En vecka idag ❤️

Idag fyller vårt lilla mirakel till bebis 1 vecka. Hade glömt hur ögonblickligt kär man blir i de små liven. Det känns verkligen som en ynnest att få uppleva det här en gång till. Bebis. En liten sladdis. Ingen självklarhet i min ålder ju.

Alla föräldrar tycker förstås att deras bebisar är fantastiska på alla sätt och vis och jag är inget undantag. Den här lille krabaten är helt perfekt från topp till tå Så tacksam över att ha fått ett friskt och starkt barn. På återbesöket på BB fick vi nämligen höra att han var osedvanligt stark i armar, nacke och inte minst i röstvolym. Jösses vad han kan skrika

Han äter som en häst, konstant hungrig. Blir inte riktigt mätt på bröstmjölken så vi kompletterar med ersättning. Det funkar hur bra som helst med flaskan. Skönt, för då kan ju nån annan än jag mata också. Han sover gärna på dagen, men inte på natten. Han har helt enkelt samma dygnsrytm som i magen. Den får vi jobba lite på ja.. Som tur är så är Patrik en riktig hjälte och har tagit de flesta nätterna sen vi kom hem. Han fixar sömnbristen bättre än jag helt enkelt. Min knight of the night. 

Hur har första veckan varit för mig och min kropp då? Jag kommer att skriva en liten förlossningsberättelse så småningom, men den får vänta lite. Som jag skrev i förra blogginlägget så kändes kroppen bra direkt. Jag känner mig stark. Tränad. Men vissa sviter efter en förlossning kommer man inte undan oavsett hur bra man har skött sin träning under graviditeten.

Magen är ju fortfarande rätt stor. Man ser ju ibland bilder på sociala medier där den nyblivna mamman har fått tillbaka sin gamla kropp på 1-2-3 och magen är i stort sett borta när de åker hem från BB. Lite ångest får man ju av det, men jag tror inte att det är så vanligt. Min mage är fortfarande putig och pösig. Ser ut som jag är i 4:e månaden ungefär.

Amningsbrösten är pest och pina om ni frågar mig. Stora och ömma. Jag FATTAR inte hur man frivilligt kan operera in jättepattar. Jag bara längtar efter mina små. Man kommer ju heller inte ifrån smärtan i de nedre regionerna. Eftervärkarna till att börja med var ingen lek.. Men har faktiskt inte så ont i underlivet, mer i rumpan. En bieffekt av krystningen.. Och så är det ju den där baby bluesen. Man kommer visst inte undan den. Hormoner, trötthet, smärtor här och där, mjölken som rinner till – tja, det är kanske inte så konstigt att man har nära till tårar och känner  sig lite nere. Själv bryter jag ihop varenda morgon när jag ska klä på mig och inte ett enda plagg i garderoben passar. När man inte ÄR gravid längre är det inte så kul att se gravid ut.

Hade också glömt hur mycket tid en liten bebis tar och hur lång tid det tar att få nåt gjort. Tog mig 3 dagar att betala räkningar, haha. Men vi är duktiga på att vara ute och röra på oss. Promenerar varje dag. Ibland flanerar vi, ibland kör vi powerwalk. Har totalt blivit 8,5 km pw den här första veckan med bebis. Vi har käkat lunch med en kompis, haft besök av min syrra med familj samt av Patriks föräldrar. 

Första barnvagnspromenaden. 4,5 km två dagar efter förlossningen. En tränad och stark kropp is the shit

En stolt storebror. Tänk att även Jack har varit en sån liten plutt. Nu är han 12 år och världens snällaste och finaste kille. 
Farmor och farfar kom på besök från Göteborg och de verkade också gilla den lilla skrutten

Ni är många som undrar vad han heter. Eller ska heta. Han har inget namn än. Vi känner på några olika, men jag tror jag väntar med att avslöja det tills vi har bestämt oss. Bästa namnförslaget fick vi av Patriks kompis Bosse, han föreslog dubbelnamnet Bruno-Björn

 1. Så fin han är Er lilla son❤️Det måste vara underbart att ha en liten igen och visst glömmer man att de har varit såååååå små. Min äldste bebis ( jo, för någonstans kommer han alltid vara min lilla, lilla bebis-kille) fyller arton i dagarna och det är helt galet att han en gång varit som din lille skrutt. Kraaaaam❤️

 2. Tycker ni ska kalla honom Balder, han kommer ställa till med mkt rabalder i erat liv.. Han är en superfin liten kille… men vikt o längd har du ju glömt att skriva?

