Hemma och heja kroppen

Äntligen är han här, vår lilla kille. I söndags på dan kändes det så hopplöst, som om han aldrig tänkte komma ut, och sen klockan 2 på natten satte värkarna plötsligt igång. 5 timmar senare var han ute. På andra sidan magen. Jag ska givetvis skriva en ordentlig förlossningsberättelse, men det får vänta några dagar. Vill smälta hela grejen och dessutom mysa med bebis nu.

Men, tänkte bara berätta hur kroppen känns så här dagen efter förlossningen. Efter båda mina tidigare förlossningar har det känts som om jag blivit överkörd av en ångvält. Har haft ont i hela kroppen och känt mig svag och återhämtningen har tagit rätt lång tid. Den här gången känner jag mig hur bra som helst. Var själv förvånad över hur pigg och rörlig jag var direkt efter förlossningen. Och idag när vi kom hem från BB tog vi första barnvagnspromenaden och jag känner mig ruskigt stark. Ont i underlivet och rumpan så klart (konstigt vore det annars) och så har jag spänt mig/sträckt mig i en halsmuskel under värkarbetet, men det är det. Jag är övertygad att det är tack vare att jag har tränat genom hela graviditeten. Nu får jag betalt för det. Så tack yoga, löpning och styrketräning för att vägen tillbaka kommer att bli en baggis. 

Nog om det för nu. Här ska bebismysas! Så kär i denna lilla nya människa! Som ännu inte har ett namn, för er som undrar.

 1. skriver:

  Grattis ni är så fina. så mycket roligt ni har framför er
  kram

 2. Marika skriver:

  Grattis till lillpojken!! Tycker han ska heta Johannes, hannes, jonathan , Timmy eller Charlie. .❤

 3. skriver:

  Grattis till lillpojken!! Tycker han ska heta Johannes, hannes, jonathan , Timmy eller Charlie. .❤

 4. Shanta skriver:

  Hets hets hets…ja träning är bra! Men du förstår väl att såsom du tränat gör inte de flesta under sina graviditeter.
  Det är som när folk säger att foglossning beror på övervikt och/eller att man inte tränar under graviditeten eller innan. Vi vet väl alla att det är skitsnack?
  Jag tränade varken innan eller under mina 2 graviditeter men ändå var det olika krämpor jag hade. Första grav hade jag foglossning och min andra ingenting! Efter båda förlossningarna kunde jag ställa mig upp och röra på mig som att jag knappt hade fött och då ska jag nämna att jag hade mkt längre förvärksförlopp än dig och födde utan epidural.
  Alla graviditeter är olika och unika för varje människa och det spelar inte ngn roll hur mkt man tränar eller äter, det jag vill säga är att det ger ingen en garanti på att man får en förlossning som du nu fick eller att du känner dig stark efteråt.
  Du ger andra gravida som knappt tränar och som lider igenom sina graviditeter dåligt samvete.
  Känner så mkt folk vars grav historier är så olika. Vissa som tränar ihjäl som ändå led under och efter och vissa som inte kände ngt. Samma sak med de som inte tränar under grav.

 5. Anna skriver:

  Grattis till er! Om Dylan är döpt efter Bob Dylan så kanske detta blir en Håkan . Tack för en bra pod!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..