Kom då bebis!

Jo, jag vet att jag börjar bli tjatig, men jag är så LESS nu! Nu får den här bebisen ta och komma ut. Både jag och Patrik går mest runt och väntar. Livet är lite på hold. Man orkar ju inte göra så mycket med den här jättemagen. Varje kväll jag lägger mig tänker jag: ”inatt kanske det händer”. Men icke.

Har fått en del kommentarer på instagram från folk som undrar varför jag stressar så och att bebisen nog kommer ut till slut och att jag borde ta det lugnt och vila istället för att röra på mig och vara aktiv. Jo men det är ju lätt att säga när man inte själv är höggravid med allt vad det innebär. Kan inte sova på nätterna, vill bara sova på dagarna, allt är tungt och allt gör ont. Klart som sjutton att man vill bli färdig.. Tror också det är en naturlig reaktion från kroppens sida. Man ska VILJA bli av med graviditeten så mycket att man är beredd att genomgå födseln med all smärta den innebär. Vad gäller att fortsätta röra på sig in i det sista så kan jag inte se något som skulle vara dåligt med det. När jag är trött vilar jag givetvis. När jag är pigg passar jag på att träna eller aktivera mig. Det är inte speciellt härligt att ligga/sitta och vila. Finns ju ingen bekväm position. Mår mycket bättre av att röra på mig när jag faktiskt orkar.

Har testat några av tipsen jag har fått av er – hallonbladste, promenader, gå i trappor, skrattanfall, ananas, champagne, kalla bad osv. Färdknäppen känns inte så aktuell tyvärr, det är väl typ det minsta man är sugen på i det här läget.. haha.

Jag kämpar på. Idag testade jag några yogaövningar som ska kunna vara värkstimulerande, men ännu ingen lycka. Men inatt, då kanske..  

 1. Minns (även om det var snart 15 år sen sist) precis hur OTÅLIG man var på slutet. Sen när bebis är ute och växer upp och blir tonåringar, på nolltid, så fattar man inte hur några dagar (veckor) kunde kännas så LÅNGA. Stort lycka till!!!

 2. Jag startade min första förlossning genom osteopat + akupunktur. Vet inte vad de gjorde men värkarna började dagen efter behandlingarna så det fungerade. Kanske värt att prova.

 3. Gick du över tiden med Jack o Dylan? Själv tror jag inte att man kan påverka så mycket. Hoppas att han slutar att jäklas med dig snart. Du har ju varit så duktig och tränat hela tiden så i min vildaste fantasi så tror jag att han kommer att få kämpa mot dina vältränade magmuskler. Det kommer säkert att gå som en dans när det väl sätter igång. Önskar er all lycka i värden.

 4. Har fött i v 37 båda mina graviditeter och det känns fullt tillräckligt, så förstår dig nu.
  Du är grym som håller igång!!! Hoppas att bebisen snart kommer. Lycka till!

 5. Jag var också less på min graviditet och ändå mådde jag väldigt bra i nio månader och tränade till v 37, sen fick trädgården prioriteras de sista veckorna istället. Men jag va dom du, träna, klippte gräset, kröp runt på alla fyra och rensa ogräs, ja vad gjorde jag inte för att få igång förslossningen?! Testa även att vila ut bebisen och ett glas champagne slank också ner men det fungerade inte det heller. Blev till sist inbokad på igångsättning och natten till det datumet som va inbokat drog det igång av sig själv, 16 dagar efter bf kom vår dotter till världen ❤ Tror att du snällt bara får vänta ut bebisen fast man längtar och är less..
  Heja heja er bebis!

 6. Håller tummarna att bebisen kommer riktigt snart! Jag var inte så stor under min senaste graviditet, men gick och väntade varje dag för det var ändå jobbigt att inte kunna sova och alla graviditetshormoner….. Min son föddes för exakt åtta veckor sedan och det är så härligt att få gosa med honom varje dag och lära känna den lilla människan som låg i magen. Lycka till!!!

 7. Sitter ju här nere i Småland och är nervös och väntar!! Tycker ni ska planera in en liten aktivitet varje dag, som att åka till något mysigt ställe och äta lunch, eller fika, promenera…lite pensionärsaktiviteter helt enkelt! Träna din mindfulness och försök slappna av i tanken…ta på en sval klänning och bara va… Snart är bebisen här!!

 8. Håller helt med! Skulle man inte vara helt utled på att vars gravid så vetikatten om jag skulle våga tänka tanken på förlossning.
  Hör dig för om någon bekant vill ha hjälp med gräsklippning. Jag klippte gräsmattan här hemma och dagen efter satte förvärkarna igång och dagen därpå var lillplutten född. Han blir en vecka imorn. Bekanta till oss körde också gräsklipparmetoden för nån vecka sedan och två dagar senare kom bebis. Värt ett försök. Lycka till med slutspurten! Håller tummarna att du också får bebisgosa snart.

 9. Folk är så roliga med sina tips, ”jag åt två hamburgare och sen kom det igång!”
  Utgår alltid från att man själv har facit 🙂

 10. Jag förstår dig precis! Gick över 11 dagar med vår dotter och var så less på att vara gravid. I vecka 32 tyckte jag att det räckte men vår barnmorska tyckte jag skulle hålla ut lite till Hoppas det kommer igång snart !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..