Limbo

3 dagar över tiden idag. Det är det längsta jag har gått med någon av mina bebisar. Men de säger ju att trean gör lite som den vill och det verkar ju onekligen så. Har tidigare skrivit att det är som att leva i ett vakuum, i limbo, för i mitt huvud är jag redan förbi graviditeten. Klar med den.

Tänker så mycket på tiden efter bebisen är ute, vill komma igång med det livet nu. Bebislivet, amningen, träningen. Längtar efter att börja jobba igen. Börjar fundera på hur jag ska hitta nåt snyggt att ha på mig på Kristallen (som ju är om bara en månad). Tänker på hur jag ska lägga upp träningen sen, är så peppad att komma igång. Har redan bestämt mitt första träningsmål. 30 mils powerwalk. Inte på en och samma gång förstås, haha. Det får ta den tid det tar, men tanken är väl att jag ska klara det på ungefär två månader. Efter det är det dags att sätta nya mål, då vill jag komma igång med löpningen på ett mjukt och bra sätt. Om allt kroppsligt funkar vill säga. Underliv och mage och läckage och annat.

Det är jobbigt psykiskt att leva i ett stadie som man redan är förbi i huvudet. Limbo helt enkelt.

Häromdagen gick Patrik och jag till gymmet och körde ett rejält pass. Jag körde 25 minuter  på crosstrainern, 1 km på roddmaskinen och sen lite styrketräning för hela kroppen. Eller ja, de delar av kroppen som inte har en enorm kula på sig.. Jag hade helt enkelt en riktigt bra dag. Pigg, med överskottsenergi som ville ut. Och folk som tjatar om vila hit och vila dit, snacka för er själva. Det kanske var skönt för er att vila när ni var gravida. Om jag bara ligger och vilar en dag när jag har massa energi så kommer jag 1)att få myrkryp i hela kroppen och klättra på väggarna 2)starta bråk med allt och alla i hela världen. Det är fascinerande att andra tror sig veta bäst vad man behöver. 

Igår var jag däremot slappare och slöare. Det var så himla varmt. Vi tog oss inte utanför dörren förrän vid 14.. Käkade lunch på Pampas Marina och åkte sen till Huvudstabadet och låg och slappade vid poolen. Eller i mitt fall I poolen. Klarar inte riktigt av att få ner temperaturen i kroppen själv, så trivs just nu bäst i kallt vatten. Ligger där och lurar som en alligator, haha. Sen tog vi en tur till min kompis Åsa och satt på hennes balkong och snackade skit en stund. 

Idag då. Ännu en dag att slå ihjäl i väntan på crescendot. Pallar inte läsa mer om förlossningskrisen just nu. Jag är orolig nog som det är. Men när min egen förlossning är över, då jäklar. För så här ska ju ingen höggravid behöva känna.

  1. Snart så… krisen med förossnibgsvårdecär ju hemsk o tragisk.. jag bor nära Trollhättan o har fött där tre ggr.. nummer 1 kaos på förlossningen, nummer 2 & 3 är vräkta (igångsatta) på nära tom förlossningsavd.. men trean kom vi in kl 8 på morgonen till tom förlossning, däremot var det kaos på natten när vi skulle flyttas över till BB, men det kunde vi ju lätt stå ut med, vi var ju klara.. jag tog bebisen i famnen o klev över dit själv, överflyttningen löste dom senare.. som trebarnsmamma behandlas man som man faktiskt vet hur det går till o det var sååå skönt. Lycka till snart så.. ❤️

  2. Stort grattis till lilla killen! Äntligen kom han!
    Jag fick min lilla Vera för 7 veckor sen och jag håller verkligen med dig angående alla som ska lägga sig i hur (och att) man väljer att träna under en graviditet. Jag tränade ganska hårt (med vissa gravidanpassningar efter rådande förutsättningar givetvis), och har fått höra både det ena och det andra från både familj, vänner och kollegor, men även från främlingar på gymmet. Sen har jag också fått glada hejarropp och imponerade kommentarer. Men de där kommentarerna från folk som tror sig veta bättre, och känna min kropp bättre än vad jag vet, blir så oerhört tröttsamt. Kan inte folk bara bry sig om sig själva?! Finns ju till och med studier säger att träning under graviditet underlättar både graviditeten, förlossningen och återhämtningen. Detta känner uppenbarligen inte alla till, utan man tror istället att gravida ska strandsätta sig i soffan. Men VEM mår bra av det då?!? Blir så galet provocerad av såna kommentarer.
    Folk ska sluta lägga näsan i blöt angående sådant de inte har att göra med. Så, slut på psykbryt
    Tycker hur som helst att du är sjukt grym som tränat på!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..