mån (inte portioner). Det är typ en slick på fingret. Portionerna ska man ge först från 6 mån.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..