Smått och gott

Vilken dag igår! Först hade jag och Sam ett superhärligt möte med Anja Pärson och hennes Filippa. Riktiga powerkvinnor det där. Vi pratade bland annat om OS, Anja och jag ska ju jobba för Discovery (Kanal 5 och Eurosport) i PyeongChang i februari. Börjar kännas nu att det närmar sig.

På kvällen var det dags för Årets Mama på Oaxen. Jag var inte där förra året för då var jag iväg och spelade in Superstars, men jag gillar det nya upplägget på galan. Färre gäster och sittande middag. Träffade så många inspirerande coola kvinnor och hade många bra samtal. Ett urval: pratade med Ebba von Sydow om vårt gamla gemensamma jobb (Nyhetsmorgon) och det nya bebislivet som vi också delar, pratade med Emilia de Poret om utbrändhet och deras besök i Breaking News (bisarr story, haha), pratade med Anna Kinberg Batra om hennes framtid, hur man hanterar pressen i motvind och spännande projekt, pratade med Cissi Wallin om #metoo och fick berätta hur stark och modig jag tycker hon har varit i allt det här, pratade med Elaine Eksvärd om träning efter och under graviditet, pratade med Margaux Dietz (Arnold är ju typ den gulligaste bebisen! Förutom min egen, haha ), Frida Fahrman och Elsa Billgren om bebislivet och olika bebisfaser och pratade med Jenny Strömstedt om Unicef och att jobba för mycket. Högt och lågt och mycket mycket trevligt. Pep ändå hem direkt efter middagen och hann se….

….sista 10 minuterna av Italien-Sverige. Herregud vilken nervpärs! Höll på att smälla av. De fem tilläggsminuterna gick så långsamt så långsamt. Som om allt skedde i slowmotion. En fantastisk prestation – BRAGD – av Janne Andersson och hans landslag. Vem hade kunnat tro det när VM-kvalet lottades och Sverige hade både Frankrike och Holland i gruppen? Måste säga att det är ett skämt att inte fotbollslandslaget är nominerat som Årets Lag på Idrottsgalan och att Janne Andersson inte är nominerad som Årets Tränare/Ledare. Jo jag vet att det finns en deadline, men då ska man nog flytta den för att undvika såna här pinsamheter i framtiden.

En annan sak, spekulationerna om huruvida Zlatan tänker göra comeback i landslaget nu startade ju i princip en sekund efter att domaren blåste av matchen. Det finns ju en hel del frågetecken kring Zlatan, men om han är frisk, i form och vill vara med så ska han givetvis spela VM för Sverige. Blir galen på den typiskt svenska åsikten att han minsann inte ska tro att han är nåt (jo det ska han, han är Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna) och att det är laget som fixade det här som ska få spela och att landslaget är bättre utan Zlatan osv. Jada jada.. Ett landslag är ingen mysig kompisaktivitet. Man ska givetvis se till att använda de bästa spelarna. Och när vi i Sverige faktiskt har en sådan kvalitetsspelare som Zlatan är det hål i huvudet att tycka att han inte ska vara med. OM han är frisk och i form.

Det var spännande även på andra håll igår. Hammarby mötte LUGI på bortaplan och lyckades spela oavgjort för tredje matchen i rad! Måste va nån slags rekord. Det var faktiskt Patrik som satte kvitteringen med bara 3 sekunder kvar. Captain of the ship, som Bajens speaker kallar honom.

Allt som allt, en bra dag! Enda minus, Sam och jag blir aldrig friska. Snyft. Så seg förkylning att det är inte sant!

 1. Anna skriver:

  Måste säga att jag inte håller med dig angående Zlatan, nu spelar spelarna för varandra, man ger 100% varje inviduella spelare. Zlatan är en så bra spelar att han inte alltid behöver ge 100% för att vara grym men tendensen i landslaget när han varit med och inte gett 100 är att de andra spelarna inte gjort det och dom spelarna har tvätt inte lila hög kvalitet som Zlatan och har därför inte råd att inte ge 100%! Nu har vi fått ett landsLAG, alla 11 spelarna är viktiga istället för att man bygger laget runt Zlatan och de resterande 10 spelarna göms bakom honom!

 2. Annika skriver:

  Zlatan är Zlatan!

  Kul med lite gala mellan blöjor och nappflaskor. Ombyte förnöjer.

 3. Annika skriver:

  Jag håller inte med dig Jessica! Jag tror att det här laget är bättre utan Zlatan. Jag tror inte att han skulle passa in i hur dem spelar idag i landslaget. Han skulle inte komma till sin rätt. Han har ju dessutom sagt att han har slutat. Sen gillar jag ”laget” känslan före ”stjärnan” fokus.
  Skulle nu Zlatan dyka upp så välkomnar jag honom! Bedömer Janne att han ska med så litar jag på att det blir bra! Tänk VM! Det är ju helt underbart!
  Krya på er!

 4. Kajsa skriver:

  Fy, känner igen det där med seg förkylning.. Jag och min bebis är inne på förkylning nummer tre sen mitten av oktober. Har inte hunnit sluta snora emellan.. Måste vara sömnbristen som gör det hos mig.

 5. Stefan skriver:

  Varför har Zlatan ALDRIG vunnit Champions League trots att han spelat i Juventus, Milan, Inter, Barcelona??? Han levererar sällan när det gäller som allra mest. Ingen självklarhet att Sverige blir bättre som lag med Zlatan.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..