 3. Så fin liten kille!

  Skönt att läsa att du skriver så ärligt om hur det är efter en förlossning, framför allt den där biten med att ha ont i baken. Jag själv kunde knappt sitta pga det, inte alls ont från där bebis kom ut utan i ändan istället!

 4. Hej!
  Angående amningen, nu vet inte jag om BVC bett dig att komplettera med erstättning pga dålig vikt uppgång. Isf ignorera det jag skriver.

  Men det är inte ovanligt att de småliven vill käka 24/7. Jag gjorde inget annat än ammade mina söner som en galning första veckorna/månaderna. De båda har haft en fin viktkurva så mjölken var det inget fel på. Att de ätit ur båda brösten och kommer på 25min senare att de vill käka igen är inga konstigheter.

 5. Grattis till en supersöt liten kille!!
  Kan ge ett tips till rumpan som funkar (haft problem sedan -10 då andra sonen föddes… kompress indränkt i alsollösning (ACO) på natten. Xylocain salva 5% på dagen. Funkar bättre än alla suppar och salvor som är avsedda för ”ändamålet”

 6. Varför all denna kroppstress? Du har fött barn. Det har gått SJU dagar. Din mage kommer dra ihop sig. Och tids nog kan du träna etc. Amma mer och promenera mindre så kommer han bli nöjd. Om du nu får en mirakelsladdis – varför inte gå all in och njuta istället för att prestationsräkna hur många kilometer du har gått? Du kommer komma i dina gamla kläder tids nog. LOVAR!!!!

 7. Först när han kom ut utan att jag sett några bilder så tänkte jag att Jack, Dylan och Morris var jävligt coolt ihop. Sen kanske Morris på svenska är mer ett hundnamn?!
  Vad ver jag! Hihi.
  Efter det ploppade Jack, Dylan och Harry upp men ni kanske inte känner att ni vill ha två namn med Y så då funderade jag på förslaget Ebbot? Jack, Dylan och Ebbot.
  Men sen så såg jag det lilla pyret och tänkte men det där är ju en Ossian!!
  Men vet ni vad! Ni vet ju redan vad er bebis ska heta. För ni har ju redan hittat det perfekta namnet! Så när ni är redo så ska vi välkomna ”namn” med hans namn.

 8. Superfin liten kille! Återigen ett stort grattis! 🙂 Det är så roligt att få läsa om er, jag väntar mitt första barn i november med spänds förväntan och det är så skönt att kunna läsa om andras erfarenheter 🙂

 9. Så bra beskrivet om hur de första veckorna är. Har oxå fått en sladdis som nu är snart 6 v och det är helt underbart.
  Njut av den lille.

 10. Grattis till miraklet! Har följt dig lite då jag själv varit gravid med en veckas mellanrum, vår lille föddes i måndags ❤️Men måste säga att jag aldrig brukar kommentera och nu gör jag det eftersom jag är så fascinerad över alla andra som gör det! Som kommer med namnförslag och åsikter! Jisses, det måste vara både komiskt och skrämmande att vara en offentlig person på detta sätt på samma gång! Säger bara: kör ditt eget race och lycka till med allt! Och tack för att du delar med dig! 3 pojkar, vilken rikedom! ❤️

 11. Men åh gulle!
  Jag har två barn som är 8 och 10 år, men har inte glömt hur jobbig bebistiden är… även om det är sååå mysigt att lukta bebis så vill jag aldrig ha en till 🙂

 12. Grattis till din lille plutt! Så otroligt söt och go!
  Min lilla tjej var också super hungrig, men fick då veta att bebisar inte känner skillnad på magknip och hunger. Det hjälpte mig mkt att veta det iaf, min kompis visste inte och hennes pojk vägde 7kg vid 2 månaders ålder vilket man gör vid 6 månader annars.
  Kram och lycka till med det lilla livet

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..